Elias Adler [R] (Jessikeria)

Locked
SORTERINGSHATTEN
Husalf
Husalf
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Elias Adler [R] (Jessikeria)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Elias Adler – Dursley

Dörren i köket som leder ut till uteplatsen står öppen och gör att det fläktar behagligt om man sitter vid köksbordet och äter frukost. Det är precis vad Elias Adler, en elvaåring som ska börja Hogwarts om två veckor, gör i denna stund. Mitt emot honom sitter hans lillasyster Ellen, som är två år, och bredvid henne sitter hans mamma Ana och försöker få Ellen att äta sin frukost istället för att leka med den. Elias två äldre syskon, Eric och Emma, har inte synts till än den här morgonen, och hans pappa, John, är på jobbet på trolldomsministeriet. Ana jobbar som djurbotare och det är inte helt svårt att lista ut med tanke på att familjen har ett antal olika djursorter där hemma.

När Elias har ätit upp sin frukost och ställt disken i diskhon går han ut ur köket och upp för trappan för att borsta tänderna i badrummet som finns där uppe. Samtidigt som han borstar betraktar han sig själv i badrumsspegeln. Han är varken smal eller tjock och inte så lång för sin ålder, men med tanke på att både Emma och Eric är ganska långa antar han att han också kommer att bli det senare. Han hår är mörkbrunt och kortklippt, vilket tillsammans med de stora ögonen i samma färg och solbrännan som han inte behöver jobba så hårt för att få skvallrar om att hans mamma kommer från Mexiko. Hans pappas familj kommer däremot från Tyskland, så därifrån har han också släkt och det är därifrån hans efternamn kommer. Det gör att han kan lite tyska, men bara lite, och ganska mycket spanska. Han har dock bott i Storbritannien i hela sitt liv, hans pappa också för den delen, så de är inte direkt nyinflyttade.

Elias är varken den mest högljudda eller uppmärksamhetskrävande pojken man kan tänka sig. I själva verket är han ganska lugn och tillbakalutad som person och även om han såklart också springer runt och leker ibland skulle många nog kalla honom mogen för sin ålder. Han inte har något problem med att sitta ner och läsa, skriva eller rita långa stunder och precis som sina äldre syskon är han lättlärd. Han är en klok pojke som brukar fundera på allt mellan himmel och jord, spelar ingen roll om det handlar om hur drakar kan spruta eld utan att få ont i munnen eller om det är rätt eller fel att han får mer godis än Ellen för att hon är så liten. Han är inte rädd för att stå för det han tycker och säger till när han tycker att något är fel, men han är snarare en person som vill diskutera saker i lugn och sansad ton än att tävla om vem som kan skrika högst. Han har visserligen varit yngst i syskonskaran under många år, men sedan Ellen kom och de två har varit ensamma syskon hemma under terminerna har han verkligen tagit på sig rollen som ansvarsfull storebror.

Om två veckor börjar Elias som sagt var Hogwarts och han ser verkligen fram emot det. Det är klart att det är nervöst och pirrigt, och han är orolig över att börja sakna hans mamma och pappa jättemycket, men hans äldre syskon och kusiner finns på skolan så det är på sätt och vis en trygghet. Börja skolan låter så häftigt och roligt att för det mesta ser han bara väldigt mycket fram emot det. Han har inte börjat packa än, men han har en liten lista där han prydligt har skrivit upp viktiga saker som han måste komma ihåg så att de inte glöms kvar här hemma. En del saker går förstås att skicka i efterhand men det smidigaste vore ju om han inte glömmer något alls. I vilket fall kommer det nog bli bra, det är i alla fall det han intalar sig själv när han spottar ut tandkrämen, sköljer tandborsten och sedan går ner på nedervåningen igen för att hitta på något att göra. Han har trots allt bara två lediga veckor kvar, så de vill han verkligen ta vara på!

Locked