Therese Phipps [R] (Nerd)

Locked
SORTERINGSHATTEN
Husalf
Husalf
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Therese Phipps [R] (Nerd)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Therese Izzah Phipps,
Bangor, Wales
 
I det lilla huset var det tyst och mörkt, sånär som på ett rum på den högsta våningen där en stark lampa lyste över en flickas huvud. Flickan i fråga satt med näsan i en bok och med hörlurar med hög musik i öronen. Det var nämligen Therese, som var känd i grannskapet för att hon och barnen i hennes egen ålder var så annorlunda. Istället för att leka kull utomhus med grannbarnen så satt Therese gärna uppkrupen i en fåtölj med en bra bok och kanske ibland en kopp varm choklad, eller så satt hon i sitt rum med ett anteckningsblock framför sig och med en penna i handen och skrev små korta berättelser om prinsessor, prinsar och riddare. För jo, visst var Therese en sådan person som gärna lyssnade på sagor, men istället för att låtsas att hon var en av de prinsessorna eller prinsarna så hittade hon på egna slott med egna kungligheter som var ute på egna uppdrag och stred mot varelser hon själv hittat på och skrev om dem. Therese älskade nämligen att bara fantisera fritt och glömma bort verkligheten för ett tag. Therese hade lärt sig att läsa när hon var bara tre år eftersom att hon alltid tyckte att hennes mamma läste alldeles för långsamt för henne. Therese brukade annars vara glad och pratglad om hon pratade med personer hon inte just träffat, men om hon pratade med en främling så var Therese väldigt blyg och tillbakadragen. Therese var också väldigt ivrig och ville alltid att allt skulle hända så snabbt som möjligt.
 
”Idag så börjar vi öva in en ny låt, Therese. Den är ganska svår och går upp ganska högt, men jag tror att du klarar det.”
Therese älskade nämligen musik och allt som hade med det att göra, så hon lyssnade på all slags musik när hon kunde och spelade och sjöng två eller tre gånger i veckan med en musiklärare på en skola som låg väldigt nära hennes hem.
Therese dansade också väldigt gärna, helst jazz eller modernt, men om hon blev erbjuden att dansa någon annan dansstil så tog hon den, även om hon gärna inte ville visa upp den för folk eftersom att hon inte alls tyckte att hon var så duktig på att varken sjunga eller dansa som hennes lärare sa.
Även fast Therese älskade både att sjunga, spela musik, lyssna på musik och att dansa så tyckte hon ändå långt mycket bättre om att läsa och skriva. Hon tyckte även att hon var mycket bättre på att skriva än att hon var på att sjunga och dansa, och det gjorde det hela roligare.
 
Therese hade mörkrött hår som gick ner till hennes armbågar, som oftast var uppsatt i någon frisyr, som en hästsvans eller pippilotter. Om hon hade det utsläppt någon enstaka gång så var det ganska rakt, men med lockar i topparna efter att det hade varit blött. Therese hade gråblå ögon som kantades av väldigt mörka och tätsittande ögonfransar. Hennes näsa var rak och smal. Hon var ganska lång och normalsmal.
 
Thereses familj bestod av hennes mugglarpappa, David, som jobbade som lärare i musik i en skola för mugglare som låg några kilometer bort. Han åkte, från den lilla trädgården där blommorna blommade i trädgården om somrarna och där det lilla huset stod, varje morgon till en skolgård och en skola där han undervisade några timmar innan han igen kom hem och klagade över hur lite han fick betalt.
Thereses magikermamma, Nicole, som hade beslutat sig för att inte använda sina trollkonster mer än nödvändigt just för att de bodde i en stad där de inte kände några magiker alls. Hon hade därför tagit ett mugglarjobb som chef på en restaurang som låg nästan vägg i vägg med deras egna hus. Nicole hade inte hittat något jobb själv, och hon hade bestämt sig för att hon skulle jobba på en restaurang, så utan vidare så byggde hon upp en restaurang medan hon jobbade som vaktmästare på skolan där David jobbade på kvällarna. Hon började anställa folk, men innan det så gjorde hon själv all mat som hon använde magi för att laga till.
Therese hade en storasyster, Lara, som hade gått ut Hogwarts året när Therese fyllde tio år. Lara var lite av motsatsen till Therese, hon var vild och lyssnade ofta inte alls på sina föräldrars regler. Det hände inte sällan att hon var ute sent med en vän, och inte alltför sällan så kom hon hem och berättade för Therese om någonting hon hade upplevt, för trots att de var så olika hade de ett speciellt band mellan varandra som inte gick att bryta så lätt.
Trots att Therese inte alls gillade de flesta djur så hade familjen en hund som mest av allt David tyckte om. Hundens namn var Rose och hon var väldigt gammal och hade funnits i familjen länge. Hon var en schäfer, vilket gjorde att många andra var rädda för henne eftersom att hon var ganska stor och hade hett temperament.

Locked