Caprice Ewing [S] (tls)

Locked
SORTERINGSHATTEN
Husalf
Husalf
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Caprice Ewing [S] (tls)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Caprice Ewing; Uckfield

Caprice slängde nervöst ner en bok i kofferten, men ångrade sig sedan och tog upp den och ställde den på sin vanliga plats i den bruna bokhyllan.
-Lungna dig Caprice, ta ett djupt andetag, tänkte hon tyst för sig själv.
Hon samlade sig något och tittade ner i den också bruna kofferten. Hade hon allt hon behövde?
Hm, hon hade allt som stod på listan hon fick från Hogwarts i vilket fall som helst. Mer än det hade hon också sitt gosedjur, en liten varg med luggsliten päls med sig. Förutom vargen hade hon lite vardagskläder, bas-saker och några fotografier med sig, inget speciellt alltså.
Caprice slängde en sista blick ner på innehållet, och smällde sedan igen locket till kofferten.
Hon satte sig på den, och kikade ut över sitt rum, hon skulle sakna det, det visste hon redan.
Hennes rum var stort, rent och prydligt. Hon gillade det så, dels är utseende väldigt viktigt för henne, samt så gav det henne en känsla av trygghet att veta vart hon har sina saker, kontroll.
På väggarna gapade kvadratformade ramar tomma, som hon tagit ut foton ifrån för att ta med sig till Hogwarts.
Fotona hade varit på bland annat henne själv, när hon vann sin första badminton match. Caprice hade spelat badminton enda sedan hon var 4, tills hennes nuvarande ålder, 11. Hon slutade faktiskt när hon fick sitt brev från Hogwarts. Varför? Jo, hon skulle inte kunna fortsätta med det på Hogwarts, då de inte satsar på sådana sporter som mugglarskolorna gör. Rätt logiskt eftersom det är en mugglarsport.
Det är dock ändå rätt synd, då Caprice är väldigt bra på badminton, och hon gillar att vinna i det. Eller ja, hon ÄLSKAR att vinna. Hennes vinnarskalle är så pass stor att hon i princip skulle kunna göra vad som helst för att vinna.

Förutom bilden på henne själv, var det ett foto på hennes häst och ett på hela hennes familj.
Hennes familj är inte jätte stor, utan består av hennes pappa, mamma och storebror. Hon har ett rätt bra förhållande med sin familj, och lojalitet mot varandra är något som värdesätts högt. Speciellt Caprice och hennes mor, Angelina, har ett bra förhållande. Varje lördag brukar de rida ut på en riktig långtur tillsammans, båda har en stor kärlek för djur. Fast vissa lördagar åker de dock med Caprices far, Arthur, och kollar på när hennes bror Miles spelar quidditch. Hennes bror är några år äldre än henne själv, och börjar sitt femte år på Hogwarts nu när Caprice börjar sitt första. Caprice ser upp till Miles då han är väldigt skicklig på quidditch, och han har hjälpt Caprice att lära sig åka lite på hans kvast. Miles har precis som Caprice en väldig vinnarskalle, även när det gäller att hans syster ska vinna.Han vill kunna känna sig stolt över sin lillasyster, så därför hjälper han henne så mycket han kan.
De båda är rätt lika i sina sätt, båda har lätt att få folk att tycka om dom, och få folk att tro att de tycker om dom tillbaks. När de egentligen bara kan va ute efter någon sorts tjänst.

Alla i familjen Ewing har väldigt vackra, tilldragande ögon, det är ett faktum. Ms. Ewing berättade en gång för Caprice och Miles att hon och deras far faktiskt fann varandra för deras ögon.
Caprice har själv starkt lysande gröna ögon och rena drag, förutom ett ärr.
Ärret går från att runda hennes vänstra fotled, enda upp till hennes knäskål ungefär. Hon hatar verkligen det där ärret och vet inte hur många gånger hon tiggt och bett om att få ta bort det.
Ärret är visserligen inte i hennes ansikte, men hon skäms ändå varje gång hon har kjol.
Hennes inte allt för sällan utsläppta långa, chokladbruna hår ligger dock spikrakt enda ner till hennes svank, skimmrande av allt bortstande.
Hon är lång och smal för sin ålder, flera har misstagit henne för att vara i 15års åldern. Men Caprice bär rakryggat upp varje centimeter. Den som säger något om hennes längd kan räkna med att råka ut för mycket värre saker.
Hon kommer ihåg den där första dagen i första klass på Manor Primary School, då en liten rödlätt flicka vid namn Amber kallade henne för struts. Resultatet blev att hon fick håret nerdoppat i svart färg och kommentaren om att henne hår nu såg så mycket finare ut.
"-För vem vill se ut som en orangutang?"
Hon kommer fortfarande ihåg de andra barnens skratt, och hur nöjd hon hade blivit när flickan gråtandes sprang ut. Efter det hade hon och hennes nyförvärvade kompisar gjort resten av året till ett helvete för flickan, tills hon tillslut bytte skola.
Caprice hade och har egentligen inget dåligt samvete för detta, flickan borde förstått att man inte bråkar med henne utan gensvar helt enkelt.

