Patrick Cadbury [S] (Fermen)

Locked
SORTERINGSHATTEN
Husalf
Husalf
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Patrick Cadbury [S] (Fermen)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Patrick Cadbury, Hastings

Äntligen var han på väg. Det var mycket bekvämt att slå sig ned i tågkupén efter allt stress och spring de senaste dagarna, men nu hade han allt som behövdes för sitt första år på Hogwarts skola för häxkonst och trolldom. Han var ensam i kupén och hade köpt en massa godis. När han satt där och smaskade på en chokladgroda öppnades kupédörren och två andra elever steg in. Även de såg ut att vara förstaårselever, men Patrick höll tyst och brydde sig inte så mycket.

Han satt där och funderade på sorteringsceremonin. Hela familjen, så långt han visste, hade tillhört elevhemmet Slytherin. Hans far hade berättat för honom att Patrick såklart också skulle bli en stolt, framgångsrik Slytherinare precis som honom själv. Han tillade dock att han inte skulle bli besviken och Patrick skulle sorteras in i Ravenclaw, med gud vet vad om han hamnade i något av de andra elevhemmen.

Familjen Cadbury är en välstående familj där alla är renblodiga häxor och trollkarlar. Hans far bedriver en lönsam verksamhet som arbetar med magisk säkerhet. Modern jobbar inte, utan är hemma och tar hand om allt i deras Herrgård i Hastings, England. Själv har Patrick ambitioner att en gång bli lika framgångsrik som sin far och fadern har höga krav på sin son som han såklart vill överlämna sin firma till så småningom.

Patrick är inte så stor men han märks oftast när han är närvarande. Är stor i käften och har svårt att hålla tyst och är inte alltid beredd på konsekvenserna. Han tycker mycket om att jävlas och racka ned på väl utvalda offer. Att skratta, peka och se ned och att hitta anledningar för att göra detta hör till hans favoritsysslor. Förmodligen just för att han fått lära sig att se på sig själv som lite bättre. Skulle nog behöva sig en rejäl uppläxning enligt många.

Han är idel öra när det gäller att gräva fram och ta reda på saker om folk som han kan skratta åt. Förutom det har han en speciell förkärlek till att göra någon arg. Han tycker det är både spännande och hysteriskt kul då någon blossar upp och börjar jaga honom. Inte alltid lika kul om han får tillbaka dock.

Trots att han kan vara påfrestande bland en del människor, är han förvånansvärt lojal mot sina vänner och förväntar sig att de ska vara likadana tillbaka. Upplever han att han inte får tillräckligt med respekt blir han genast en långsynt surpuppa. När inget blir som tänkt eller när något går åt pipan, tappar han oftast glöden och ger upp.

Han är på bra humör när allt rullar på som det ska och det är också då som han är som mest påfrestande. Vid motgångar går han från att vara ganska tillbakalutad till att bli stressad, vilket leder till nervöst beteende och kort stubin. Detta manifesterar ofta i att han systematiskt börjar riva sönder papper eller pilla med något annat.

Fritiden ägnas till stor del åt att se Quidditch-matcher och att försöka lära sig flyga själv på kvast. Han vet inte direkt om han kommer att platsa i Quidditch-laget i första taget, men hoppas på att han ska kunna göra det så småningom. Patricks far och morbror är jaktintresserade, så ibland tar de med sig lille Patrick ut. Med lite tjat brukar han få provskjuta lite armborst, annars har han ingenting emot att bara vara ute.

De flesta av Patricks nuvarande vänner är barn till hans föräldrars vänner, men han tycker att en hel del av dem bara är jobbiga, ointressanta människor som bara hänger med och aldrig har någonting roligt att bidra med. Han ogillar detta och han hoppas på att få träffa lite nya människor att umgås med på Hogwarts. "Inga mugglare och smutsskallar bara" hade hans fader sagt. Som den Slytherin-släkt de var, hade de självklart tutat i honom allt det där flera gånger om. Det visste han nu, att mugglare och smutsskallar var inte bra bara. Det skulle bli väldigt kul att se vad det var för typer efter allt han hört utan att ha haft någon egentlig upplevelse av dem.

Patrick är blåögd, brunhårig och ser relativt liten och spinkig ut då han är både smal och kort. Han klär sig ofta i skjortor och kostymbyxor. Många säger att han är en liten kopia av sin far, eftersom de verkligen ser väldigt lika ut, speciellt då Patrick klär sig liknande. Håret har han oftast bakåtkammat. Han är lite som en förkrympt vuxen med omoget beteende.

Locked