Page 1 of 1

Peter Zendler [S] (Birk)

Posted: 11 Jan 2014, 11:16
by SORTERINGSHATTEN
Peter William Zandler, Kirkby Stephen, England

Peter William Zandler eller Pete som han kallas utav alla föddes den 3 april för elva år sedan i en liten by i nordvästra England. Det var närmare bestämt staden Kirkby Stephen som har drygt 2000 invånare. Här slog sig den renblodiga familjen Zandler ner sig redan på 1600-talet och inte har man flyttat därifrån sen dess. Peter är son till den renblodiga trollkarlen Jacob Mark Zandler, samt den renblodiga häxan Patricia Paris Zandler som ifrån början hette Love. Peter är dock inte det enda barnet till de renblodiga paret, han är född som son nummer tre i skaran av de fyra sönerna. Äldst av de alla är Mark Matthew Zandler som redan har hunnit fylla 22 år och gick ut Hogwarts för ett antal år sedan. Den näst äldste brodern heter Liam Robin Zandler och är 20 år han har också avslutat sina studier på Hogwarts. Sedan om man hoppar ett rejält kliv så finner man Peter. Sist men inte minst är den minste sonen i familjen sonen Zachary Red Zandler , som är 9 år gammal. Men nu skall Peter sätta sina fötter på Hogwarts skola och göra avtryck efter familjen Zandler, precis som hans förfäder har gjort i alla tider.

Peter tillhör en ganska normal medelklassfamilj i trollkarlsvärlden, men hans familj siktar på toppen. Fadern hans jobbar som Alkemist och modern hans jobbar som Historiker. Familjen i sig klarar sig ganska bra då de har en del ärvda pengar samt pengar som kommer ifrån moderns och faderns yrken. Peters båda bröder Mark och Liam är Astrologer och de tillbringar den mesta av sin vardagliga tid av att forska inom ämnet. Astrologi är enligt de två är det bästa som finns. Peter kan väl inte direkt hålla med om det, men det är upp till var och en och tycka vad de vill.

Peter har under hela sitt liv blivit hemundervisad utav sin mor och far, och är i och med detta ganska haj på historia och alkemi. Han har inte bara lärt sig det, han har även lärt sig en hel del släkthistoria om familjen Zandler, samt en hel del om renblodiga trollkarlsfamiljer. Peter har under hela sin livsperiod fått höra hur äckliga och smutsiga mugglare verkligen är. Det inte finns något fulare en magiker kan göra än att gifta sig med en mugglare. Men det finns något värre och det är mugglarfödda, sådana som får magiska krafter utan att ens förtjäna dem, i alla fall om man lyssnar på familjen Zandlers ord. Peter har ett starkt mugglarhat och det har han ju fått eftersom hans föräldrar har berättat så många historier om hur fult det är att inte vara renblodig.
Peters lillebror Zachary eller Zac som han nästan kallas av alla är en av Peters bästa vänner de är nästan tillsammans jämt och Zac ser verkligen upp till sin bror och värderar allt han gör som fantastiskt. Peter tycker också väldigt mycket om sin bror och stöttar honom i alla sorters lägen. Zac är den personen som Peter har närmast kontakt med inom familjekretsen.

Peter är en ganska stolt kille, han är stolt över sin familj och allt som han gör, man ser honom nästan alltid med ett högt huvud. Han är väldigt målinriktad och han vet vad han vill komma i livet. Peter vill helst av allt i livet bli Alkemist precis som far hans och han är villig att nästan göra vad som helst för att bli det också, ingen person skall få stå i vägen för den drömmen. Peter är i sig en ganska smart grabb, han har inga problem med att lära sig nya saker, och tycker samtidigt det är ganska roligt också. Han är inte direkt någon plugghäst, men han gör sina läxor och lämnar in dem i rätt tidpunkt. Han har ganska höga krav på sig själv och de kraven har han fått av sin familj. Han måste göra fadern sin stolt, annars misslyckas han med att bära familjenamnet vidare. Han måste få bra betyg i skolan, få ett bra yrke samt att finna rätt vänskapskrets, han får inte direkt umgås med mugglarfödda egentligen inte halvblod heller för den delen. Många säger att Peter är ganska listig av sig, att han kommer ofta på saker som ingen annan gör. Han gillar att busa med sina bröder som är lite äldre än honom och förstöra deras viktiga arkeologiska påfund. Att smida de planerna tillsammans med lillebrorsan Zac är något han ofta gör. Många säger också att Peter är ganska manipulativ i sitt sätt, genom att han ofta lurar folk av att göra något för honom, för att gynna honom själv. Ibland exempelvis när inte Peter orkar skriva sina uppgifter, som han får av sina föräldrar så manipulerar han sina äldre bröder att de skall skriva de åt honom. Om de gör det så berättar Peter om något arkeologiskt påfund han har hittat och bröderna lyder honom som på smäck. Det gäller att hitta folks svaga punkter och då fungerar det jämt.

Till Peters intressen så hör det till att reta upp sina bröder och busa med de riktigt ordentligt på olika vänster tillsammans med lillebrorsan. Peter har även ett stort intresse för Alkemi som är det ämnet som han tycker är roligast, och han kan minst säga att det är det är det ämnet på Hogwarts som han ser fram emot att läsa mest under sitt tredje år. Peter tycker även om historia och det hör väl till att han har varit så illa menad att leva nära ämnena under hela sin uppväxt. Peter har också ett stort intresse för böcker då han tycker det är jättekul att läsa och att lära sig nya saker så länge han slipper plugga in någonting så är han nöjd, men att läsa för skojs skull gör han gärna. På fritiden så brukar inte bara Peter läsa han tycker även om musik och spelar faktiskt lite gitarr och sjunger, men det försöker han att hålla hemligt. Han är faktiskt ganska duktig på det också, men säg inte det till någon vad du än gör. Han gillar även sport och då är det såklart mest Quidditch han gillar. Han brukar ibland köra det med sina bröder men det sker ganska sällan. För det mesta så läser han om det och det går ganska bra det med.

Peter är till utseendet betraktas som ganska liten och harmlös, men man skall inte luras av det vackra ansiktet och hans leende, bakom det så väntar det en ganska elak själ om du inte gör som han behagar. Han har ett ganska runt ansikte, med en små ögon, näsa och mun punkterat väl i sitt ansikte. Peter har ett par bruna kastanjefärgade små ögon men har ganska långa ögonfransar. Hans näsa är smal och liten men är ändå lite smått spetsig uppåt. Han har ett par läppar som är ganska små och smala som pryder hans ansikte. Han har aningen små inslag av fräknar längst sin näsa, men man måste titta riktigt noga för att se de. I längden så är Peter ganska normallängd han är som de flesta elvaåringar, men kommer växa till sig med åren. Han är i kroppsformen ganska spinkig och har inga vidare muskler utan är snarare ganska klen. Han har brunt yvigt hår som täcker hans hjässa, han har det nästan alltid ganska rufsigt i ordning och han bryr sig inte direkt om hur det ser ut. Hela familjen Zandler består utav brunhåriga familjemedlemmar med bruna kastanjefärgade ögon. Peter har ett stort födelsemärke under vänster fot som är ett kännetecken på att just han är han.