Page 1 of 1

Justus Llywellyn [R] (Momaxox)

Posted: 16 Aug 2014, 12:30
by SORTERINGSHATTEN
Justus Llywellyn, Llanarth, Wales

Justus Llywellyn stod och blickade ut över de walesiska fälten från sitt rum på andra våningen, medan de andra syskonen var nere och lekte. Regnet, som smattrade mot fönsterrutan, kunde inte dränka ljudet av tjutande småsyskon och ett skrattande större syskon som spelade något löjligt brädspel. Hans smala ansikte var tryckt mot fönsterrutan, och hans bruna ögon var koncentrerade på en punkt, som om han var tänkte på någonting och absolut inte ville störas. Hans långa hår täckte ena ögat, men Justus var för djupt inne i sina funderingar för att störas av det.

Vid sådana här tillfällen kände sig Justus alltid ledsen och ensam, vilket han gjorde den mesta av tiden. Trots att han var trollkarl hade han blivit skickad till en mugglarskola inte långt ifrån där han bodde. Att föräldrarna hade skickat honom dit, fast de var av renblodigt ursprung båda två, berodde bara på att de inte ville ha fyra barn i huset på dagarna, och båda jobbade nästan alla dagar i veckan. I skolan hade de andra barnen, som var mugglare allihopa, retat honom för hans inte allt för vanliga förnamn, vilket var Justus, och för hans tråkiga sätt att tala på, med en vokabulär som ingen av mobbarna och nästan inga lärare förstod. Namnet Justus, som han själv också tyckte var löjligt, hade givits till honom av hans galna mormor, som på alla möjliga sätt försökte visa att släkten var en renblodig walesisk trollkarlssläkt. Att ge latinska namn till alla hennes många döttrars barn tyckte mormodern, som hette Brenda, var en utmärkt taktik för att deras familj skulle låta som både en rik och mäktig trollkarlsfamilj. Problemet var att detta inte alls var fallet. Justus pappa, som hette Andrew, arbetade för ett mindre trollkarlsantikvariat, medan mamman jobbade som reporter för den lokala trollkarlstidningen (som hade omkring 500 prenumeranter). Varken mamman eller pappan tjänade särskilt mycket pengar, vilket gjorde att alla de sju familjemedlemmarna fick stå ut med att bo i ett rätt så litet hus med två våningar. Detta hus delade de dessutom med den excentriska mormodern och den extremt skygga morfadern som mest höll sig undan i källaren där han satt och kom på språk. Den enda personen han kunde tala med utan att bli nervös var Justus.

På våningen under hade syskonen lagt av med sitt spel, antagligen för att föräldrarna sagt till om att dem skrek för mycket. Justus hörde hur de två minsta syskonen, Augustus och Octavia, gick upp för trappan till sovrummet som de delade, troligen för att sova.
Octavia öppnade dörren till Justus sovrum.
”Godnatt, Justus”, sade hon med sin barnsliga röst.
Han brydde sig om det, och strax därefter stängde hon dörren. Man hörde några minuters skrikande från sovrummet bredvid, men sedan blev det tyst. Så försiktigt som möjligt gick Justus ut ur sitt rum, ner för trappan och ut genom ytterdörren. Regnet hade lugnat ner sig lite, men det var väldigt mörkt där ute. Justus började gå över den lilla, men väldigt prydliga trädgården. Han stannade vid det stora klätterträdet i utkanten av trädgården. En liten stege kom ner ifrån trädet, långsamt och graciöst. Justus gick upp för stegen och kom plötsligt i en liten koja, upplyst av ljus från en lampa i taket. En hel del stora bokhyllor, fyllda med böcker av alla möjliga sorter, fanns i rummet tillsammans med en bekväm fåtölj. Detta rum var Justus eget, och ingen annan i familjen visste om att det fanns. Det var farfadern som hade byggt det åt Justus när han var fem år gammal, men farfadern hade dött för många år sedan. Justus tog fram en av de tjockaste böckerna och satte sig i fåtöljen för att läsa. Detta var vad han gjorde den mesta av tiden, eftersom han varken hade några vänner i skolan eller någon annanstans. Eftersom han läste så mycket hade han också skaffat ett enormt kunskapsförråd för sin ålder, vilket hade resulterat i väldigt bra betyg (ytterligare en ”ursäkt” för mobbarna att mobba honom i skolan). Boken han läste just nu handlade om trollkarlar på sten- och bronsåldern och även en hel del om schamaner, i olika kulturer.

När han en timme senare gick ner för stegen för att gå tillbaka till sitt sovrum kom han plötsligt ihåg att han snart borde få antagningsbrevet från Hogwarts.