Eleanor Shopmaker [R] (EmmisAbris)

Locked
SORTERINGSHATTEN
Husalf
Husalf
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Eleanor Shopmaker [R] (EmmisAbris)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Eleanor Shopmaker, Maidstone”Vi ses på måndag då, Eleanor”, säger miss Clark och Eleanor ser upp på den tjugofemåriga kvinnan framför sig. Hon ler så att ett par skrattgropar bildas i hennes fräkentäckta kinder. Hon nickar och kramar om sin privatlärare. Egentligen ser hon henne inte riktigt som en lärare längre. Hon ser henne som en kompis. En vuxen kompis som är femton år äldre än henne själv.
”Glöm inte att min födelsedag är på tisdag”, säger Eleanor och skuttar bort från sin lärare. Ett stort leende finns på hennes läppar. Hon blir elva år, något som betyder att hon kommer få ett brev till Hogwarts om bara någon vecka. Det är nämligen i mitten av juli, och hennes mamma och pappa har sagt att breven brukar komma i slutet av juli.
”Hur skulle jag kunna glömma det? Du blir ju en stor flicka”, säger miss Clark och Eleanor skiner mot henne. Det kommer bli ascoolt!

Eleanor följer sin kompis till dörren, kramar om henne en sista gång och skuttar sedan in i köket där hennes mamma för tillfället står och bakar. Hennes mamma jobbar på en restaurang inne i stan men inte alla dagar. Idag är hon ledig, något som gläder Eleanor. Hon gillar inte att vara ensam hemma. Det är därför hon ofta spenderar tid antingen i biblioteket eller i stadens simhall. Då är hon inte ensam och dessutom känner hon typ alla som jobbar där.
”Hej mamma!” hälsar hon glatt och ställer sig på en stol innan hon hoppar upp på bänken. Hon får sitta där, just i hörnet, men inte på resten av bänken. Då blir det smutsigt, det har hennes mamma sagt. Eleanor lyder självklart sin mamma, det är inte mer än rätt. Dessutom är det där ganska logiskt, men att det blir smutsigt, och Eleanor vill inte göra det jobbigt för sin mamma.
”Hej, Eleanor, gick det bra under lektionen?” frågar Eleanors mamma, Emily och Eleanor nickar glatt, för undan en röd hårslinga.
”Japp! Miss Clark berättade om kända magiker i Indien, det var jättehäftigt!” berättar Eleanor. Hon hade alltid älskat hennes kompis-lärares historier, och även om detta kanske inte var historier utan sanna saker så gjorde det inget. Hon lärde sig mycket, och det var spännande. Sen kunde hon föra det vidare och berätta för andra om vad hon lärt sig, och det var nog det coolaste ever. Då fick de också lära sig saker.
”Visste du att magiker i Indien kan begravas och sen åker de till ett spa innan de åker till graven igen och blir hittade fortfarande levade?” frågar hon entusiastiskt och ler brett.

Eleanors föräldrar är skilda. Eller ja, typ, de har aldrig varit ihop. Det är lite konstigt tycker Eleanor. Aldrig har hon fått höra den riktiga berättelsen om varför hon föddes om hennes föräldrar inte ens var ihop. Men här var hon. Hon bodde med sin mamma, men hon hälsade på sin pappa ofta. Det var inte svårt, inte med flampulvernätet. Det enda Eleanor visste om sin födsel och allt var att hennes mamma blivit relegerad från Hogwarts för att kunna föda henne. Tydligen får man inte vara gravid på den skolan, så Eleanor tänker inte bli gravid innan hon slutar skolan. Utbildningen är ju faktiskt jätteviktig.

”Jag fick också mitt brev idag”, säger Eleanor till sin kompis, Caelie. Hon sitter inne på kompisens golv, benen i kors och ett glas saft mellan händerna. Caelie är Eleanors närmaste kompis, om man räknar på avstånd i alla fall. Eftersom att Eleanor blivit hemskolad så har hon inte träffat så många andra i hennes egen ålder, något som hon själv tycker är lite tråkigt. Visst, hon fick träffa lite folk då hon gick i simskola för några år sedan. Och hon träffar några på dansen varje vecka, men de är inte direkt hennes kompisar. Men ja, hon har ju Caelie, och hon är awesome och jättesnäll. Lite blyg, men det gör inget. Bara för att hon är blyg så kan hon fortfarande vara snäll.
”Jag ser verkligen fram emot det”, säger Caelie och ler, dricker lite av sin egen saft. Eleanor gör detsamma och skiner sedan upp så att de blå ögonen nästan gnistrar.
”Visste du att vi kommer åka båt fram till skolan första året? Annars åker man med vagnar som drar sig själva”, berättar hon och smilar glatt.

Locked