Maia Cazarez Nevarez [R] (Lily)

Locked
SORTERINGSHATTEN
Husalf
Husalf
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Maia Cazarez Nevarez [R] (Lily)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Maia Cazarez Nevarez, Ludlow, Shropshire

Solen lyser starkt i Dénia i Spanien. Det blåa havet speglar land så vackert och Maia Cazarez Nevarez fängslas som vanligt av den vackra utsikten. Hon och hennes familj bor hela sommaren i en sommarstuga i Dénia i närheten av hennes farföräldrar och kusiner. Sextonåringen och hennes familj har precis anlänt. Skolan slutade för bara en vecka sedan och nu är de här. Maia står just nu med resväskan i handen och är på väg in. Hela vägen kom hon dock inte.

Det är en vacker sommarstuga. När man kommer utanför är det en fin grön häck med en vit grind som man öppnar. När man går in så går man på lite ojämna stenplattor med blomsterrabatter bredvid. Gräset är grönt runt omkring och himlen är molnfri. Själva huset är i sten och med beigbruna stenplattor och rött tak. Det är vackert och Maia kan aldrig få nog.

Väl inne är det kanske inte lika mycket att skryta över. Det ser lite gammeldags ut med lite bleka tapeter med blommor på. På något sätt ger det ändå en väldigt mysig känsla. Maia går genom huset och kommer till sitt sovrum. Det är egentligen inte bara hennes, det är hennes lillasysters också. De delar på rummet och har ungefär halva var. Nu råkar det dock vara så att Venus har tagit upp ungefär hela golvet.
”Kan du inte flytta lite på dig? Det här är faktiskt mitt rum också!” säger hon irriterat och Venus flyttar sina saker lite. Sakerna är inte helt ur vägen, men det är ändå tillräckligt för att Maia ska få plats.

Maia har långt, rakt, mörkbrunt hår som hon oftast antingen är utsläppt eller i en fläta på ryggen. Hon har ett ovalt ansikte och nötbruna, ganska stora ögon. On har en ganska liten näsa och en enkel, balanserad mun. På hyn ser det ut som att hon är konstant solbränd då hon är lite mörkare än flera av sina kompisar. Maia är även ganska lång och ligger runt 170 cm. Hon har inte växt på ungefär två år nu och kommer stanna på den längd hon ligger på just nu. Hon har lite timglasform på kroppen och är väldigt utvecklad. Hon är heller inte överviktigt, utan ligger på en ganska bra nivå.

Maia saknar sin pojkvän. De hon inte ens varit ihop med i ett halvår, men de passar ändå så bra ihop. Han heter Vincent Wellington och går i Ravenclaw, precis som Maia. Hon saknar även sina två BFFs. De kan verkligen prata om allt tillsammans och det skulle vara så roligt att ta med dem till Spanien, men de skulle tydligen vara upptagna i sommar. Dessutom är deras hus lite för litet.

Skolan har aldrig varit svår för Maia. Hon är väldigt lättlärd och intelligent, men är inte så förtjust i böcker. I framtiden vill hon ha en egen butik. Allt är inte bestämt, men hon tycker att det verkar roligt. Maia anser att livet ska vara roligt, för annars är det inte värt att fortsätta med det man gör. Hon är dessutom otroligt ambitiös och jobbar hårt med att nå sina mål.

Maias värsta rädsla är absolut kryp. Småkryp som skalbaggar och spindlar är det värsta som finns. Hon gillar heller inte ormar och liknande, men det är inte riktigt lika illa. Möss och råttor är inräknat. Det grundades i att när hon var liten blev hon biten av en orm på ett riktigt otäckt ställa där det fanns en massa småkryp. Skulle det hänt nu skulle hon antagligen inte utvecklat rädslan, men då var hon liten och därför lev allt sådant förknippat med fara.

Döpt efter växandets gudinna i romersk mytologi är Maia. Hennes lillasyster är döpt efter kärlekens gudinna. Det är en tradition att döpa barnen efter romerska gudar och gudinnor i släkten, som är en gammal spansk trolkarlssläkt. Att hennes familj valde att flytta till Shropshire är egentligen lite konstigt, men ändå ganska logisk. De var båda två på resa på varsitt håll i Shropshire. De möttes där och blev fästa vid platsen, så när de hade gift sig flyttade de dit.

