Isaac Wise [R] (maajaa)

Locked
SORTERINGSHATTEN
Husalf
Husalf
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Isaac Wise [R] (maajaa)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Isaac Wise, Trowbrigde

På en av kullarna utanför Trowbrige sitter en liten brunhårig kille i solnedgången. Han läser med sina ljusblåa ögon i en tjock bok som handlar om någon äventyrare. Just den här lilla slanka gossen, Isaac Wise, önskade att han en dag också skulle bli en äventyrare, men både han och alla andra i hela världen viste att han inte var modig nog. Det var bara en dröm som han borde sluta drömma om, man ska inte leva i sina drömmar, det viste han.

Fast något inom honom gjorde så att han inte ville släppa sin dröm, kanske var det för att hans pappa, Tom Wise, alltid sa att man aldrig ska sluta drömma? Men Isaac var förnuftig nog att förstå att hans pappa bara sa så för att han inte ville att Isaac skulle sitta och läsa sina böcker hela dagarna, utan faktiskt skulle hitta på något, med en annan mänsklig varelse.

Båda Isaacs föräldrar, Tom och Doris, älskade djur mer än något annat, med undantag för deras barn, och just därför har de ända sedan den dagen de slutade på Hogwarts, ägnat sina liv till att hjälpa skadade eller sjuka djur, magiska som icke magiska. Isaacs mamma, Doris, hade precis som Isaac ljusblåa ögon och ett stort vitt leende, medan hans pappa, Tom, hade hans bruna lockiga hår. Det finns även ett till barn i familjen Wise, Emelie, en liten sjuårig tjej med långt brunt hår och ljusblå ögon. Det finns inte direkt många likheter mellan henne och Isaac förutom att de ser lika ut, för hon är en av de mest framåtgående personerna någon någonsin träffat i sitt liv. Ibland önskar Isaac att han kunde få byta lite av sin systers mod mot hans egen smarthet (som hans syster saknar), men han vet att det är ytterst omöjligt, hur skulle man kunna ge någon sitt mod eller smarthet? Det går inte ihop, logiken säger emot.

Solen har nu gått ner helt och månen har kommit upp på himlen, Isaac slår ihop sin bok och kollar upp på alla dessa tusentals stjärnor. Om det fanns något på jorden som var nästan lika bra som att läsa var det att kolla på alla stjärnbilder. Isaac börjar drömma iväg där under den klara stjärnhimmelen, om bara några veckor kommer han inte kunna ligga där något mer på över ett år, om bara några veckor kommer han befinna sig på Hogwarts.
Precis som alla andra ungar kan han knappast vänta på att få åka dit, lära sig massor med saker och kanske träffa någon som faktiskt är som han. En lugn person som gillar att läsa, det skulle vara drömmen, för här i Trowbrigde har de flesta ungar i hans ålder alldeles för mycket energi…

Isaac vet själv att studierna på Hogwarts kanske inte kommer bli det svåraste för honom, han är väldigt medveten om att han är väldigt lättlärd och förståndig, det som inte kommer bli lika lätt är just att hitta en jämbördig.

Isaac reser sig snabbt upp och börjar med lätta steg kila hemåt när han inser att klockan börjar bli lite väl mycket. Medan han går sjunger han på någon sång han hört på sina föräldrars radio, han har en väldigt fin sångröst, men har aldrig visat den för någon, inte ens hans föräldrar. Kanske Emelie någon gång hört honom när han trott han varit ensam men i såna fall har hon aldrig berättat det för honom eller någon annan för den delen.

Han närmar sig sitt lilla hus och den stora tomten är som vanligt fylld med djur, där ibland höns, katter och den där Jarveyn hans föräldrar hade räddat härom veckan. Hans sång tystnar av när han öppnar grinden in till sin tomt, med boken under armen går han snabbt genom trädgården och öppnar den stora trädörren in till sitt hus.

Värmen slås mot honom och han kan känna en doft av te sprida sig från köket. Isaac nästan flyger fram genom huset till köket där det mycket riktigt står en stor tekanna på spisen. Han häller försiktigt upp en kopp innan han sätter sig ner i sin favoritfåtölj i hörnet av familjens allrum. Snabbt kommer även Bollen, katten han kommer få ha med sig till Hogwarts och hoppar spinnande upp i hans knä. Bollen är en snövit katt med ett kolsvart öra, han är även Isaacs bästa vän, den ända som förstår honom. Isaac slår upp sin bok på sida om Bollen och försvinner in i äventyret igen, det som han vet aldrig kommer hända honom själv.

Locked