Chalice Harlow [S] (Tiffy)

Locked
SORTERINGSHATTEN
Husalf
Husalf
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Chalice Harlow [S] (Tiffy)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Chalice Raine Harlow; Honing, Norfolk

I den lilla byn Honing bor det människor i alla former och storlekar. Små söta hus med vackra blomrabatter kläder de olika vägarna i byn med en trevlig charm. En hemtrevlig by skulle man kunna kalla det, oavsett om det regnade eller den var belagd med snö, alltid lika tilltalande för alla. Eller nästan alla.

På en av vägarna i byn finns det ett vitt trähus med mörkbruna fönsterkarmar och slingerväxter som sitter på husets fasad. Så likt de andra husen, men ändå så annorlunda. Familjen som bor i det huset är ganska unik. Det är så grannarna betecknar det i alla fall. Ingen vågar dock säga något om den underliga familjen, oavsett om någon av dem hade kunnat svära på att de såg en av växterna röra sig i deras rabatt eller att de såg en uggla flyga iväg med ett brev. De var blinda för sanningen.

Man kan se en ung flicka sitta på gungan som är fäst vid den stora eken som står på familjens tomt ute i det varma vädret. Själva scenen ur någon annans perspektiv må se fin ut, men flickan är allt annat än sockersöt. Den elvaåriga tösen med sitt långa mörkblonda hår och gröna ögon med inslag av grått i sig är en mycket vacker syn, men hon är även mycket trotsig och kaxig. Visserligen är hon inte bara det så klart, hon kommer alltid att vara sina föräldrars söta, väluppfostrade lilla dotter. Flickan, vars namn är Chalice Harlow, vet att det är det enda sättet för henne att få som hon vill när det gäller hennes kära fader och hennes hemska styvmor. Självklart har det varit en annorlunda uppväxt för henne eftersom det är en magiker-familj som hon är uppfostrad i. Vilket också betyder att hon är en magiker, en häxa för att vara noggrannare, och eftersom hon är i den rätta åldern också, så är det inte alls långt kvar till det är dags för henne att börja på en skola. En magiskola. Hogwarts Skola för Häxkonster och Trolldom. Hon hade inte gått i en skola innan, men det betyder inte att hon är helt obegåvad, definitivt inte. Hon har haft en privatlärare, en riktig hagga faktiskt. Så mycket slit som den gamla kärringen hade låtit henne gå igenom. Inte för att det var särskilt jobbigt med studierna, det hade hon ganska lätt med, det var mer privatlärarinnans attityd och personlighet som tröttade ut Chalice. Det är ärligt talat den mest tråkiga personen hon någonsin har och säkert kommer att träffa. Nu ska dock inte hon ha privatlärarinnan längre eftersom det är sista sommaren innan hon börjar på Hogwarts. Även hennes far, Gray Harlow, hjälpte henne med studierna ibland och eggade henne till att bli bättre. Dock hade det blivit mindre av det sedan han gifte sig med en annan idiotisk hagga, hennes styvmamma. Chalice’s mamma hade faktiskt separerat med Grey när hon var omkring sex år gammal, det var inte riktigt en särskilt dramatiskt händelse egentligen. Ingen i familjen har haft kontakt med hennes mamma sedan dess, i alla fall vad Chalice vet. Och inte alltför länge sedan så hittade hennes pappa och kärringen varandra olyckligtvis nog. Det är inte riktigt så att Chalice är sårad över att hennes mamma försvann eller att hon inte hört av sig, hon kommer knappt ens ihåg henne. Chalice kunde verkligen inte bry sig mindre om hur hennes riktiga mamma mår. Chalice har klarat sig utan henne sedan dess och hon kommer att fortsätta att klara sig utan henne. Det har hon bestämt.

Chalice reser sig upp från gungan hon suttit på och går med sin smala kropp över trädgården och in i huset. Väl inne i huset går hon snabbt med tysta steg och försöker smyga uppför trappan då den knarrar.
”Chalice?” ekar den klingande rösten tillhörande hennes styvmor genom huset. Chalice stelnar till och vänder huvudet om så att hennes mörkblonda hår lägger sig graciöst på ryggen. Hon ser hennes styvmor dyka upp från köket. ”Vill du ha någonting att äta? Dina syskon äter mellanmål i köket just nu” säger styvmodern med en låtsad vänlighet i rösten, men Chalice vet att den är falsk. Hon vet att styvmamman bara försöker ställa sig in hos Chalice så att hon inte ska gå till pappa och klaga. Inte för att Chalice inte gjort det redan, det har hon. Hon har förklarat sina problem med styvmodern. Hon har sagt att hon inte vill att de skulle gifta sig eller vara tillsammans. Men självklart fick hon inte igenom sin vilja, oavsett hur mycket hon bönade och bad om det. Hon klämde faktiskt fram några krokodiltårar, men till och med det hjälpte inte. Hon visste väl innerst inne att det egentligen var omöjligt att ändra sin faders vilja med detta, men det var i alla fall värt ett försök.
”Nej, tack” säger Chalice med en ton drypande med falskhet och ler ännu falskare. Hon skulle speciellt inte vilja äta med sina syskon till idioter. Hennes lillasyster Fallon och hennes yngre bröder Chance och Terry var nog de mest jobbigaste personerna hon kände än så länge. Alla var hennes helsyskon så det gjorde väl saken lite bättre, men hon tål dem fortfarande inte. Chalice vet inte vad hon hade gjort om styvmodern och hennes pappa hade skaffat ett barn. Det skulle hon verkligen inte klara av. Förhoppningsvis så skulle det aldrig hända, men man vet aldrig vad den haggan har för planer.

Chalice går med kvicka steg uppför trappan när styvmodern hade sagt att hon var tvungen att gå tillbaka till köket och syskonen. Hon går rakryggad till sitt rum och stänger dörren fort. Inte för att hon har något att dölja, men hon tycker ändå inte om att dörren står helt öppen så att alla kan kolla in i rummet och titta vad hon gör. Det är ganska obehagligt. Chalice vänder sig om och ser sitt rum med det antika mahognyskrivbordet och den stora himmelsängen. På de bronsfärgade väggarna hänger det några enstaka vackra konstverk, som Chalice faktiskt inte har särskilt mycket emot. Enligt henne är de ganska fina egentligen. Det är inte så att Chalice’s familj är jätterika, men de har ändå bra med pengar. Vad hon har för intressen är egentligen ganska svårt att säga för hon ändrar intressen väldigt ofta, men något självklart är väl att vara med vänner. Ett annat intresse är även att skriva, även om hon aldrig skulle erkänna det till någon. Skriva noveller, dikter, dagbok, vad som helst. Hon älskade helt enkelt att skriva, men hon skulle aldrig låta någon se det hon skrivit och hon tänker aldrig säga att det är ett sådant stort intresse för henne. Till och med musiktext skrev hon ibland, mest för att hon hade som intresse att sjunga och för att hon spelade pianot också. Hon gillar faktiskt att manipulera folk, och hon är också väldigt duktig på det, och även om det anses av de flesta att vara en dålig egenskap så tycker faktiskt inte Chalice det. Hon tycker om att känna den makten över folk, hon tycker om att göra folk mållösa, hon tycker om att stå i centrum, och hon har alla de egenskaperna. Det finns så många fler egenskaper hon har, även om alla av dem inte är särskilt bra egenskaper. Hon har till exempel också en vass tunga. Hon är nöjd med alla de egenskaper hon har och hon kan inte bärga sig tills alla dom på Hogwarts också får se dem.

Locked