Page 1 of 1

Raquel Kinsley [R] (Feliza)

Posted: 25 Oct 2013, 00:49
by SORTERINGSHATTEN
Raquel Emily Kinsley, Ely, England

Raquel föddes den 31 december, det var en snöig december dag och det var i allmänhet ganska svårt att ta sig fram. Raquels moder Anne Kinsley var höggravid och var mammaledig för tillfället. Hon hade redan gått en vecka över tid och Anne började bli ganska förtvivlad för hon längtade efter sitt barn och tänk om det var något fel eftersom ungen inte ville komma ut. Men läkarna hade sagt lugnande "Det finns en del barn Mrs Kinsley som födds extremt många veckor försent, om vi talar om en månad så skulle jag förstå om ni var orolig, men nu får det ta sin lilla tid och än så länge är det ingen fara". Men just idag den 31 december så hände det något märkvärdigt, Anne hade suttit i telefon hela dagen och planerat familjens nyårsfirande. Men just som hon satt där kände hon hur ont hon plötsligt fick ont i magen och inte så där vanligt ont som hon brukade få om hon hade ätit sin makes vita bönor. Nej detta var annorlunda i den stunden förstod hon vad som var på gång. Barnet var på väg och när nu vattnet också gick så blev det allt mer tydligt. Tobias som inte var hemma för tillfället fick nästan en hjärtattack när frun hans ringde och skrek i telefonen att barnet var på väg. Anne som inte hade någon bil tillgänglig fick bråttom det fanns bara en utväg och det var att ringa efter en ambulans och det var just det hon gjorde. Men på grund av det dåliga väglaget så tog det en stund för ambulansen att ta sig fram till huset där nu familjen levde. Men hela processen gick bra, fast själva födseln skedde inte riktigt på sjukhuset utan faktiskt i ambulansen på väg in. Flickan som kom ut blev döpt till Raquel Emily Kinsley.

Raquel växte upp och blev en glad och livlig unge med två föräldrar som älskade henne överallt annat. Hon växer upp i en liten stad i England kallad Ely som ligger i distriktet Cambridgeshire. Där både hon och hennes föräldrar trivs mycket bra. Båda hennes föräldrar är födda i England, men hennes pappa har afrikanskt påbrå. Vilket betyder att hans båda föräldrar i sin tur kommer ifrån Afrika ifrån ett land kallat Zimbabwe. Föräldrarna till Tobias flydde till England på grund utav att det blev helt enkelt blev för fattigt att bo kvar i Zimbabwe när mamman i familjen blev gravid.

Raquels båda föräldrar är mugglare som man säger i den magiska världen, alltså ingen av de har magi i sitt blod och har aldrig haft det heller om man tittar tillbaka på de gamla släkträden. Raquels pappa heter Tobias Jacob Kinsley men föddes med efternamnet Zuma efter sina föräldrar Joice och Morgan Zuma. Tobias har två föräldrar som är ifrån Zimbabwe ifrån första början, men Tobias föddes i England efter att hans föräldrar flydde dit. Tobias är mörkhyad och har svart hår på hans hjässa. Det finns inte så mycket hår kvar längre utav att han börjar närma sig åldern 50. Men det har en gång funnits en stor kalufs med svart hår, nog är hans hår svart än men man ser delar av hans huvud mer och mer. Tobias jobbar som lokförare, han kör alltså persontåg i hela England fram och tillbaka, och trivs mycket bra med sitt jobb.

Raquels mamma heter Anne Debbie Kinsley och är även född med det efternamnet. Anne är dotter till bankmannen Tony Kinsley och hans fru Annie. Anne växte upp i en rik familj med många syskon. När Anne fyllde sexton så träffade hon den tio år äldre mannen Tobias Zuma som fångade hennes uppmärksamhet direkt, hon blev genast förälskad i honom och de flyttade ihop tillsammans till den lilla staden Ely, där de nu bor idag tillsammans med dottern Raquel. Anne är för tillfället arbetslös, och har haft svårt att skaffa något nytt jobb efter att hon blev varslad. Men hon trivs ganska bra med att vara hemmafru, det är inget dumt jobb det heller om man frågar henne i alla fall. Hon jobbade tidigare som telefonförsäljare. Anne har ljusbrunt rakt hår som är ganska yvigt vilket betyder att det står lite åt alla håll, hon brukar ofta ha sitt hår uppsatt i en hård knut för att hindra att håret kommer i ansiktet.