Det var ganska länge sedan som Maia började på Hogwarts. Hon är den första i släkten som har börjat på Hogwarts och därför visste hon inte så mycket om skolan. Hon har ju inte haft någon som har kunnat berätta om hur det är. Lite visste hon ju, lite får man läsa. Maia läser inte så mycket, men ibland är det enda möjligheten för att veta saker. Kunskap är något hon vill ha, även om det inte betyder att det är lätt att få det.


Ettan började med att Maia blev sorterad i Ravenclaw där hon snabbt kände att hon trivdes bra. Hon fick snabbt vänner och studierna gick lätt. De praktiska ämnena gick lite bättre än de teoretiska, men allt gick ändå bra. Ett litet tag hade hon en pojkvän, men det var inte oväntat ett oseriöst förhållande som bara höll i en vecka. Allt var så spännande och det gjorde att hon hade energi till allting, även att jobba hårt med skolan. Hon hann även med att bli lite mobbad av några gryffindorare. orsaken förstod hon aldrig, men de påstod att hon var ful och en besserwisser. Senare fick hon dock stöd av några kamrater och mobbarna gav sig. En katt hade hon med sig som hjälpte mot hemlängtan, Jupiter. I allmänheten var året ändå väldigt bra och Maia trivdes.

Andra året var också bra. Det året lade Maia dock mer tid på att umgås med andra och betygen sjönk en aning. Hon hann ha två pojkvänner innan året var slut, men inget av förhållandena var länge än två veckor. Maia var en sådan som alltid tyckte att det var spännande med pojkar och kärlek och sådant. Hon umgicks hela tiden mest med tjejer, men hade inget problem att prata med andra. Quidditchen var inget som intresserade henne, mer än att det var roligt att se på. Hon jobbade däremot hårt för att samla poäng eftersom att elevhemscupen var något hon tog på stort allvar.

Tredje året flöt på det också. Som tillvalsämnen valde Maia Talmagi och Maskeringsmagi. Båda gick ganska bra, men istället sänktes betygen i ÖRT, FMS och TDL och hon fick underkänt i allihop. Att äntligen få vara i Hogsmeade var något som hon älskade och hon köpte mycket godis. En gång var hon på madam pudfoots tillsammans med en jämnårig pojke. Hon har redan insett att hon slipper bli attraherad av tjejer, något som hon själv anser vara bra. Tanken på att bli kär i sitt egna kön har varit främmande och lite skrämmande för Maia, men hon stöttar ändå dem som är det. Man måste ändå få vara sig själv. Det har dock varit svårt, för Maia har inte velat verka som en plugghäst vid sina kompisar. Visserligen går hon i Ravenclaw, men det betyder inte att man behöver vara det och efter att ha blivit mobbad i ettan vill hon helst slippa det igen.

Under fyran gjorde sig grupptrycket från alla runtomkring tydligare och efter att hon nämnde det hemma under sommarlovet fick hon höra av sin mamma att det är som starkast där under tonåren, men att hon ändå ska göra sitt bästa för att vara nöjd med sig själv i framtiden. Det resulterar i att hon höjer sina betyg en aning och jobbar ifatt det hon missade under trean. Hon har även sitt första förhållande med Vincent, men det slutar efter ett halvår. Ändå känner hon att hon börjar bli mer seriös med det. Hon är ett tag efter det ganska ledsen, men visar ändå upp ett tufft yttre, dock med ett krossat inre. Vissa saker vill man bara inte visa och Maia har inte jättesvårt för att dölja sina känslor. Tjejerna hon sover med märkte dock ganska mycket av det eftersom att hon uttryckte det i sovsalen. Hon blir tajtare med de jämnåriga ravenclawtjejerna under året och hon blev trots allt mer redo inför kommande år.

Femman var värst. Alla prov som väntade vid skolslutet gjorde sig tydliga, men av någon anledning gjorde det att Maia var en person som folk frågade om hjälp Hon visste inte hur mycket hon faktiskt kunde hjälpa, men det gjorde henne så mycket starkare som person. Efter jullovet erbjöd hon därför studiehjälp i sällskapsrummet i utbyte mot en liten betalning, något som hon själv anser stärkte henne inför sina prov eftersom att hon gick igenom det hon behövde öva på genom att lära ut det. Ungefär i april blev hon igen tillsammans med Vincent och det blev mer långvarigt. Det höll hela tiden och det var riktigt skönt för ibland behövde Maia honom riktigt mycket under GET-proven. Till slut var proven över och hon slapp tänka på någonting som hade med skola att göra och efter de mest stressande proven hon varit med om var det riktigt skönt.

Locked