Ellie Winter [R] (Fenixx)

Locked
SORTERINGSHATTEN
Husalf
Husalf
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Ellie Winter [R] (Fenixx)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Ellie Winter, Colchester

I ett stort vitt hus på landet utanför Colchester bor Ellie Winter med sin moster. Hennes föräldrar har jobbat i Kina som utrikeskorrespondenter åt en mugglartidning sedan Ellie var 6 år. De träffar sällan sin dotter, dels på grund av det långa avståndet mellan dem och att de jobbar mycket och dels för att hennes mamma försöker undvika allt som har med den magiska världen att göra. Mammans magiska förmågor har alltid varit svaga, och hon har alltid känt sig utanför i den magiska världen. Men det säger hon såklart inte, hennes ursäkt är att hon inte vill få sin man David, Ellies pappa, att känna sig utanför och mindre värd. Han är nämligen mugglare. I Ellies mosters hus är det fullt av rörliga tavlor, självdiskande kastruller och andra magiska ting som gör att mamman inte trivs. Men eftersom de inte ville ta med Ellie till Kina, och inte hade någon annan nära släkting blev det där hon fick bo. Ibland saknar Ellie sina föräldrar jättemycket, ibland kan det gå flera dagar utan att hon ens tänker på dem, och ibland känner hon sig arg för att de lämnat henne. Men hon trivs bra hos sin moster, som är väldigt snäll.

Hon har ärvt sina föräldrars intresse för att skriva. Efter skolan brukar hon ofta sitta vid skrivbordet i sitt rum med pergament och fjäderpenna och skiva berättelser om allt från drakar och hjältar till kärlekshistorier bland eleverna på Hogwarts.

Hennes moster har berättat allt för henne om Hogwarts, och hennes hjärta brinner av längtan att få börja där. Det hon ser fram emot mest är att bli sorterad i ett elevhem, och gemenskapen och vännerna där. Hon har inte så många vänner i mugglarskolan där hon går. Inte för att hon är otrevlig eller så, hon är visserligen lite blyg, men hon är väldigt snäll och trevlig. Problemet är bara att hon tycker det är svårt att ha en nära vän, när man måste dölja en stor hemlighet för den. Vännen skulle inte heller kunna komma hem till Ellie eftersom han eller hon då skulle upptäcka att hon var en häxa. Så hon försöker hålla sig utanför de andra barnen. Vara artig och trevlig om någon säger något till henne, men aldrig komma för nära någon. Istället för att leka med de andra barnen brukar hon sitta och läsa eller göra läxor på rasterna. Även om hon älskar att läsa, och läxorna måste ju ändå göras, så blir hon ibland väldigt trött på att vara ensam. Inga vänner, inga syskon, föräldrarna i Kina. När hon känner sig som mest ensam brukar hon tänka på Hogwarts, och vännerna hon hoppas att få där. På Hogwarts kommer hon inte behöva dölja något. Allt kommer bli så mycket lättare på Hogwarts, brukar hon tänka.

Hon ägnar ju mycket tid på rasterna åt att göra läxor, och hon är dessutom väldigt lättlärd, vilket gör att hon har mycket bra resultat i skolan. Läsandet och pluggandet har också gjort henne väldigt allmänbildad.

Ibland när hon läser, och boken nämner något föremål, eller en plats, eller en person, som verkar intressant brukar hon ta reda på allt hon kan om det. Några saker hon fördjupat sig så i är drakar, Felix Felicis och Nicholas Flamel.

Förutom att läsa och skriva gillar hon på sin fritid att spela piano och leka med sin katt som heter Merlin.

Hon är ganska blyg och tystlåten, men väldigt artig, mot människor hon inte känner, men när hon väl lärt känna dem är hon rätt pratsam. Hon är väldigt omtänksam och hjälpsam. Hon gillar inte att ljuga, men hon gör det om hon måste, till exempel för att hindra folk att få veta att hon är häxa. Och då är hon faktiskt riktigt bra på det. För sin ålder är hon bra på att ta ansvar och klara sig själv. Hon gillar inte uppmärksamhet, och hatar att redovisa inför klassen. Hon gråter nästan aldrig.

Ellie har medellångt, vågigt, tjockt mörkt hår. Hennes stora ögon är klargröna och ramas in av långa mörka ögonfransar. Hennes hud är blek eftersom hon inte spenderar så mycket tid utomhus. Hon är smal och medellång.

Locked