Lavinia Darling [R] (Viggo)

Locked
SORTERINGSHATTEN
Husalf
Husalf
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Lavinia Darling [R] (Viggo)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Lavinia Norah Sadb Darling, Ennis

”Nu ska ni göra som jag säger, annars tänker jag inte vara med och leka mer er längre”, säger en smal flicka med bestämda gröna ögon. Hon sätter händerna i sidorna och tittar på de tre yngre barnen som inte vågar möta hennes blick. De får skylla sig själva att hon skäller på dem, de skulle ha gjort som hon sagt från början.
”Förlåt”, säger de i kör och Lavinias ansiktsuttryck mjuknar lite. Hon suckar och rycker på axlarna.
”Okej då, men nu lyssnar ni va?” De nickar och hon ler. ”Bra. Ni ska gömma er och jag räknar till hundra, sen kommer jag och letar efter er. Det här trädet”, hon drar med handen över den stora ekens skrovliga bark, ”är där ni ’dunkar’ och då har ni klarat er. Förstått?” Den nästäldsta systern, Vevina, spärrar upp ögonen vid ordet ”dunkar”, hon är tokig i quidditch trots sina nio unga år, och avbryter storasystern med att hoppa upp från sin plats på gräset. Lavinia tittar irriterat på henne när hon studsar upp och ned.
”Kan vi inte leka quidditch istället?” frågar hon med ett oskyldigt leende och Lavinia skakar snabbt på huvudet.
”Nej, vi bestämde kurragömma-leken. Det är den vi ska leka.” Egentligen är det inte riktigt sant, det var Lavinia som bestämde vad de skulle leka, som så många andra gånger har småsyskonen bara fått rättat sig efter hennes vilja. Det är inte hennes fel att hon föddes först och därmed automagiskt utsetts till ledare. Dessutom gillar hon inte quidditch av samma anledning som hon inte klättrar i träd, Lavinia har få rädslor men höjder är en av dem.
”Men…”
”Inga ’men’ Vevina! Nu gör vi som jag säger.” Vevina ser trumpet på henne och lägger armarna i kors men båda vet att när Lavinia väl säger att leken börjar så kommer Vevina vara med. De två små, Astra och Conn, gör som de blir tillsagda, även om Conn ibland får för sig att reta sin storasyster genom att göra tvärtemot. Å andra sidan är han bara fem år så Lavinia kan ha överseende med honom. Astra är bara ett och ett halvt år äldre men säger för det mesta väldigt lite, det passar Lavinia utmärkt. ”Okej, är alla med nu? Bra, då börjar vi.” Lavinia vänder sig mot trädstammen och börjar räkna högt medan hon kan höra nakna fötter mot gräset försvinna bort från henne. Hon ler för sig själv, även om de är bråkiga ibland så älskar hon sina syskon.

Den sjuttonde maj för elva år sedan föddes Lavinia, de stolta föräldrarna Keelin, före detta Van Der Zee, och Colm Darling blev kära direkt i den runda lilla bebisen med blond kalufs och skämde bort henne med allt en liten tott kan tänkas behöva. Hon hade gossedjur som fyllde ett helt rum och släktingar och vänner till familjen strömmade in för att gratulera det unga paret till sitt första barn. Lavinia ärvde sin mammas skönhet och hennes färger. Dock fick hon flest egenskaper från sin far: envisheten – vissa kallar henne för besserwisser, den lättsamma attityden när någonting var tungt eller tråkigt, kärleken till böcker samt ett stort intresse för naturen. Colm är hjärnan bakom en ekologisk hudvårdsserie som heter ”Magical beauty - with love”, verksamheten är på en liten skala men intäkterna räcker för att kunna försörja familjen.
Som de flesta i sin släkt kan Lavinia iriska, i alla fall tillräckligt bra för att förstå och kunna kommunicera. Hon älskar att sjunga och har skrivit både egna låtar samt lite poesi. Flickan tycker om sagor också, speciellt de som handlar om prinsar och prinsessor. Hon har många sagoböcker hemma blandat med faktaböcker om bland annat växter och magiska djur. Lavinia älskar att djupdyka ned i sina intressen och knappt komma upp för luft medan det som inte är roligt, till exempel att städa eller studera historia, går väldigt långsamt för henne att göra. Lavinia skulle vilja hitta sig en egen prins i framtiden men först ska hon bli popprinsessa eller barnboksförfattarinna och tjäna pengar så att hon kan vara hemmafru senare.

När Lavinia fick brevet från Hogwarts blev hon både glad och stolt. Lite nervös också eftersom hon skulle lämna sin familj bakom sig och träda ut på okänt vatten. Hon dolde sina känslor genom att låtsas som att hon inte skulle åka någonstans, hon ville inte oroa syskonen. Det blev svårt att ignorera den kommande förändringen när pappa och mamma tog henne till Diagongränden för att handla inför skolstarten. Lavinia tycker om att få saker men är inte superbortskämd, hon är väluppfostrad och alltid tacksam. Tackade gjorde hon flera gånger när föräldrarna köpte henne en brunspräcklig uggla. Lavinia velade mellan en katt och en uggla men resonerade till slut som så att med en uggla kan man skicka och få kärleksbrev och dessutom vore det orättvist om hon fick en katt och inte de andra syskonen också. Ugglan döpte hon till Princess (!) och hon pysslade om den kärleksfullt. Syskonen blev en aning avundsjuka ändå, i alla fall Vevina som ville ut och flyga med ugglan men inte fick för Lavinia.

När dagen för resan kom följde hela familjen med henne till tåget. Lavinia var jättenervös och höll sin mamma i handen trots att hon lovat sig själv att se självsäker ut. Pappa hjälpte henne ombord med kofferten och så tog det en lång stund att säga hej då. Astra och Conn verkade inte särskilt påverkade medan Vevina grät och ville följa med henne. Lavinia kramade alla minst två gånger och lovade att skicka brev till dem innan hon klev på tåget och letade upp en kupé. Där träffade hon två systrar, hon köpte godis och delade det med dem. De pratade lite och Lavinia glömde bort sin hemlängtan ett tag.

På den stora skolan blev Lavinia insorterad i Ravenclaw, ett elevhem hon kände till väl eftersom hennes pappa gått i det under sin tid på Hogwarts. Flickorna från tågkupén var i samma elevhem och Lavinia började känna sig positiv. Hon hade hemundervisats tidigare så det blev en jäktig tid då hon var tvungen att lära sig alla professorers namn, vart klassrummen låg samt komma ihåg vilken lektion hon skulle till och vid vilken tid samt läxor och andra quidditchmatcher.

Lavinia är ganska duktig om hon bara är intresserad och hon hittade snabbt sina favoritämnen. Hon försökte få ett hyfsat betyg i de mindre roliga ämnena men fick jobba hårt för det. Samtidigt lärde hon känna nya kompisar och när dagen var slut var flickan så trött att hon glömde skicka brev med Princess till familjen. Sin tolfte födelsedag firade hon för första gången ifrån sin familj. Den dagen gjorde henne mer ledsen än glad, hon saknade dem oerhört mycket och skickade två brev i veckan under maj månad. Som tur var hade hon prov att göra och vänner att umgås med. När hon fick åka hem från sitt första år på Hogwarts ville hon definitivt tillbaka men först tänkte hon njuta av sommarlovet och passa på att bossa över sina småsyskon som saknat henne också.

Locked