Sadie Brewood [S] (Stenis)

Locked
SORTERINGSHATTEN
Husalf
Husalf
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Sadie Brewood [S] (Stenis)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Sadie Daria Brewood; Blackpool, England

”Vill du ha lite mer tårta, sötnos?” frågar en sammetsmjuk röst tillhörande Lydia Brewood sin dotter som sitter vid köksbordet i huset som de bor i. Dottern Sadie Brewood har ett belåtet leende på sina läppar när hon nickar och en överlägsen blick i sina ögon när hon ser sin mamma skära upp ännu en bit tårta.

Familjen bestående av tre personer firar att hon har fått sitt Hogwarts brev, även om det alltid var självklart att hon skulle gå. Just nu så tänker inte flickan så mycket på det. Hon tänker bara på hur hennes föräldrar gör mer än allt för henne av lycka i just denna stund.
Hon har alltid varit bortskämd, alltid fått allt hon velat ha och allting har alltid varit precis som hon vill ha det. Så blir det när överengagerade föräldrar bara har ett barn att ta hand om. De öser allting över henne.

”Jag är så stolt över dig, lilla gumman” säger pappan Aaron Brewood och rufsar till flickans brunsvarta hår. Sadie blänger på honom innan hon fixar till sitt hår så att det ligger perfekt igen.

Även om Sadie tycker att hennes pappa kan vara otroligt jobbig är det han som är föräldern och har bäst kontakt med. Hon älskar att sitta och mysa med sin pappa i soffan eller diskutera intressanta nyheter vid köksbordet. Det hon tycker bäst om att göra med honom är att laga mat. De har alltid så kul när de gör det, skrattet tar aldrig slut. Hon tycker också om att bara sitta och lyssna när han berättar om sitt jobb. Aaron jobbar nämligen som historiker och för Saide som i vanliga fall avskyr historia är det mysigt att lyssna på när hennes pappa berättar om allt på ett underhållande sätt. Han tycker också om att berätta för henne om historiska händelser.
”Lite förkunskaper är alltid bra” brukar han säga.

Sadie har självklart ganska bra kontakt med sin mamma också, men inte riktigt som med sin pappa. Lydia skämmer nämligen inte bort henne riktigt lika mycket som Aaron gör och detta tycker Sadie är hemskt. Hon borde få precis allt hon vill av sin mamma också!
För det mesta vill hon inte spendera tid ensam med sin mamma. Hon tycker att det alltid blir så långtråkigt. Medan Aaron skojar och skrattar pratar Lydia bara om allvarliga saker eller ger långtråkiga redovisningar som sitt jobb. Sadies mamma jobbar som arkeolog så det handlar också om historiska saker. Dock pratar hon inte med den inlevelse som Aaron gör och detta får Sadie att nästan somna när hennes mamma pratar om sitt jobb.

”Gumman, jag vet att du är uppspelt men det är sent och du måste få din skönhetssömn” säger Lydia och stryker sin dotters hår.
”Okej” svarar Sadie enkelt och lämnar bordet. Rak i ryggen och med högt huvud går hon upp för trappan i villan hon bor i och går in i sitt rum. Rummet är inrett enkelt och stilfullt, för på något annat sätt skulle Sadie inte vilja ha det.

Snabbt byter hon från kläder till nattlinne och stället sig sedan framför helbildsspegeln hon har för att borsta håret samtidigt som hon granskar sig själv. Hennes halvlockiga, brunsvarta hår är inte jättelångt, endast axellångt, men det är fint och hon är stolt över det. Hennes ögon är mörkt bruna och har en speciell självsäkerhet i sig. Hyn är lite åt det mörkare hållet och detta faktum tycker Sadie mycket om. Hon skulle inte vilja vara en blekfis. Hennes kindben är höga och hakan är mjuk och fin. Pannan är ganska hög men inte så hög att det ser konstigt ur, nej det ser fullkomligt normalt ut. Hon är ganska kort och väldigt smal men det är inget som stör henne. Hon är fullkomligt nöjd med sitt utseende vilket är ganska bra med tanke på hur skönhetsfixerad hon är.

Noggrant flätar Sadie sitt hår, hon älskar att fläta hår, och lägger sig sedan för att sova, redo att drömma om den där snygga killen som hon såg i tidningen tidigare idag. Eller han där som gick förbi huset i förmiddags, han var riktigt söt. Eller killen hon pratade med förra veckan. Ja, man skulle kunna beskriva den här flickan som väldigt killgalen. Tänker hon inte på hur hon ser ut eller pratar med någon förälder är det fantasier om olika killar som gäller. Hon förväntar sig att få en pojkvän ganska snabbt när hon börjar på Hogwarts. Helst ska alla killar flockas kring henne så att hon har många att välja på och många att drömma om innan hon bestämmer sig.

Hon hoppas också på att få en eller flera tjejkompisar som hon kan prata mode och skönhet med. Det skulle vara som en dröm. Hon har nämligen inte så många att prata om sådant med, förutom några få släktingar. Åh, hon skulle vilja ha någon som hon kunde fläta håret på. Och samtidigt skulle de kunna ha killsnack. Dock skulle de här vännerna vara väl utvalda. De kan inte vara för konstiga, inte konstiga alls, och helst inte mugglarfödda. Nej verkligen inte mugglarfödda. Efter allt som hennes pappa sagt om mugglare. Usch.

Av alla gånger hennes far sagt något om mugglare så har inget bra kommit fram. Nej, de är bara konstiga med konstiga idéer och helt utan fattning. Sadie skulle aldrig förmå sig att prata med en mugglare och mugglarfödda som är uppväxta som mugglare är nästan lika illa. Eller… Det tror hon i alla fall. Hon har ju aldrig hört något annat än dåliga saker så de kan ju knappast vara bra. Bäst att hålla sig undan dem.
Kanske att hon skulle kunna prata om en mugglarfödd om det gällde ett skolarbete. Dock skulle hon ta på sig uppgiften att bestämma själv. Fast det skulle hon nog göra om hon skulle arbeta med fullblods magiker också, hon har en tendens att vara ganska bossig. Sen är det inte säkert att skolarbetet skulle blivit så bra då hon inte bryr sig särskilt mycket om att presterea bra. Hon charmar sig hellre till ett bra betyg.

Flickan är inte så säker på att lärarna på Hogwarts kommer vara lika lätta att lura och charma som hennes föräldrar, men hon tar på sig utmaningen. Hon vet att hon kan. Hon kan lura folk till att göra vad hon än vill med sitt söta, flickiga utseende och charm. Hon har testat detta på nästan alla hon känner och hon kommer fortsätta testa det på varje ny person hon träffar. Och på Hogwarts kommer hon träffa många personer.

Snart sover Sadie djupt. Tunga andetag hörs i hela rummet. Ett leende syns på flickans läppar trots att hon sover. Det kommer att bli kul på Hogwarts.

Locked