Hadrianel Lane [R] (wheevil)

Locked
SORTERINGSHATTEN
Husalf
Husalf
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Hadrianel Lane [R] (wheevil)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Hadraniel Graham Lane; Craignure, Isle of Mull, Skottland

När Henrietta och Terrance först träffades förälskade de sig i varandra direkt. Allting skedde så snabbt och innan de visste ordet av det hade de gift sig med ett barn på gång. Äktenskapet höll dock inte länge, utan de skiljde sig lika snabbt som de gifte sig. Inom loppet av två år var Henrietta gift på nytt och fick då sitt andra barn, den här gången med George Owusu-Ansah. Då Hadraniel föddes hade Henrietta bestämt sig för att döpa sitt barn efter en ängel, eftersom hon såg sitt barn som en ängel. När andra barnet föddes döptes han till Hael för att följa samma mönster som innan. Även den här gången slutade äktenskapet snabbt. Fem år efter Hadraniels födsel kom nästa barn, Haziel. Den här gången var pappan Ben Seymour och även Haziel är döpt efter en ängel. Man brukar säga tredje gången gillt, men inte i Henriettas fall. Även tredje äktenskapet slutade i skilsmässa och inom två år gifte hon om sig igen, den här gången med Horatio Davies. Hofniel, som är sju år yngre än Hadraniel, föddes kort där efter. Horatio och Henrietta är fortfarande gifta utan några tecken på att vilja skiljas.

Hadraniels familj är lite annorlunda. Även pappan, Terrance, är omgift, med den här gången med en kvinna vid namn Iva. Detta kan göra att framför allt julen kan bli något av ett äventyr. På juldagen samlas alla hemma hos Henrietta. Alla pappor och deras respektive är då närvarande. I så stor mån som möjligt är även far- och morföräldrar med, precis som föräldrarnas syskon och barnens kusiner. Detta brukar vara en ganska komplicerad procedur. Det är dock någonting som hittills har fungerat väldigt bra. Trots skilsmässor hit och dit finns det inte någon dålig stämning. Det är kanske det som gör familjen så pass annorlunda ändå.

För Hadraniel är det ingenting konstigt att ha en stor familj. Han har ändå inte upplevt någonting annat. Han har dessutom en bra relation till båda sina biologiska föräldrar. Han har även en väldigt bra relation till alla sina styvföräldrar. Gränsen mellan "riktig" och biologisk förälder är ganska flytande och han gör ingen riktig skillnad. Dock är det hans mamma som sätter alla regler, vilket han är väldigt medveten om. I övrigt ser han alla som sina föräldrar, mer eller mindre. Han står alla olika nära, trots att han står alla nära. Han har även influerats av alla sina styvföräldrar i någon mån.

Familjen har det ganska bra ställt. Detta beror främst på att alla föräldrar jobbar och gemensamt bidrar till att barnen inte saknar någonting. Henrietta arbetar som mytolog. Det är hennes yrke som har haft enskilt störst inflytande på barnens liv. Hennes yrke är även i grunden anledningen till att alla fyra har änglanamn. Om hon inte vore mytolog skulle hon förmodligen inte ens känna till änglar. Varje kväll berättar hon även historier från olika mytologier för barnen.

Hadraniel skulle aldrig kunna se sina bröder som något annat än just bröder, trots att de är halvbröder. Han är väldigt beskyddande kring alla tre. Att ha växt upp med sina bröder har gjort honom väldigt tolerant. Redan tidigt blev det uppenbart exakt hur de sticker ut från normen. Hael har aldrig velat bli kallad för 'han'. Han har klätt sig som han själv vill och kunnat blanda kläder hur som helst. Vissa dagar har han klätt sig stereotypiskt manligt, ibland stereotypiskt kvinnligt och ibland en blandning. Han har istället aldrig riktigt velat identifiera sig som ett kön, utan uttryckt att det varit väldigt flytande. För Haziels del har det alltid varit uppenbart att han varit homosexuell. Detta har framför allt synts på att hans förälskelser och intressen funnits hos det egna könet. Sedan kommer Hofniel som tidigt visat tecken på att vara transexuell. I början handlade om en vilja att klä sig i klänning och kjol, senare började det hela uttryckas i ord. Att kalla Hofniel för 'hon' blev helt naturligt. Hofniel har även uttryckt en önskan om att kallas för Lilith, vilket plockats ur en av Henriettas berättelser.

Med en hög tolerans för hur andra definierar sig själva, eller för den delen inte definierar sig själva, anlände han till Hogwarts. I början märkte han ingenting direkt. För sexuella läggningar och identitet var ingenting som det samtalades om, speciellt i och med att väldigt få kände varandra från början. Ju längre tiden gick desto tydligare blev det att andra har helt andra normer än han själv. Han började även inse att saker som att vara tjej eller homosexuell kan vara en förolämpning. Då detta var något han aldrig stött på tidigare blev han en aning chockad. Då Hadraniel är bra på att dölja sina känslor visade han till en början inte vad han tyckte om detta. Dessutom ville han såklart passa in. Däremot började han ganska snabbt sålla bland de andra i eleverna i Ravenclaw, tills han hittade några få personer som inte verkade klänga sig fast vid dessa normer som om de vore livsviktiga.

Att komma tillbaka till Hogwarts var något Hadraniel såg fram emot hela sommarlovet. För under första året hade han ändå kommit att tycka om skolan väldigt mycket. Framför allt tycker han om att lära sig. Inte nog med att han tycker om att lära sig, han lär sig väldigt snabbt och gärna om allt möjligt. Ju svårare desto bättre enligt honom. Under andra året kom han att tycka om magi som inte nödvändigtvis har med trollstavar att göra. Trots att han egentligen är en väldigt lugn kille som alltid verkar ha ett leende till alla så tappade han för första gången humöret under det här året. För han insåg att han inte bara kan stå och se på när andra använder ord som 'tjej' och 'bög' som förolämpningar. Detta i sin tur ledde till att han fick dessa ord kastade mot sig som förolämpningar. Det tog större delen av året innan han till slut lyckades bli av med de förolämpningarna. Det hela fick honom att dölja sina riktiga känslor ännu mer.

