Oliver Sheehan [R] (EmmaEj2)

Locked
SORTERINGSHATTEN
Husalf
Husalf
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Oliver Sheehan [R] (EmmaEj2)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Oliver Sheehan, Carrick-on-Shannon, Irland

Oliver ville gärna tro att han kunde få vänner. Hur mycket vänner som helst faktiskt, men ju mer han intalade sig själv, desto mindre trodde han på det. Det var inte det att Oliver på något sätt var osocial, i alla fall inte enligt honom själv, men han gillade att spendera tid ensam. Visst saknade Oliver någon ibland att dela sina tankar med, men samtidigt hade han insett att ensamtid var underskattad. Medan de flesta andra i Olivers klass kom hem till varandra och lekte, så satt Oliver med en tjock bok under det dova ljuset från den stora golvlampan i hans rum. Olivers familj bodde i den lilla byn Carrick-on-Shannon på västra Irland, och familjen var, enligt Oliver själv, så tråkig en familj någonsin kunde bli. Hans mor och far jobbade som lärare i den kommunala skolan, och Oliver själv stötte ibland ihop med dem i korridorerna, och ibland hade han till och med haft lektioner med dem. Oliver hade inte mycket för skolan alls, faktiskt. Faktum var att han hade lärt sig det mesta på egen hand redan innan det togs upp i undervisningen. Att läsa kunde Oliver redan när han började skolan. Vid fyra års ålder hade han tagit sin systers böcker och gömt sig inne på toaletten för att läsa. Varför han hade gömt sig visste han faktiskt inte. Han hade nog tyckt att det varit mysigt eller något att sitta alldeles ensam och titta på bilderna och bokstäverna som tillsammans bildade ord.

Oliver hade två systrar, Aileen och Teagan, som båda var äldre än honom. Teagan var femton och Aileen var tjugotvå, så det var ganska stor åldersskillnad mellan dem. Båda systrarna hade brunt hår och blå ögon, och underligt nog hade Olivers föräldrar det med. Det som var underligt var att Oliver själv hade rött hår, precis som sin morfar. Det hade nog hoppat över en generation. Annars var Oliver lik resten av sin familj. De var alla normallånga och ganska smala med likadana, blå ögon och en aning överbett. Deras hår var rakt och i Oliver fall alltid rufsigt. Familjens stora intresse var något de verkade förvänta sig skulle ärvas också, men Oliver tyckte inte om att fiska. Han brukade alltid ta med sig en bok och sitta i båten, mest för att känna att han var där. Oliver visste nämligen att hans föräldrar skulle bli upprörda om han inte följde med. Annars, när Oliver var ensam hemma, brukade han ta fram sin pappas gamla gitarr och spela lite. Han hade aldrig gått på musikskola eller haft någon lärare, utan allt som hade med gitarrspelandet att göra hade han lärt sig själv, och bra lät det också. Oliver spelade aldrig inför andra människor, för han var lite rädd för vad de skulle tycka. Därför hade ingen någonsin hört Oliver spela förrutom Oliver själv, och när de tvingades testa på att spela gitarr i skolan låtsades Oliver att han var lika dålig som alla andra, eftersom han inte ville ha något soloframträdande för resten av klassen.

Dagen då Oliver fick besök ändrades allt. En liten knackning på dörren, och världen vänder upp och ner. Som vanligt satt Oliver med sin mor, sin far och Teagan i köket. Det var som vilken morgon som helst. Aileen hade ett eget hus på andra sidan staden så hon åt hemma. Trots att allt kändes som vanligt denna morgon, var det inte så. Just som Oliver skulle ta sin andra toast hördes en bestämd, men vänlig knackning utifrån. Oliver öppnade, eftersom han var den som hade suttit närmast dörren. Mannen där utanför var verkligen underlig, i sin mörka kappa. Oliver hade aldrig sett honom förut.
”Du har nog kommit fel”, sade Oliver.
”Det tror jag inte”, svarade mannen. ”För du är Oliver Sheehan, eller hur?”
Det var då Olivers äventyr började, med att han fick reda på att han var en trollkarl. Redan samma kväll började Oliver längta till sin nya skola. Vad skulle han ta med sig? När Oliver låg och tyst räknade upp vilka böcker han skulle ta med, så somnade han.

Locked