Elle Garret [R] (blue14)

Locked
SORTERINGSHATTEN
Husalf
Husalf
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Elle Garret [R] (blue14)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Elle Garret
Leigh-on-Sea, England

”Är du social, Elle?” frågade Anthony sin dotter.
Elle Garret satt i skräddarställning i sin säng med den grå laptopen i knäet. Det långa, blonda håret hängde fram över hennes axlar.
”Mmm”, ljög hon.
”Med vem?”
”Haylie.”
Anthony log.
”Henry spelar fotboll med farfar nu, du har inte lust att vara med?” sa han.
”Nej”, sa Elle, men sedan ångrade hon sig. Hon hade suttit här i snart två timmar, så det var nog dags för en paus ändå. Dessutom behövde hon lite frisk luft. ”Eller, jo”, sa hon. ”Strax.”
Anthony lämnade hennes rum och Elle återgick till datorn och Word-dokumentet. Återgick till stycket hon bara måste skriva färdigt innan hon gick ut.
Det var i skärmen hon levde. I skärmen, i meningarna, i orden, i pennan, i pappret. Orden bara flöt och hon lät fingrarna hamra på tangentbordet, det ryckte och svängde och drog och hon bara åkte med, älskade hur fantastiskt hon fick orden att låta.
Låt pappa tro att hon chattar med Haylie. Låt honom tro att hon chattar med Eleanor, Ava och Caroline och alla andra vänner från skolan och baletten. För visst föredrog pappa att hon spenderade timmar med att umgås med vänner än med att hamra ner ord i ett dokument?
Det var en mulen dag och flera kompisar hade sms:at och frågat om hon ville hitta på något. Men just idag var hon upptagen. Upptagen med att bara bry sig om sig själv.
De dagarna värdesätter hon högt. De dagar hon inte lägger på dans, vänner, jogging, plugg eller familj, utan de dagarna hon lägger på sig själv.
Enligt henne inträffade dessa dagar alltför sällan. Hennes vänner hade alltid sagt att de tyckte att hon pluggade för mycket, att hon aldrig kunde slappna av. Elle visste att det var sant, men hon visste också att det var viktigt om hon skulle behålla sin position som smartast i klassen. Hon hade alltid haft lätt för sig i skolan, varje gång efter att klassen fått tillbaka ett prov och hennes vänner frågat henne hur mycket poäng hon fått hade hon nästan alltid haft mest av alla. Men vid det här laget var det ingen som grattade henne när de fick höra om hennes poäng. Numera sa alla bara: ”Skräll, Elle.”
Men det var i hennes gamla klass. Nu var det sommarlov och efter sommarlovet skulle hon börja Secondary School. Hon hade bestämt sig för att bli av med pluggis-stämpeln och försöka vara smart utan att vara klassens plugghäst.
Nej, nu måste hon stänga av om hon skulle hinna ut innan Henry, hennes sex år gamla bror, och farfar gick hem. Hon sparade dokumentet och fällde ihop laptopen. Hon bytte ut de rosa mjukisbyxorna mot jeans och gick ut.
Elle var ganska solbränd, ett resultat av timmar spenderade på den närliggande stranden, och hennes hår var extra blont nu eftersom det var solblekt. Hon var medellång, med ögon i olika blå nyanser. Hon var smal och lätt och hade långa ben, perfekta för dans, något hennes balettlärarinna ofta påpekade.
Elles pappa var inköpare på en fabrik i Southend-on-Sea och hennes mamma Catherine var lärarinna på universitetet.

Elle skyndade över gräsmattan bort mot fotbollsplanen, utan en aning om att hon, när hon kom hem skulle få en större överraskning än hon någonsin kunnat drömma om.

Locked