Aedan Collins [H] (annix282)

Locked
SORTERINGSHATTEN
Husalf
Husalf
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Aedan Collins [H] (annix282)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Aedan Collins
Elgin, Skottland

Den skotska tjugoåringen Boudicca hade bara tänkt tillbringa en sommar hos sina vänner i London. Saker och ting komplicerades när hon blev presenterad för Steve Collins, storebror till en av vännerna och mugglare. Boudicca hade aldrig pratat med någon mugglare förut och tyckte att de var märkliga men hennes föräldrar var entusiastiska om dem och Steve var så trevlig … De lärde känna varandra mer och mer och när sommaren var slut stannade Boudicca i London, hos honom.

Ett par månader senare hade hon blivit gravid och deras bröllop ordnades hastigt. De flyttade tillbaka till Boudiccas hemstad Elgin och köpte ett hus inte långt från hennes föräldrars.

Sonen, som fick namnet Aedan, tillbringade mycket tid hos sina morföräldrar. De driver ett kattpensionat och Aedan brukade få hjälpa till där efter skolan. Han var populär i mugglarskolan men hade inga riktigt nära vänner och umgicks sällan med de andra pojkarna på fritiden. Det gjorde inte så mycket, för han hade sin familj och djuren som han älskade.

Särskilt katten Leo, som trots sitt namn var en hona. Hon var arton år gammal och föredrog att sova framför att jaga möss men tyckte också mycket om att krypa upp i Aedans knä och bli klappad. Leo var visserligen gammal men hon var ändå Aedans bästa vän. Katten var inget av djuren i familjens kattpensionat. De hade två katter till men Leo var Aedans favorit och han hade blivit lovad att han skulle få ta med henne till Hogwarts när han åkte dit i slutet av sommaren.

Aedan sitter med skolböckerna på den lurviga mattan i sitt rum. Skolarbetet intresserar honom inte särskilt – speciellt inte eftersom han bara har några veckor kvar nu, sen blir det sommarlov och därefter åker han till Hogwarts och mycket bättre, vettigare ämnen – men mormor har lovat att ta med honom på nästa ligamatch i Quidditch om han får alla rätt på provet på fredag. Och en sak kan man i alla fall säga om Aedan, när han satt upp ett mål jobbar han som en tok för att uppnå det. Överhuvudtaget kan han vara en liten arbetsmyra när han börjat med något, problemet var bara att ta upp skolböckerna eller vad det nu var till att börja med. Vad det gäller den biten är han en lat pojke och behöver ofta en spark i baken, vanligen i form av mutor.

Det viktigaste för Aedan har alltid varit hans familj. Att säga att han inte kan tänka sig livet utan dem låter lite fel (för vilken elvaåring kan det?) men han tänker alltid på dem före allt annat, ofta sig själv också. En del saker är ganska självklara, som att han aldrig skulle ta hem en kompis utan att förvarna mamman först så att hon kan stoppa undan sin trollstav. Andra saker handlar mest om hur mycket han anstränger sig för att göra dem glada. Mormor brukar hjälpa honom att baka paj eller kakor som överraskning ifall hans föräldrar varit nerstämda och stressad av jobbet, till exempel. Omtänksam är ett ord som passar bra in på honom, i alla fall när det gäller folk han bryr sig om.

Elvaåringen har mörkt, lockigt hår (som konstant faller i ögonen) och blå ögon. Just nu gör han sina läxor men han råkar trycka för hårt med pennan så det blir en stor bläckfläck. Läraren tjatar hela tiden på honom att han ska göra läxorna med blyertspenna som alla andra men mamma säger att han ska använda fjäderpenna för att vänja sig inför Hogwarts och han lyssnar hellre på henne. Nu svär han ilsket över fläckarna, för att genast bli ännu argare på sig själv över att han förlorat två knutingar. Det är böterna för att svära i familjen. Aedan är visserligen ensam på sitt rum och ingen har hört att han försagt sig men det spelar ingen roll, om han lät bli att betala skulle han få jättedåligt samvete. Det finns verkligen nackdelar med att vara så irriterande ärlig.

Samtidigt ropar mamma, hemma tidigt för en gång skull, att maten är klar. Aedan hoppar upp och störtar ner. Det är Shepheards Pie, hans favoriträtt. Ja, förutom efterrätter då. Födelsedagstårta allra helst. Det var så synd att man bara fick fylla år en gång om året! Tårta och presenter borde man få mycket oftare. Han blir tvungen att vänta till den femte oktober innan han fyller tolv och dit var det flera evigheter. Och inte har han några syskon heller, så att han kunde äta av deras tårtor under tiden. Det var verkligen oansvarigt av föräldrarna.

Locked