Toby Weatherly [R] (Eskil)

Locked
SORTERINGSHATTEN
Husalf
Husalf
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Toby Weatherly [R] (Eskil)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Toby Timothy Weatherly
St Davids, Wales

Det var en mörk höstdag egentligen som vilken höstdag som helst, det fanns dock ett undantag. Just den 3 oktober så föddes det en liten knatte i Weatherly hushållet i Wales. Denna lila pojke blev den femte medlemmen i familjen och de blev mycket glada för knattens födelse. Den lilla pojken döptes till Toby Timothy Weatherly.

Det var dock något speciellt med familjen Weatherly de var inte som vilken familj som helst, de var magiker. Att bo på en gård utanför St Davids var därför ett ganska bra gömställe för det var nog de sista stället mugglarna skulle leta på vid en plats där det fanns ungefär 1800 invånare. Men familjen trivdes mycket bra på sin gård och speciellt det lilla charmtrollet Toby.

Tobys föräldrar hette Regina Reha Weatherly och Halden Halbert Weatherly och heter så än idag. Regina hette från början Young i efternamn och var en riktig stadsbrud som föddes i Liverpool den 17 januari. Hon är dotter till de två historikerna Robert och Wendy Young. Hon är det enda barnet i familjen Young. Hon började på Hogwarts som elvaåring och hamnade i elevhemmet Gryffindor. Det var även i samma elevhem hon fann sin livs kärlek Halden.

Halden föddes den 19 mars och är son till de båda bönderna Henry och Hedwig Weatherly och är precis som Regina det enda barnet i familjen. Halden började på Hogwarts tre år innan Regina. Halden hamnade även han i elevhemmet Gryffindor. Det var även i det elevhemmet han träffade sin framtida hustru. Halden växte upp på gården i St Davids där han bor med sin familj idag. Sedan några år tillbaka så är båda föräldrarna döda och det är nu Halden som är bonde på gården. Medan hans fru är historiker precis som hennes föräldrar var.

Toby är dock inte det enda barnet i familjen Weatherly; han har tre andra syskon två storasystrar och sedan en tre år yngre syster. Tobys äldsta syster heter Macy och är en glad och sprallig tjej på tjugo år, hon har en ganska nära relation till sin bror och de tycker om varandra väldigt mycket. Macy avslutade sina studier på Hogwarts för två år sedan och jobbar nu hos sin pappa på gården även hon som bonde. Tobys näst yngsta syster heter Maya och hon har precis fyllt nitton. Hon avslutade sina studier på Hogwarts för ett år sedan, hon jobbar som sömmerska för tillfället och bor fortfarande hemma. Tobys yngsta syster heter Esther och föddes den 11 januari. Hon är en glad liten tjej som ser upp mycket till sin bror. Man kan egentligen säga att Esther är den familjemedlem som Toby har starkast band med. Då de under hela sin livsperiod har delat rum med varandra. Det skiljer tre år emellan Esther och Toby.

Toby är en ganska glad och livlig ung man, han älskar livet på alla sätt och kan egentligen inte se några svårigheter med det. Han är lite av ett charmtroll och han har inga direkta problem med att få vänner. Toby är en ganska förståndig och intelligent ung man och har absolut inga problem med att lära sig nya saker. Toby har dock aldrig varit något läshuvud han lär sig mer av att se världen runt omkring sig och få saker berättade för sig. Han är ganska förståndig på så vis att han vet vad som är fel och rätt och han bryter aldrig emot några regler, om det inte är nödvändigt. Han är även liten av en lustigkurre och gör sig ibland rolig på andra, så som folks misstag. Många kan se detta som ganska elakt och taskigt, men Toby bryr sig inte direkt om vad andra tycker om honom.

När det kommer till Tobys intressen så älskar han sport och det är framförallt Quidditch han gillar mest. Han tycker även om att hjälpa till på gården där han bor och det kanske han ses som ett av hans intresse. Han gillar att ta hand om de olika djuren, mjölka kossorna, mata grisarna och ta hand om alla andra djur på den stora gården. Toby drömmer om att även han bli bonde när han blir stor och har gott ut Hogwarts. Kanske blir det just han som får fortsätta att ta hand om familjegården?

Toby är en väldigt lång kille för att vara elva år som snart fyller tolv. Han har ljust nästan snövitt hår som hör lite till familjen Weathelys gener. Hans hår står lite åt alla håll och är i allmänhet ganska rufsigt. Han har ett ganska avlångt ansikte med väl markerade ögon och näsa. Hans ögon är gröna. Hans läppar är ganska normalt stora. I kroppsbyggnaden är han också ganska normal, han är varken tjock eller smal.

Locked