Manaka Hallsworth [R] (WIW)

Locked
SORTERINGSHATTEN
Husalf
Husalf
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Manaka Hallsworth [R] (WIW)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Manaka Hallsworth, Aberystwyth

Malin Kapoor och Emmett Hallsworth möttes som av en händelse då den förstnämnda spillde en halv kopp kaffe över den andra. Hur detta senare blev till ett äktenskap är rätt oförståeligt för Manaka Hallsworth, den numera femtonåringa flickan som också råkar vara en konsekvens av det där mötet. Eller av det faktum att den ursprungligen indiska modern och den Walesiska fadern gifte sig, kanske. I vilket fall så höll det där med att vara gifta inte speciellt länge, och Malin flyttade ifrån det lilla huset i Aberystwyth, Wales, när Manaka var drygt två år gammal.
Manaka minns inte särskilt mycket av sin mamma, hon vet att hon fått sitt mellannamn efter henne, och att hennes pappa brukar säga att hon har moderns ögon. Manaka bryr sig inte överdrivet mycket om vems ögon hon har, och att växa upp med bara en förälder har inte påverkat henne särskilt mycket alls, om hon får säga det själv. Om hon får säga det själv påverkar förresten ingenting henne särskilt mycket, hon är sin egen. Dock hade ju Malin gärna fått stanna kvar för Emmetts skull, så vitt Manaka vet har han aldrig försökt sig på kärlek igen. Manaka tycker mest synd om honom, för han verkar sakna det så mycket. Men döttrar ska inte behöva ta hand om sina pappor, om de inte inser vad de borde göra för att känna sig mindre ensamma så får de skylla sig själva, faktiskt.

Om man tänker logiskt, vilket Manaka alltid gör, det är ingen poäng i att tänka på annat sätt, måste hon förutom ögonen ha en hel del andra drag från sin mamma, för hon är inte alls speciellt lik sin pappa. Han har brunt, lockigt hår medan Manakas hår är ungefär så rakt som hår kan bli, och kolsvart. Emmetts ögon är mycket mer ljust bruna än Manakas, och hennes ansiktsdrag är mer raka och precisa på något sätt. Kroppsformen har hon nog ärvt av sin far dock, för de är båda ungefär lika långa som de flesta andra av respektive ålder och kön, och rätt så smala och kompakta. De senaste åren har Manaka utvecklat lite kurvor också, men det är inte så mycket att tala om, direkt.
Förutom far och dotter bor i det lilla huset numera en katt vid namn Romeo, Manaka tycker inte speciellt mycket om djur och hon är rätt säker på att Romeo aldrig kommer hitta sin Julia för han är en rätt slö och otrevlig katt. Romeo är mer Emmetts än Manakas i vilket fall, så även om hon låter honom vara i hennes rum så länge han inte hårar massa i sängen var det aldrig något tal om att han skulle få följa med till Hogwarts.

När Manaka var elva år gammal knackade det en dag på en man på dörren, som berättade att hon var en häxa och att hon skulle få börja på en skola som bara var för magiska barn. Det verkade lite för bra för att vara sant först, men Manaka såg det mest som en möjlighet att samla på sig nya upplevelser och lära sig så mycket som möjligt. Eller tja, det är väl vad hon skulle säga numera i alla fall, är hon helt uppriktig så hade hon nog kanske inte riktigt så utvecklade resonemang vid elva års ålder.

Väl på skolan sorterades hon in i elevhemmet Ravenclaw, vilket kom att passa henne väldigt bra. Så där i början när allt kändes väldigt nytt och lite läskigt, något hon inte erkände ens i breven hem hon skrev till en början. Hon fick sin pappas fickur att hålla reda på tiden med istället för det lite vanligare armbandsuret, klockan använder hon fortfarande fyra år senare. Det hände inte så mycket hennes första år annars, Manaka höll sig undan mycket från sina klasskamrater då hon hellre fokuserade på att lära sig än på att socialisera sig, och kände inte att hon relaterade så mycket till det som pratades om.
Under sommaren mellan ettan och tvåan fastnade hon för grekisk mytologi, och tog med sig en hel hög böcker om ämnet med sig till skolan, bara utifall det skulle vara för mugglaraktigt för Hogwartsbiblioteket. Hon fattade även lite starkare tycke än hon skulle vilja erkänna för böcker med klyschiga kärlekshistorier, och drömde väldigt hemligt om att bara stöta på sin äkta kärlek så där som hennes föräldrar gjorde när de träffades. Och när man inte lägger speciellt mycket av sin fria tid på annat än att läsa om grekiska gudar och plugga, så är det inte speciellt konstigt att betygen ligger på topp.

Efter mycket om och men bestämde sig Manaka för att läsa latin, forntida runor, naturmagi och mytologi som tillvalsämnen för det tredje året. Latin mest för att de enda två personer vars sällskap hon inte direkt kände ouppskattning för, Holly Catterfall och Timo Nutters (som förövrigt vet frustrerande lite om grekisk mytologi, man skulle ju kunna tro att man kan åtminstone lite av värde när man är halvgrekisk men icke), också skulle välja det, och hon ville ha ett fjärde ämne i vilket fall. Under sitt år som trettonåring upptäckte hon också att hon faktiskt har ganska lätt för att förklara hur hon tänker för andra, och bestämde sig för att använda den kunskap hon samlat på sig hittills och den hon hoppades på att samla på sig i framtiden för att dela den vidare med andra, genom att bli lärare, alltså.

I fyran började Manaka skriva poesi mer än något annat av sina intressen, och vände sig ännu lite mer ifrån världen, för att kritisera hur ytliga fjortonåringar i högsta allmänhet är, och hur lite de vet om verkligheten. Vid någon tidpunkt provade hon och Timo att vara mer än vänner eller vad de nu hade för relation innan, och Manaka kom på att hon nog föredrar tjejer över killar att drömma om klyschiga kärlekshistorier med, men att hon nog föredrar Timo som en vän. Eller vad man nu skulle beskriva deras relation som, människor som tolererar varandra trots att de är väldigt olika och inte går i samma elevhem. Timo och Holly är liksom okej på något sätt, även fast de är ytliga och fjorton år och inte vet något om verkligheten.

(Börjar direkt i femman)

Locked