Proserpine D'Angelo [R] (wheevil)

Locked
SORTERINGSHATTEN
Husalf
Husalf
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Proserpine D'Angelo [R] (wheevil)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Proserpine Concordia D'Angelo; Cardiff, Wales

Trots att Proserpine växt upp i samma hem, med samma föräldrar och samma syskon som sin äldre syster Laverna verkar livet ha blivit annorlunda för henne. Hennes värld är trygg, stabil och fri från oro. Mycket av familjens problem har hon aldrig sett, för alla runt omkring henne har skyddat henne. Både föräldrarna och Laverna har helt enkelt dolt allting för Proserpine, samt de två yngsta syskonen Hercules och Bellona. Så försvann Laverna till Hogwarts, och verkligheten förändrades. Till att börja med har hon blivit tvungen att sova själv i rummet hon delar med sin storasyster, något hon aldrig behövt göra innan. Sedan har hon blivit tvungen att ta mycket mer ansvar för de yngre syskonen än vad som tidigare behövts. Detta är något hon egentligen inte tycker illa om, trots att det är ovant. Ganska snabbt upptäckte hon att berätta historier är något hon är bra på. Varje kväll, och ibland även mitt på dagen, berättar hon historier för att få syskonen att somna, eller bara för att underhålla dem.

Denna flicka har väldigt mycket fantasi, är väldigt energisk och verkar för det mesta ha ganska svårt att koncentrera sig. Ja, utom när hon får chansen att berätta historier för sina småsyskon. Dessa har en tendens att bli väldigt entusiastiskt berättade, med många detaljer och storslagna drama. För Proserpines del blev ansvaret större än att bara berätta historier för sina syskon. När hennes mamma inte orkade blev det Proserpine, eller Poe som hon även kallas, den som fick städa och laga mat. Det blev även hon som såg till att de kom iväg till sin faster Maia där de spenderar större delen av sin vardag.

Poe tycker inte bara om att berätta historier, hon älskar att höra dem med. Hon älskar historier som är verklighetsbaserade, vilket i sin tur gjort att hon fått ett stort intresse för historia. Så snart hon får chansen att läsa i böcker om historiska händelser gör hon det. Oftast sker detta hos faster Maia, då hon har betydligt fler böcker. Hon har dessutom en tendens att låta allting hon läser om spelas upp i hennes inre, lite som en film eller bildserie. Hon fantiserar även ihop historier om sedan länge döda människors liv och hur det var att leva på den tiden. För den som ser henne med en bok under näsan blir det ganska uppenbart att hon älskar kunskap. Det är inte bara genom hennes intresse för historia som det märks. Hon sitter ganska ofta på kunskap som de flesta tycker är onödig och hon delar gärna med sig av den kunskapen. Ju underligare något är desto roligare blir det att lära sig för henne. Därför går det också att finna henne med böcker om segling, sällsynta örter, mugglarprylar och annat lite underligt. Ibland går det även att se henne med stjärnkartor, speciellt på somrarna där hon ibland smiter ut mitt i natten för att kolla på stjärnorna.

Det är förmodligen tur att flickan även råkar vara väldigt lättlärd. Att läsa lärde hon sig tidigt och snabbt och efter det har det bara rullat på. Hennes minne är det heller inget fel på, vilket såklart också hjälper ganska mycket. Hon behöver inte höra något många gånger innan hon lärt sig. För att ha så lätt att lära sig och kunna så pass mycket som hon faktiskt gör är hon väldigt ödmjuk. Hon uppmuntrar gärna andra att lära sig och delar gärna med sig av vad hon kan för att underlätta för dem.

