Noah Miller [H] (Quiwi)

Locked
SORTERINGSHATTEN
Husalf
Husalf
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Noah Miller [H] (Quiwi)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Noah Miller
St Helier, Jersey

Slakteriet på Jersey var säkerligen den hemskaste platsen som fanns. Oskyldiga djur skeppades in, elchockades tills de svimmade för att sedan vändas uppochned på och därefter tömmas på blod. En jävla destruktionsanstalt var vad det var. Han hade börjat ta reda på allt mer information om det på ett sådant där engagerat sätt som bara unga och nyfikna människor kan. Han hade insett hur hemsk världen faktiskt är. Hur äcklig den är. En vegan på elva år var kanske inte särskilt vanligt, men det var vad Noah Miller hade valt att bli - för han ville inte vara någon som bidrog till halshuggning av djur. Noah hade sett detta en gång på tv:n när han var ensam hemma. Hans mamma hade varit hos sin syster och hjälpt till i dennes café. Det gjorde hon rätt ofta vilket resulterade i att Noah fick spendera mycket tid med sin granne, kusin och bästa vän, Todd Miller, men just den dagen hade han valt att sitta hemma och spendera lite kvalitetstid med en annan vän som redan nämnts. Televisionen.

Jersey var en ganska liten ö. Det fanns bara en enda stad, som hette St Helier, och resten av ön bestod av områden och samhällen som inte var stora nog att kalla sig städer. Noah bodde en yttepytteliten bit utanför nämnda stad, uppe på St. Saviour's Hill. Modern var mugglarfödd, och det var därför de ägde en del mugglarapparatur. De använde vissa av dessa apparater mer än andra - som till exempel tv:n - då både modern och hennes syster behövde hålla sig någorlunda uppdaterade med vad som skedde även i mugglarvärlden. Anledningen till att de stannade på Jersey var faktiskt deras sjuka föräldrar som dessvärre inte klarade sig själva. Självklart störde magin ut det elektriska, men de fick helt enkelt hitta ett sätt att organisera upp det genom att låta magin vila när tv:n var igång och vice versa.

"Rött är väl ändå snyggare än blont?" Noah stod framför helfigursspegeln och log åt sig själv. Det blonda håret skiftade långsamt färg och de röda tonerna framträdde allt mer. Om man faktiskt hade förmågan att kunna ändra sitt utseende på beställning var det väl lika bra att utnyttja det? Hans ursprungliga hårfärg var råttfärgad och tråkig. Ögonen var ursprungligen blåa, kindbenen var tydliga och näsan liten, men hur han faktiskt såg ut varierade från dag till dag, och dagen till ära blev det rödblont hår och gröna ögon. Heja Irland!
"Kom igen nu, kan vi inte sticka ut och klättra?" hetsade kusinen. De var båda två rätt vilda av sig men om man var tvungen att utse en vinnare skulle det definitivt bli Todd, i alla situationer. De gjorde mycket vilt, och gav sig ofta ut på äventyr. Inte sådana expeditioner som höll dem hemifrån flera dagar i sträck, men dagsutflykter till bland annat Devil's Hole och diverse stränder var inte ovanligt alls.

Brevet från Hogwarts kom några dagar senare, den tjugosjätte juli. Uppriktigt sagt visste inte Noah jättemycket om skolan. Där hade hans mamma träffat hans pappa, som sedan lämnat dem när Noah föddes. Eller rättare sagt när Noahs säregna förmågor avslöjade sig. I hans ögon var Noah ett missfoster. Hur som helst hade han blivit uppläxad av sin moster en gång efter att han frågat om sin far för flera år sedan, vilket hade lett till att han heller inte vågat fråga henne någonting om skolan. Moderns hjärta var tydligen ännu inte helt läkt, vilket han faktiskt inte förstod. Elva år är en lång tid, men det han visste om sin far - och om skolan - hade han fått höra av kusinen och dennes familj.
Todd hade bland annat berättat om de olika elevhemmen och andra grundläggande saker som man bara behövde veta innan man begav sig mot skolan. Han visste inte riktigt var han passade in men kusinen fastställde bestämt att Gryffindor var det bästa elevhemmet så han antog att dem han skulle haka på, även om han inte var särskilt modig eller viljestark alls. Förutom det där med veganismen förstås, men där såg han sig mer som en rättvis person som ville det bästa för djuren. Alla var ju lika mycket värda, själv skulle han inte vilja elchockas och tömmas på blod i alla fall. Han visste redan nu att han skulle arbeta för någon djurrättsorganisation efter examen. Kanske fanns det någon magisk!

"Behandla andra, inklusive djur, varelser och vad du än kan tänka, precis så som du själv vill bli behandlad" löd hans devis, så han kanske passade bäst i Hufflepuff ändå. Lojalitet och rättvisa var ju så mycket viktigare och mer värdefullt än att visa sig modig, och visst lyssnade väl den där Sorteringshatten åtminstone en aning på vad man själv hade för åsikter och tankar? Det hade hans moster sagt i alla fall.

Han kramade sin mamma en sista gång för ett par månader och klev ombord på Hogwartsexpressen. Första september hade närmat sig med stormsteg, men till skillnad från Todd som varit i extas hade han lugnt och tålmodigt väntat på att dagen skulle komma. Nu var det äntligen dags och tåget gick om exakt tre minuter. Mor och son hade varit i Diagongränden ett par veckor tidigare och handlat allt det som behövdes inför skolstarten. Han hade dessutom fått en alldeles egen katt, som han döpt till Loyal. Eller rättare sagt hade hans mamma döpt den, för det var en present och kontentan var att katten skulle påminna honom om hur fantastisk han var och hur han faktiskt kunde sätta sig in i en annan människas situation och helhjärtat lida med dem när de hade det tufft (till så stor utsträckning en elvaåring klarar, vill säga). Sådant ville Noahs mor att han skulle komma ihåg när han såg på katten - att han var en av de finaste personerna som fanns.

Locked