Patricia Wild [H] (Aprikos)

Locked
SORTERINGSHATTEN
Husalf
Husalf
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Patricia Wild [H] (Aprikos)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Patricia Fiona Wild, Sheffield

Huset på Butler road i Sheffield var väldigt tyst numera i veckorna. Med två systrar på Hogwarts och styvpappan Andrew på jobbet som polis var det bara minstingen Patricia och hennes mamma Katherine hemma. Nu var ju Patricia inte så liten längre, hon var ju hela elva år. När man var så gammal fick man åka till Hogwarts och då skulle Patricia få vara med sina systrar igen!
Ibland, då Patricia saknade sina systrar så förfärligt mycket, brukade hon gå in i deras rum. Hon hade fått ett eget, för de två äldre systrarna var närmre varandra i åldern, men så var Patricias rum bra mycket mindre än de två andras. Där kunde hon sitta och titta på Kylies alla polissaker eller Taylors planscher med Becky Downie. Efter att ha suttit där ett tag eller knåpat ihop ett brev fullt med felstavningar, då var det inte så farligt längre.
Den korta tjejen satt på sin säng i det rosa-tapetserade rummet och dinglade med benen. Liksom sina systrar var hon kort, något de alla tre ärvt från sin mamma (precis som den magiska kraften), och så hade hon blont hår. Patricias var för dagen nedsläppt och bara fäst bakom öronen, för hennes mamma hade klippt hennes hår förra veckan så nu var det inte längre än ner till hakan. Först hade Patricia tyckt att hon såg ut som en långhårig pojke, men nu var hon van och tyckte nästan att det var lite coolt med kort hår.
”You don’t know-oh-oh, you don’t know you’re beautiful”, nynnade hon högt för sig själv med inte alltför bra sångröst. Patricia tyckte om att sjunga och dansa, och hade i höstas slutat på gymnastiken för att kunna börja dansa istället med sina kompisar från skolan.
Patricia hade många kompisar. Hon hade alltid haft lätt för sig på vänskapsfronten eftersom hon pratade mycket och ofta, och hon var inte alls blyg. Hon tyckte att det var roligt att träffa nya människor därför att alla var ju så himla intressanta på sitt vis.
Hon hade däremot inte lika många kompisar som hjälpte henne när hon fastnade på uppgifter i matten eller som kunde förklara något under historian, för dem brydde sig inte särskilt mycket om skolan och pratade mer med varandra. Och då satt Patricia där och verkligen försökte förstå mattetalet, eller satt och försökte komma ihåg gångertabellen som Kylie hade övat hela påsklovet med henne. Det var inte alltid så lätt, för Patricia var absolut inte den skarpaste kniven i lådan, men hon försökte och ibland funkade det.
Fast för det mesta var Patricia en glad och sprallig liten tjej som sprang i korridorerna fast man inte fick, hon brukade leka med sina kompisar varje eftermiddag efter skolan och kom inte och tänka på sina läxor förrän efter maten, då antingen Andrew eller Katherine uppmärksammade att hon hade några. Den glada blicken i de gröna ögonen fanns ändå alltid där, till och med när hon gjorde sina läxor.
Något rastlös var också flickan som satt på sin säng denna tisdagsmorgon i Sheffield. Det var sällan hon hade ron att kunna slå sig ner och sjunga på det här viset, oftast stod hon upp och dansade också, eller så bara studsade hon runt på husets övervåning.
Två av hennes kompisar skulle komma hem till henne idag, Sophia och Grace, men det var inte förrän om en timme. Det var en väldigt lång timme, men nu var det lite extra jobbigt för Sophia hade retat Grace igår. Grace har precis fått sin tandställning för att räta ut sina tänder, och Patricia tyckte att hon valt riktigt fina färger att ha i sin tandställning, men det tyckte inte Sophia. Hon tyckte att Grace var ful när hon hade tandställning, och det sa hon också högt.
För det första blev ju Grace såklart ledsen, och Patricia tyckte synd om Grace. Sophia kunde vara så där elak ibland och då ville inte Patricia vara med henne, fast det var hon ändå. För någon ledare, det var inte Patricia själv. I vilket fall som helst sa hon till Sophia att sluta säga så dumma saker och sedan gick Patricia med Grace till ett annat hörn av skolgården och lekte, så fick Sophia stå för sig själv. Man sa ju inte så till sina vänner! Det skulle Patricia aldrig göra. Hon var för mån om dem för att någonsin kunna såra dem.

Locked