Page 1 of 1

Maya Lion [S] (Rue)

Posted: 09 May 2012, 21:21
by SORTERINGSHATTEN
Maya Sam Lion, Oxford

Maya Lion är en ganska lång och smal tjej från Oxford, England. Hon har blå ögon och blont rakt hår som är ganska långt för att vara 11 år.

Tillsammans med sin mamma, pappa och ugglan Doris bor de i en villa som är lagom stor. Hennes mamma Katey är hemmafru och hennes pappa Jason jobbar som bagare, båda två är magiker och har gått på Hogwarts.

Doris är en grå uggla som är ganska ung. Hon är väldigt flitig och i bland kallar Maya henne för hennes bästa vän.

Mayas mamma Katey är väldigt ärlig och flitig, det är därför det går väldigt bra för henne som mäklare. Under hennes Hogwartstid gick hon i Hufflepuff. Jason som är väldigt lättlärd jobbar som bagare på sitt egna bageri i utkanten av Oxford. Han och Maya träffas inte så mycket eftersom hans jobb tar upp väldigt mycket tid. Under hans Hogwartstid gick han i Ravenclaw.

Själv är Maya ganska elak av sig, när hon var mindre och var hemma hos andra trollkarlsbarn brukade hon ta deras skor och gömma dem.

Det bästa Maya vet är gurka och det äter hon till allt! Om inte hon skulle få äta gurka på en hel dag så skulle hon nog bli galen... Däremot är det värsta hon vet tomat, när hon var fyra-fem år drömde hon en mardröm om en tomat och efter det har det varit svårt för henne att ens se tomater.

Om Maya blir riktigt arg på någon eller något ska man gå därifrån så fort som möjlig för när hennes humör är lågt blir det inte kul. En gång hemma hos en kompis låste hon in en henne eftersom hon sa att hon var ful på toan och sedan när mamman kom så ljög hon och sa att den andra tjejen hade tvingat henne, där kan man snacka om list.

När Maya blir stor vill hon bli trolldomsminister, hon har alltid älskat att satsa långt.

Under hennes tredje år i livet ville hon kunna måla en blomma, hon övade och övade och till sist kunde hon måla en blomma snyggare än hennes mamma.

På Maya´s fritid brukar hon läsa böcker och då är det inte lite böcker. Hemma i villan har de ett litet bibliotek och Maya har läst varje bok.
Om inte hon blir trolldomssminister vill hon bli författare eller journalist.

Maya har skrivit en liten saga om en tjej som blir uppäten av ett troll men hennes mamma tyckte att den var hemsk så hon slängde bort den, då blev Maya väldigt arg och boken kom tillbaka (av magi som hon inte kunde kontrollera) och Katey flög bakåt i en väldig fart in i en vägg. Nu är boken hemma i villan i Maya´s rum där den står på skrivbordet.

Maya har också en brevvän i Norge men henne gillar hon inte. Men hon skriver i alla fall och så brukar hon ljuga om ungefär allt, Maya har bland annat skrivit att hennes mamma har blivit överkörd av en buss och att hennes pappa är lärare på Oxfords universitet. Av någon konstig anledning har Maya kommit på att hon har väldigt lätt för att lura människor och ingen verkar märka att de har blivit lurade...

Om Maya fick välja att flytta till någon annan stans i världen så skulle hon vilja flytta till Canada, hon vet själv inte varför men nu när hon har planer på att bli trolldomsminister så kan hon inte flytta!