Felicity John [R] (Miwelle)

Locked
SORTERINGSHATTEN
Husalf
Husalf
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Felicity John [R] (Miwelle)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Felicity John, Cardiff, Wales

En regnig fredag i mitten av maj föddes en flicka vid namn Felicity. Under sin uppväxt bodde hon tillsammans med sina föräldrar i ett radhus i utkanten av staden Cardiff. Felicity levde med den stora hemligheten att hennes far var trollkarl. Många gånger hade hon varit nära på att berätta det för sina kamrater av ren stolthet med hejdat sig i sista sekund vid tanken på vad ministeriet skulle göra med hennes far. Egentligen visste hon inte mycket om magivärlden. Hennes far hade berättat historier om Hogwarts och Ministeriet många gånger för henne och hon kunde bara hoppas att hon skulle få ta del av magivärlden själv när hon blev äldre.

En sensommardag gick Felicity som vanligt och hämtade söndagstidningen då hon upptäckte något speciellt ovanpå tidningen. Ett kuvert, adresserat till henne. På baksidan av brevet fann hon den blodröda vaxsigillen med Hogwartsskölden på som hennes far berättat om. Var det sant? Var hon verkligen en häxa? Tårar droppade ner på det gulblekta pergamentet och smetade ut lite av det gröna bläcket. Hon visste att det var helt fel och väldigt elakt att väcka sin far på den enda veckodagen han var ledig på. Jobbet på ministeriet var väldigt krävande och han jobbade ofta över vilket resulterade att Felicity och hennes mor fick äta middag ensamma ofta. I flickskolan Felicity tvingats gå på hade de fått lära sig ordning och respekt, något som Felicity helt glömde bort för tillfället. Hon sprang uppför den gamla trappan i hallen, två steg i taget helt fokuserad på att inte snava. Med kuvertet i handen och dunkande hjärta störtade hon in i sina föräldrars sovrum. Hennes far låg med täcket halvt nerdraget och snarkade högljutt. Efter en stunds eftertanke ruskade hon honom försiktigt och satte sig på sängkanten med en klump i halsen. "Tänk om han blir sur", tänkte hon. Hennes far slog upp de stora bruna ögonen och tittade rakt in i Felicitys uppjagade ansikte. Hon höll upp brevet och log. Hennes far kisade i det mörka sovrummet och tycke sig urskilja ett brev som mycket väl liknade det brev han fått av Hogwarts när han var elva år. Ett svagt leende smög sig fram över hans läppar och utan förvarning höll han armarna om henne. Lättnaden som Felicity kände besegrades av lyckan som for igenom hela kroppen.

Felicity var mycket lik sin far. Bortsett från ögonen hade hon ärvt nästan hela hans utseende. Det gyllenblonda lätt lockiga håret som tillsammans med luggen bildade en perfekt gardin för ansiktet om man ville vara ifred. Ögonen som var mörkt blåa hade hon ärvt av sin mor. Det gröna inslaget i mitten av regnbågshinnan ansågs komma från hennes mormor. Felicity var inte lång för sin ålder, inte heller kort men flickorna i skolan hade alltid verkat mycket kortare än henne fast de var lika gamla. Smal hade hon alltid varit. Hennes mor hade berättat att det en gång kom en fet dam och hälsade på. Hon hade sagt att det var fel av dem som föräldrar att låta sitt barn svälta. Självklart hade det aldrig hänt att Felicity gick omkring och var hungrig men damen hade ändå inte haft rätt att kritisera deras sätt att uppfostra sitt barn.

Felicity hade inga syskon. Hon hade ofta önskat att hon hade haft någon att leka med när hon var yngre men när hon blivit äldre insåg hon att det bara skulle blivit tjafs. Felicity var inte den förlåtande typen och därför hade de aldrig kunnat komma överens. Däremot hade hon alltid haft många vänner i skolan. Många såg henne som en vänlig tjej som gick att vara med. Hon försökte alltid hålla dem på bra humör och ställde alltid upp om de bad om hjälp. Eftersom att hon var duktig i skolan och väldigt intelligent hjälpte hon gärna sina vänner med deras läxor.

Utanför skolan brukade Felicity ofta vara ensam. Hon lade sin lediga tid på att läsa skönlitteratur eller till att sköta om sina egna blommor hon hade planterat i en kruka på hennes fönsterbräda. Hon intresserade sig mycket för olika slags växter vilket hennes mor var glad över. Hon var väldigt noga med att hålla isär flickor och pojkar. Om Felicity istället hade intresserat sig för motorcyklar hade hennes mor satt stopp för det ögonblickligen. Felicity var väldigt oatletisk. Hon hade provat att utöva några sporter på sin fritid varav ingen av dem verkade passa henne. Hon föredrog att sitta stilla och plugga istället. Hon hade stora förhoppningar om framtiden. Hon hoppades att hon skulle kunna få ett fint jobb som sin mor. Modern jobbade som bankdirektör vilket Felicity tyckte var väldigt intressant. I familjen Johns vardagsrum stod ett stort svart piano. Felicitys mor hade länge försökt lära Felicity spela vilket var till stor användning när fina gäster kom på besök. Felicity hade snabbt lärt sig alla klassiska pianosymfonier som gästerna brukade dansa till. Sådana gäster som förväntade sig att man skulle göra allt åt dem. Felicity var glad att få hjälpa till med att ta gästernas jackor och visa dem vägen till toaletten. Felicitys samling av böcker var otrolig. Allt från Romeo och Julia till Hur du använder ett trollspö. Alla Felicitys böcker var lästa över 5 gånger. Hon ville vara säker på att få ut så mycket som möjligt av dess information.

Locked