Till årskurs tre blev det väldigt mycket nytt. Till att börja med skulle även Hael börja på Hogwarts. Sedan började han även läsa sina tillvalsämnen, alkemi, spådomskonst och talmagi. Att börja läsa de ämnena överträffade hans förväntningar och var helt enkelt roligare än de flesta andra ämnen på skolan. Han trodde att han skulle bli tvungen att skydda och ta hand om Hael under första tiden, men det visade sig inte alls vara nödvändigt. Att ha sin bror på skolan blev på ett sätt mer en trygghet för Hadraniel och hjälpte med en del av hemlängtan som drabbade honom ibland.

Alla som känner Hadraniel vet att han är en väldigt ordentlig person. Att bryta mot regler eller uppföra sig illa är något han sällan gör. Hans absolut starkaste drag är hans intelligens tätt följt av hans vilja att lära sig. I sitt arbete för att lära sig jobbar han förmodligen hårdare än de flesta andra, vilket han egentligen inte har någonting emot. Att bara lära sig är det viktigaste. Han verkar alltid ha ett leende över och en hjälpande hand till den som ber om det. Han är väldigt social av sig och tycker om att umgås med andra. Han är den typen som har väldigt många bekanta men väldigt få vänner. De vänner han faktiskt skaffar sig håller han väldigt hårt i.

Hadraniel är den typen av person som besitter mycket kunskap. Det är dock sällan han faktiskt delar med sig av den. Istället uppmuntrar han alla andra att dela med sig av vad de kan. Sedan gillar han att hjälpa andra att förstå om de känner sig osäkra. Oftast tycker han att det är onödigt att lägga sig i en diskussion om han inte absolut tycker att han har något att tillföra. Oftast tycker han inte det, så då tycker han att det är bättre att stå utanför.

Att han inte valde att läsa mytologi kom lite som en besvikelse för hans mamma. Vart han fått sitt intresse för de ämnen han valde vet ingen riktigt. Han har istället haft intresse för hur saker och ting fungerar i den fysiska världen, vilket är en stor anledning till de ämnen han valt. Enligt honom kan det ge en inblick i hur världen fungerar. Det har han alltid tyckt varit spännande. Innan Hogwarts byggde han alltid modeller av fartyg, solsystemet och allt annat han kunde komma på. Han ville bryta ned saker till sina minsta beståndsdelar, bara för att sedan bygga upp det igen.

Hadraniel är en väldigt envis person. Ibland kan det vara negativt, ibland väldigt positivt. Han ger nämligen inte upp innan han har löst ett problem. Oftast leder det till att han faktiskt löser problemet, men ibland har han svårt att inse att han faktiskt inte kan lösa ett problem. Han är även sin egen värsta kritiker. Han tycker nästan alltid att han kunnat göra bättre och det spelar nästan aldrig någon roll vad någon annan säger.

Att komma till Hogwarts var en väldigt stor omställning för honom. Han tycker nämligen inte om när någonting förändras, utan han vill ha en stabil miljö. Helst får saker gärna vara som de alltid har varit. Förändring är något han har svårt att anpassa sig till. Istället vill han kunna ändra på sin miljö på ett mer kontrollerat sätt. Han har även svårt för konflikt. Han undviker det gärna och känner stort obehag när det uppstår. Av den anledningen tycker han inte heller om att konfrontera människor.

Som alla andra personer har han både bra och dåliga vanor. Att han är så ordningssam har både sina för och nackdelar. En fördel som kommer av det är att han alltid är punktlig och alltid vet vart han har allting. En nackdel är att han har en tendens att gå och plocka upp efter alla andra, något de andra i hans sovsal har fått märka av. Han tål helt enkelt inte när det är stökigt, vilket han gärna meddelar alla som är intresserade av det.

Trots att han har väldigt lätt att lära sig så finns det saker han helt enkelt inte är intresserad av att lära sig. Allting som är fysiskt ansträngande bryr han sig inte speciellt om. Han har inte heller allt för mycket intresse av hur personer fungerar eller historia. Det är enligt honom det tråkigaste som finns, vilket gör att hans betyg hamnar därefter. För den som är skicklig på att fånga upp personer som Hadraniel så är mysterium sådant som lockar honom. Det som egentligen mest motivera hans lärande är ett kunna lösa problem.

Att han kan lära sig så pass snabbt och hans förmåga att ställa upp för andra är det han tycker mest om hos sig själv. Att han däremot inte är speciellt modig eller ambitiös tillhör de sämsta sidorna enligt han själv. Om han skulle ändra något skulle han nog vilja bli mer modig så att han verkligen vågar stå upp för vad han själv tycker.

I hans familj finns det alltid något som gör att personen är olik de andra. Detta eftersom det är diverse styvpappor, bonuskusiner och så vidare. I Hadraniels fall är det hans hårfärg. Han har nämligen ljusbrunt hår, i alla fall förhållande till övriga bröder. Han är ganska kort för sin ålder och relativt spinkig. Han tycks kunna trycka i sig ungefär vad som helst utan att det syns på honom. Han har stora, mörkt bruna ögon och väldigt tydliga ögonbryn. Näsan är rak och något bred, läpparna breda. Han har ett fyrkantigt ansikte och har ljus hy. Han brukar vara väldigt känslig mot solljus och kan inte vara ute i solen speciellt länge utan att bränna sig.

Locked