Ezekiel Ihejirika [R] (wheevil)

Locked
SORTERINGSHATTEN
Husalf
Husalf
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Ezekiel Ihejirika [R] (wheevil)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Ezekiel Chukwuemeka Ihejirika; Cardiff, Wales

"Mamma är inte speciellt glad över att vi tittar så mycket på serier. Hon tycker att vi är ute för lite och leker" förklarar den unge pojken för kompisen Vidya. Vad pojkens pappa tycker spelar mindre roll i det här fallet. Det är mamman som har kontroll över familjen, och pappan väljer sällan att lägga sig i. I fall han någon gång måste lägga sig i är det bara för att Ezekiels mamma kräver stöd. Som tur är så har han två äldre systrar, varav den ena av dem har en tendens att hamna i trubbel. Det vill säga, Zekes föräldrar är ofta mer upptagna med att oroa sig för henne än att skälla på honom för att han tittar för mycket på tv.

Serier är Ezekiels stora intresse. Trots att han tillsammans med kompisen Vidya ägnar för mycket tid åt att se på serier så som Supernatural, Grimm, Torchwood och Doctor Who så gör han faktiskt annat också. Dessa serier har i sin tur lett till ett flertal andra intressen. Främst rör det ett stort intresse för övernaturliga fenomen, men även historia och sagor, speciellt de skrivna av bröderna Grimm. Det är ganska sällan hans intressen faller samman med läxorna han får och läxorna är något han sällan prioriterar. Istället ägnar han den mesta av sin tid åt att inhämta fakta om sådant som de flesta andra bedömer vara värdelöst att kunna. Han har även visst intresse för andra typer av serier, nämligen serietidningar. Det är Marvel som gäller. Egentligen allt som har med Marvel att göra, så som filmer och olika figurer.

När han inte ser på serier eller läser på om det han sett där ägnar han mycket tid åt att skriva eller dagdrömma. Han drömmer om äventyr och skriver gärna om det med. Den lilla tid han har över ägnar han åt att läsa fantasyböcker han lånat på biblioteket. Familjen har nämligen inte enormt med pengar, så de har helt enkelt inte råd att köpa mer än enstaka böcker ibland.

Familjen är något som är väldigt viktigt för Ezekiel och han har egentligen ett väldigt nära band med sin mamma, trots att hon ofta skäller på honom. Alla i familjen är troende judar, om än reformjudar. Detta betyder för familjen att de inte följer alla Kosher-regler och att systrarna gick igenom sin Bat Mitzvah vid 13 års ålder, precis som pojkar har Bar Mitzvah vid den åldern. I andra fall är åldern 12 för flickor. De följer de flesta traditioner, men de gör det inte slaviskt och gör det med viss anpassning till det moderna samhället. Något Ezekiels mamma, Morwenna, har varit väldigt noga med är att lära honom och syskonen att män och kvinnor är lika mycket värda. Att det skulle vara fel att ha någon speciell sexuell läggning är inte heller något familjen anser.

Även fast Ezekiel inte aktivt reflekterar kring saker som jämställdhet och sexualitet är det ganska viktiga frågor för honom och något han kan reagera på i skolan. Han kan till exempel öppet protestera då någon av de andra i klassen säger att tjejer eller killar är bättre på något speciellt. Han reagerar även när någon säger ordet gay som om det vore en förolämpning. Ibland kommer reaktionen bara som en irriterad min, ibland protesterar han öppet, lite beroende på vilket humör han är på och hur allvarligt han tycker att det hela är.

För det mesta vill han använda sig av fakta när han går in i en diskussion, oavsett vad det är för diskussion. Av den anledningen kan det verka som att han oftast undviker att gå in i diskussioner. När det uppstår en situation där han känner att han inte kan så mycket håller han sig gärna i bakgrunden. Vid ett senare tillfälle tar han sedan gärna reda på mer så att han är förberedd vid nästa tillfälle. Ezekiel är en lättlärd pojke och egentligen ganska intelligent. Framför allt är han vetgirig. Han älskar egentligen att lära sig. Dock är det sällan skolan är speciellt bra på att uppmuntra honom till att lära sig om det de vill.

