Summer Williams [R] (monte)

Locked
SORTERINGSHATTEN
Husalf
Husalf
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Summer Williams [R] (monte)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Summer Williams, Manchester

En lång, blek, smal flicka trummar med fingrarna på ett litet, mörkt träbord. Flickan, som heter Summer, får ännu en gång sitta ensam kvar vid matbordet. Detta för att hennes styvmor Wendy sagt till hennes far att Summer varit otrevlig. Det är inte rättvist. Inte för att hon är särskilt trevlig, men hon är inte otrevlig heller.
”Usch nej, otrevlig är jag inte”, suckar hon trött. Hon lägger en mörkröd, lockig hårslinga bakom örat.

Hon skulle aldrig få sitta ensam vid matbordet om hennes pappa och mamma aldrig skilt sig. Hennes föräldrar har varit skilda ett tag nu. I fem år. Utan att bry sig om att hon inte får gå från bordet, så reser hon sig upp och går in på sitt rum. Hon bryr sig inte särskilt mycket om hon skulle få skäll av Wendy för det. Wendy är ingen att bry sig om så Summer lyssnar nästan aldrig på vad hon säger.

Väggarna på Summers rum är täckta av affischer, både på olika mugglarsporter men de flesta affischerna är på olika quidditchspelare. Under sängen ligger det en kvast, en komet två-sextio, som hon fått av sin pappa. Hon använder den varje dag och enligt sig själv är hon väldigt bra på kvastflygning. Sport är något Summer tycker om väldigt mycket. Hon gillar att kolla på när mugglare spelar fotboll. Men det hon gillar mest är när hennes pappa tar med henne och tittar på quidditch.

Summer tittar sig omkring i rummet med sina gröna ögon. Hennes största och allra finaste affisch är en magisk, en rörlig. Det är på hennes favoritspelare från Montrose Magpies quidditchlag. I hörnet i rummet står det en liten bur på ett nattduksbord. I buren bor Summers råtta Betty. Betty är en snäll, ljusgrå råtta. Summers bästa vän.

Summer är väldigt smart och intelligent. Bara för att hon är djupt insatt i sport så betyder det inte alls att hon är dum och korkad. Det är kul att sporta. För att få ut alla onödiga tankar ur huvudet. Hon vänder blicken mot Betty. Buren som Betty är i är målad i vitt, och Summer har noggrant målat en skata i botten. Bara för att Betty säkert också gillar Montrose Magpies.

Summer gillar även att måla, det är också ett sätt för henne att få ut alla onödiga tankar. Det är viktigt att få ut all ilska enligt Summer, men bara på ett sätt som inte skadar andra. Det har hon fått från sin mor.

Summer har nästan fått allt utseendemässigt av sin mor, förutom längden. Summers mor är väldigt kort, knappt längre än Summer.

Precis bredvid nattduksbordet med buren på, står det en vit bokhylla. Bokhyllan är fylld av böcker om olika magiker från Storbritannien och Europa. Vissa böcker är om quidditch. Men, hennes finaste och bästa bok är nog den om Hogwarts. Hon har fått den av sin egen pappa, när hon nyss lärt sig läsa. Hon har säkert läst den över tusen gången, och vissa meningar kan hon utantill.

Summer har väldigt starka åsikter om allting, särskilt sin far. Han är ganska mesig mot Wendy. Och tanken är ju att Wendy och Summers far ska vara gifta.. Nej, Wendy är mer än mor till Summers far, Liam. Men detta har aldrig Summer sagt högt. Åsikter får man ha, men åsikter om någon är inget man pratar om.

Med ett leende drar hon blicken genom rummet en sista gång, innan hon drar ut en bok ur bokhyllan och kastar sig i sängen för att börja läsa.

Locked