Hon väcktes rätt snabbt ur sina tankar när hennes far, Mr. Ewing, knackade på dörren för att sedan direkt öppna den.
-Pappa! Vad är det för ide att knacka om du ändå bara öppnar dörren?Caprice lät kanske lite väl anklagande, men han gjorde alltid såhär! Det är störande helt enkelt.
Mr. Ewing skrattade bara och sa sedan att hon fick komma snart så hon också hann säga hejdå till Carbie.
Carbie, eller ja egentligen heter hon Carbonado, är hennes kolsvarta vackra engelska fullblod. Carbonado betyder svart diamant, och enligt Caprice uppnår hon alla krav för det namnet.
Alla säger att hon och Carbie passar bra ihop, och de har verkligen ett starkt band. I och för sig förstår sig Caprice på djur, det känns nästan som hon kan prata med dom, fast på deras egna lilla språk. Caprice är faktiskt till och med döpt efter ett djur, hennes mors gamla och älskade märr. Märren hette Caprice och var chokladbrun till färgen, samma färg som hon har på håret. Därför kände hennes mor att det var det enda rätta att döpa Caprice efter hästen för att kunna hedra hennes nu mera döda, bästa vän.
Eller det är kanske för att de har en sådan lik natur, Carbie och hon, båda två är listiga och väldigt smarta, och är inte rädda för att använda detta emot folk.
Endel skulle nog jämföra Caprice med en räv, för att hon är precis lika lömsk och listig som en.
Caprice har många gånger också kallats känslokall, som förvisso stämmer. Men när hon väl känner något för någon eller något så kan känslorna liknas med en brinnande eld.


Till sist ställde sig Caprice upp och ryckte upp sig själv från hennes egna tankar. Hon började dra med sig den bruna kofferten ut från hennes rum, ut i den lilla krokiga hallen, och till sist ner för den nötta trappan till nedervåningen. Där nere stog redan Miles med sin koffert och väntade med resten familjen.
Miles hade med sig en liten uggla, Betty, men själv hade hon inte med sig något djur alls. Visst, hon älskade djur, men när hon var på Hogwarts skulle hon vilja kunna koncentrera sig på sina läxor helt ut. Caprice är väldigt ambitiös av sig, och har sitt mål på att bli en av de skickligaste häxorna i världen.
Många gånger har hon kallats bitchig när hon skrytigt om något resultat hon fått på något prov. Caprice är inte direkt ödmjuk, och inte allt för snäll mot de hon inte tycker om eller inte ser någon användning för.

Hon drog på sig sina bruna stövlar och svepte en röd/orange halsduk slarvigt runt halsen för att sedan springa ut till deras lilla stall och säga hejdå till Carbie.
Carbie frustade när hon kom och sträckte ut en lång, svart och elegant hals över boxdörren.Caprice gick fram och gav stoet en lång kram. Hon visste att hon skulle längta till loven, så att hon fick komma hem och träffa Carbie. Caprice kände hur tårarna brände under ögonlocken när hon till sist stängde dörren till stallet bakom sig, och började gå upp mot huset.

Väl inne i huset igen så såg hon att de andra väntade på henne, redo att använda flampulvret för att sedan ta sig till London. Nu kanske ni blir lite förvånade, liksom what? Familjen Ewing använder flampulver?
Men ja, även om de lever så gott som mugglare, fastän både Mr och Ms Ewing kommer från rena magikersläkter. Så är det smidigare att färdas via flampulver, så just därför gör dom det.
Men både Mr och Ms Ewing tycker det är bra att deras barn fått en någorlunda "normal" uppväxt, de tycker att det är ett bra sätt att låta de vara en del i mugglarnas värld, för att öka deras förståelse för mugglarna. Mr Ewing jobbar själv på ursäktskomittén för drabbade mugglare, och är väldigt intresserad av deras vardag.
Dock har han och Ms Ewing kommit fram till att det bästa för barnen nu när Caprice också börjat på Hogwarts, är att börja leva mer som magiker.

Locked