Raquels trivs bra i den lilla staden där hon bor, 15 000 invånare tycker hon är ganska lagom, och hon trivs även bra på skolan hon går på. Hon har ganska många kompisar, men är inte direkt jättepopulär, hon är en i mängden och det trivs hon bra med. Raquel är en tjej som är väldigt snäll, ibland är hon till och med för snäll. Vad betyder då att man är för snäll? Jo hon kan exempelvis ibland göra folks läxor för att de skall tycka om henne bättre. Raquel är en smart tjej som tycker om skolan, det har hon alltid gjort och har heller inga problem för att lära sig saker ganska snabbt. En av hennes största intressen är att plugga så att hon är kvicktänkt och smart gör läxorna ganska lätta för henne. Raquel är även väldigt väluppfostrad, hon bryter aldrig emot någon regel och tycker att regler är till för att följas, vilket gör att en del personer ser henne som ganska töntig utav att hon aldrig kan göra något rackartyg, medan hennes föräldrar och de vuxna i skolan ser henne som en förståndig liten tös. Raquel är perfektionistisk vilket betyder att hon alltid skall göra allting så perfekt som möjligt och det gör hon också. Hon är noga med sina saker, allting skall ske på ett perfekt vis så är det bara. Men nog om Raquels personlighet.

Raquel är en ganska lång tjej jämfört med andra elvaåringar. Hon har en blandning i sin hudfärg emellan mörk och ljus och har lite av en ljusbrun hudfärg om man kan säga så, och det beror ju på att hennes mamma har en ljus hudtyp och hennes pappa är mörkhyad, så det är lite av en blandning i hudtypen. Hon har svart krulligt hår som ungefär går ner till hennes axlar. Hon brukar ofta ha håret i tofs utav att annars står hennes hår rakt ut. Men det är olika vilket humör hon är på. Raquel har svartbruna ögon som hon har ärvt efter sin pappa. Hennes huvud är ovalformat med en näsa och ett par ögon som är väl punkterade i hennes ansikte. Hon har ett par smala rosenröda läppar och man ser henne ofta med ett brett leende på läpparna. I kroppsformen är hon ganska smal och spinkig, en del ser henne till och med som lite för smal.

Raquels intressen består främst utav skolan och hon älskar att studera, men hon tycker även om djur, och att läsa. Musik är också en av hennes stora passioner, hon kan sjunger väldigt vackert men har även en förmåga att kunna spela några instrument och de är piano, gitarr, tvärflöjt och bas. Raquel är ganska konstnärligt lagd hon älskar musik, tycker även om konst, teater och dans. Om hon inte får något jobb inom magivärlden så kanske hon kan lyckas inom nöjesbranschen vem vet?

Raquel blev allt förvånad när hon upptäckte att hon hade magi i blodet, hennes mamma hade krävt att hon skulle få klippa sin dotters hår, men Raquel vägrade så när väl hennes mor var framme med saxen vid hennes hår så gick den faktiskt sönder. Hennes mamma kunde inte förstå någonting en sax kan väl inte bara gå itu utan anledning. Men bara någon vecka senare så stod det man vid dörren och förklarade läget för föräldrarna och dottern. Att Raquel hade magi i sitt blod och att hon nu skulle få börja på Hogwarts en magisskola. Hennes föräldrar blev förstås oroliga och frågade mannen som hade kommit med brevet och förklarat att magivärlden fanns. I fall det var normalt att icke-magiker fick brev och om det var något fel på deras dotter eftersom just hon hade visat sig ha magi i blodet, det är naturligtvis en vanlig reaktion hos föräldrar som så klart blev oroliga för sina barn. Nog var det väl lite konstigt att det bara skulle komma en man med ett brev och berätta att magivärlden fanns. Men nu var det så och Tobias och Anne accepterade till slut att deras dotter hade magi i blodet och att hon nu skulle börja sin resa till att börja på Hogwarts.