Ibland är det något svårt att se hur intelligent hon är för att hon är så pass sprallig som hon är. Hon kan också verka väldigt oseriös eftersom hon är så pass positiv och glad hela tiden. Hon älskar att skratta och dra skämt, något hon verkar göra både i tid och otid. För de som lär känna henne går det ganska lätt att se att det finns en underton av intelligens bakom alla skämt hon drar och att alla skämt nästan alltid har dubbel betydelse. Hennes tendens att inte kunna koncentrera sig speciellt mycket bidrar också. De som vill att hon lyssnar måste verkligen anstränga sig för att fånga hennes uppmärksamhet och behålla den.

Precis som sina syskon är hon väldigt utåtriktad och social av sig. Förmodligen är hon den av sina syskon som har lättast att skaffa vänner och sedan även behålla dem. Detta för att hon är så pass snäll och positiv, men också för att hon är väldigt omtänksam. Hon är även väldigt anpassningsbar och brukar kunna anpassa sitt sätt att vara beroende på vem hon är med. Det är även en fördel att hon har lätt att få en överblick över en situation, precis som sin storasyster. Proserpine använder dock det hon ser för att få situationen att bli så bra som möjligt för alla. Till exempel är hon bra på att kunna lätta upp en stämning när det behövs eftersom hennes humor ganska ofta faller många i smaken.

Poe har en stark känsla för det dramatiska och kan ibland få saker att bli mer uppblåsta än nödvändigt. Detta kan bli en rätt farlig kombination med att hon är väldigt energisk och entusiastiskt slänger sig in i diverse projekt. Oftast orkar hon inte slutföra ett projekt, utan lämnar istället sina projekt halvfärdiga innan hon går vidare till nästa. Detaljer är något som andra gärna får hålla på med. Ibland kan hon vara aningens disträ med. Hon kan snabbt komma på en idé som hon helt enkelt måste fullfölja. För att kunna göra det släpper hon nästan alltid genast vad hon har för händerna, ibland väldigt bokstavligt. Denna optimistiska och egentligen väldigt organiserade flicka är egentligen inte speciellt noggrann om än logisk och drivande.

Så kom den dag då hon också skulle börja Hogwarts. Trots att Laverna egentligen är två år äldre är det bara ett år mellan dem på Hogwarts, eftersom Laverna är född på hösten men Proserpine på sommaren. Det syns att de är syskon, då båda har brunt, lockigt hår och bruna ögon. När de går bredvid varandra ser det dock ut som att Proserpine är äldre, delvis eftersom hon är betydligt längre redan vid elva år. Proserpine är dessutom något sötare, med en rak näsa, något runda kinder och smilgropar. Hennes mun är ganska fin och det är sällan hon syns utan ett leende.

Väl på tåget till Hogwarts satte sig Proserpine såklart i samma kupe som sin storasyster, för trygghetens skull om inte annat. Hon har trots allt hört en hel del historier om skolan från sin storasyster. Vad hon har hört är det inte så många som är trevliga, vilket gjort henne ganska skeptisk till att åka alls. Under resan dit började hon prata med en annan tjej som också skulle börja. Detta fick henne att bli något mindre skeptisk, även fast hon fortfarande var mycket nervös inför vad som skulle hända. När syskonen kom till Hogwarts placerades Proserpine in i Ravenclaw, precis som tjejen från tåget, vilket gjorde henne väldigt glad.

Trots att Poe blivit väldigt medveten om familjens situation under tiden Laverna gått på Hogwarts under året innan så blev det nu ännu tydligare. Hennes efternamn gjorde henne allt annat än populär och hennes ärva kläder fick en hel del kommentarer. Det var egentligen bara tjejen från tåget, Lavinia, som visade sig vara någon som kunde se förbi Poes efternamn. I alla fall till en början. Dessutom insåg hon att Laverna är en anledning till att andra verkade få en förutfattad mening om henne. Det tog ett tag för henne att arbeta bort vad alla andra trodde om henne och få dem att se hur hon egentligen är. Under tiden lyckades hon även inse sina favoritämnen. Att trollkonsthistoria och astronomi hamnade i toppen blev ingen överraskning för någon. Inte heller att de mer praktiska ämnena hamnade långt ned.

Locked