Page 1 of 1

Stephanie Bates [R] (Thalia)

Posted: 02 Aug 2013, 14:42
by SORTERINGSHATTEN
Stephanie Lou Bates, 
Stirling, Skottland 

I ett litet och inte alls särskilt märkvärdigt radhus i Stirling, satt det en spinkig flicka i en av husets fönstersmygar. Med huvudet lutat mot det svala fönstret och balanserande på den smala fönsterbrädan, kikade hon rastlöst ut på den regniga gatan. Om det inte hade varit för regnet som aldrig verkade ta slut ordentligt, hade hon givetvis suttit ute på husets lilla bakgård med en bok under näsan eller också umgåts med hennes vän Anne. Hon gillade verkligen Anne, och ända sedan första dagen i skolan hade de varit goda vänner. Impulsen att trotsa vädret och springa över till Annes hus på andra sidan gatan blev nästan för stor, men flickan var fullt medveten om att det inte var någon större idé. Om det inte gick att vara ute och leka på gatan eller spela fotboll med grannpojkarna, fanns det inte mycket annat att hitta på. Trots att pojkarna ofta inte höll sig till reglerna under deras fotbollsmatcher, var det ändå lite kul att tävla mot dem. Speciellt när man fick se deras miner när de åkte på förlust.

Flickan var Stephanie Bates, en mörkblond, inte särskilt lång tjej i elvaårsåldern med ovalt ansikte och mörkblå ögon. En inte alls särskilt speciell flicka, utan nästan precis som de flesta barnen i hennes ålder.

Stephanie suckade och lämnade efter en liten stund fönstret och den trista utsikten hon nu beskådat halva dagen. Vädret var verkligen glädjedödande, och hon kunde inte alls förstå varför hennes föräldrar lämnat storstaden i söder för det här. Regniga dagar och gröna kullar. Hon hade i och för sig aldrig fått uppleva livet i södra England, men var ändå ganska säker på att det lätt slog det här stället. I brist på annat att göra gick hon fram till den stora bokhyllan i korridoren utanför hennes rum, och smekte ömtåligt bokryggarna, en efter en. Just intresset för böcker har hon helt klart ärvt från hennes far. I bokhyllan hon nu stod framför hade han samlat på sig böcker hela livet, och han säger jämt och ständigt åt henne att tiden då även hon får ta del av bokhyllans ljuvligheter kommer snart. Men tills dess skulle hon hålla sig undan från de. Stephanie var inte säker på vad hennes pappa höll på så länge, men visste att det inte var någon idé att fråga heller. Precis som med varför de flyttade hit innan hon föddes.

"Stephanie, är du där uppe?", ropade hennes mamma ifrån nedervåningen.
"Ja, är det något?"
"Är du snäll och kommer ner en stund? Vi har fått besök!"
Stephanie rynkade på pannan till hennes mors tonfall. Hon lät så spänd tyckte hon, vilket inte alls var likt hennes mor - som annars höll sig så lugn och sansad, i alla situationer.

Stephanie gick omgående ner till vardagsrummet och hörde redan i trappan intensivt viskande ifrån rummet.

"Ni kan inte mena allvar?", hörde hon sin far säga, lite för högt.
En röst hon inte kände igen svarade, men hon kunde inte urskilja vad det var han sa.

Mumlandet upphörde direkt när Stephanie steg in i rummet. Hennes föräldrar satt i en av soffan och vinkade till henne att komma fram. Den okända mannen harklade sig och försökte fånga hennes uppmärksamhet.

"Miss Bates, vi har nöjet att meddela er att ni har tilldelats en plats vid Hogwarts Skola för Häxkonster och Trolldom.”