Vanessa Parker [R] (Smoothie)

Locked
SORTERINGSHATTEN
Husalf
Husalf
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Vanessa Parker [R] (Smoothie)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Vanessa Caroline Parker; Cambridge, Storbritannien
 
Det var en stjärnklar natt i början av maj. Hon föddes på ett mugglarsjukhus i staden Cambridge, allt gick väldigt fort, och så plötsligt låg hon där i sin mammas famn; Vanessa Caroline Parker. Men i stället för att börja skrika som de flesta andra bebisar tittade hon bara upp på sin mor med sina smaragdgröna ögon och log.

Vanessa växte upp som ensambarn i en familj där båda föräldrarna jobbade som advokater, och fick därför väldigt mycket uppmärksamhet. Hon började tidigt i ballet och hennes föräldrar satsade mycket på detta, och skickade ofta iväg henne på läger och kurser redan innan hon börjat skolan, vare sig Vanessa ville det eller ej. Men trots detta påtvingande av baletten älskade hon att dansa och la gärna all sin kraft och lediga tid på denna syssla, och lärde sig snabbt nya steg och koreografier.

Hennes föräldrar lät henne inte heller äta vad hon ville och hur mycket hon ville på grund av balletten, vilket hade resulterat i att hon var underviktig, och tillsammans med sin längd, som var något över normal, såg hon ännu smalare ut. Det enda Vanessa verkligen tyckte om på sig själv var sina stora ögon och sitt bruna hår som nådde henne till midjan, som hon varken ärvt av sina föräldrar, som båda hade safirblå ögon och blont hår, eller någon annan i släkten.

Några få år senare började hon i skolan, och visade snart prov på hög intelligens och förståndighet, och drömde om att en dag få börja på antingen Yale, Harvard eller Brown. Men det var inte det enda hon visade prov på: En dag i mitten av januari, samma år som Vanessa skulle fylla åtta år, retade en nioårig kille och hans vänner henne för att hon var lång och spinkig, och innan någon av dem visste ordet av var han försvunnen... Några timmar senare hittades han längst uppe i en ek, oförmögen att ta sig ner på egen hand. Och trots alla samtal med rektorn och föräldrar listade aldrig någon ut vad som hänt den där dagen.

Men hon hade dock inte allt för många vänner, trots att hon alltid var vänlig och omtänksam och alltid tänkte på andra före sig själv, för med sitt allt för fulla schema och sin pluggisstatus sökte sig inte andra människor till henne, och hon satt ofta ensam på en bänk och läste. Vanessa har alltid älskat att läsa, och som en undanflykt från livets alla upp-och-ner gångar hade hon snabbt lärt sig på egen hand.

Dagen då Vanessas familj fick beskedet om att hon inom kort skulle börja på en skola för häxor och trollkarlar gick hennes mamma hela tiden runt och utbrast "Jag visste att du var speciell! Jag visste det!" Och hennes pappa gick runt med högburet huvud och log, och de båda var allt för upptagna med att vara stolta för att se att Vanessa krupit ihop i en fotölj av nervositet, både för att kanske bli sämst i klassen, men också för att kanske bli utanför igen.

Locked