Vad gäller vänner har han egentligen inte speciellt många i skolan. Han har Vidya som är en jämnårig tjej. De två ses ofta som nördar och är inte speciellt populära, snarare tvärtom. Däremot känner han desto fler från det judiska samhället. Familjen är en väldigt aktiv del inom det samhället och det genomsyrar väldigt mycket av deras sätt att se på saker. Pappan, Mordecai, är en invandrare från Nigeria. Han och hans familj tillhör en grupp judar, Igbojudar för att vara exakt. De flyttade till Cardiff i hopp om ett bättre liv. De fann reformjudarna och blev direkt välkomnade där. Det blev helt enkelt hans sätt att komma in i det brittiska samhället. Samtidigt vill han föra vidare en del av den kultur han växt upp med. Därför kan alla barn, förutom hebreiska och walesiska, även igbo. Miriam, som är den äldsta flickan och fem år äldre än Ezekiel, är den som behärskar alla språken bäst. Ziva, som är Ezekiels andra syster och tre år äldre än honom, är förmodligen den som är sämst. Själv ligger han någonstans emellan systrarna.

Miriam har alltid sett som den mest förståndiga av syskonen och den med många talanger. Hon är duktig på språk, ja det mesta som handlar om att lära sig det skolan säger åt dem att lära sig. Hon är populär, ser bra ut och kan sjunga. Ziva är rebellen, den som alltid måste synas och höras. Hon tycks göra allt för att göra föräldrarna upprörda. Mycket av det hon gör rör kläderna och håret. Håret är färgat svart, kläderna är svart, slitna och trasiga. Det är nitar och läder överallt. Ofta spelar hon hög musik av den typ föräldrarna hatar, oftast hårdrock. Hon gör dåligt ifrån sig i skolan, skolkar, snattar och en hel del annat. Bredvid sina systrar verkar Ezekiel ganska tyst och tillbakadragen. Tillsammans med dem tar han heller ingen plats och han försöker inte hävda sig. Så snart han kommer till en situation utan sina systrar går det att se att han kan ta ganska mycket plats, bara han vill det.

Ezekiel är inte överdrivet social av sig. Visserligen tycker han om att umgås med andra människor och han har inte heller problem med att kontakt med andra eller lära känna nya människor. Däremot behöver han tid för sig själv för att riktigt fungera i sociala situationer. Annars har han en tendens att bli lättirriterad, smått tillbakadragen och tyst. Han är inte konflikträdd, även fast han inte direkt är den som söker konflikter. Dyker de upp så dyker de upp och då försöker han hantera det på bästa sätt.

Ezekiel är otroligt handlingskraftig och rättvis. Allting han gör väger han för och nackdelar kring allting och jämför mot sina värderingar. Han gör aldrig något som går emot vad han tror är rätt samtidigt som han för det mesta försöker ta hänsyn till dem omkring. Generellt är han väldigt varm och tillgiven, när man väl kommer förbi att han kan bli ganska excentrisk vad gäller de intressen han har. När han kommit igång och prata om framför allt Supernatural är det svårt att få stopp på honom. Det är också en ganska stor anledning till att han inte har enormt många vänner. De som väl lyckas ta sig in och bli nära vänner till honom upplever ofta att han verkligen bryr sig om och är villig att hjälpa till med allt möjligt.

Envisare person är nog svårt att hitta. Det går verkligen inte att tvinga honom till någonting, utan han gör saker för att han vill eller för att han finner någon mening med det. Så snart någon försöker tvinga honom med våld går det inte. Som tur är håller han sällan fast vid saker, utan glömmer och förlåter ganska snabbt om någon försökt tvinga honom till någonting. Samma gäller om någon varit elak mot honom eller någon annan han bryr sig om. Även fast han förmodligen inte skulle säga det själv tror han på att glömma och förlåta.

Ezekiel ser allt annat än brittisk ut. Han ser inte heller ut helt som att han kommer från Afrika, vilket inte är konstigt. Pappan är ändå från Nigeria och mamman från Wales. Det gör att han har hyfsat mörk hy som ser ut ungefär som lite mörkare mjölkchoklad. Han har ett fyrkantigt ansikte. Läpparna är stora och fylliga, näsan ganska lång och bred och ögonen stora och mörkt bruna. Han är hyfsat lång för sin ålder och väldigt tunn. Håret är ett ganska stort afro och har en mörkbrun färg.

Locked