Halley Williams [H] (Elyon)

Locked
SORTERINGSHATTEN
Husalf
Husalf
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Halley Williams [H] (Elyon)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Halley Williams, Edinburgh

Familjen Williams kom inte från Skottland ursprungligen utan flyttade till Edinburgh för faderns yrke inom astronomi. Båda föräldrarna är passionerat intresserade av vetenskap och har därför valt att namnge sina barn efter stora personer som inte bara varit viktiga för dem själva utan också för mänskligheten. Den elvaårige sonen och yngsta familjemedlemmen Halley är precis som Halleys komet uppkallad efter vetenskapsmannen Edmond Halley. Kanske hade hans föräldrar förhoppningar om att han, likt sin namne, skulle ärva kärleken för vetenskapen och åstadkomma något storslaget i framtiden.

Han och hans sex år äldre syster, Jenny, hade en ganska nära relation när Halley var liten och fortfarande var en ”gullig lillebror”. Han såg upp till sin syster och uppskattade att leka med henne och vara med i alla hennes projekt som hon gärna spred ut i husets alla rum. Hon var en utåtriktad person som märktes mycket. Ungefär i samband med att Jenny kom in i tonåren och Halley började umgås mer utanför familjen med egna kompisar blev det dock tydligt hur olika de var som personer och de gled isär. Utifrån att ha umgåtts med sin syster hade han däremot lärt sig mycket, som att om man ville ha något så kunde man försöka skapa det själv. Då hade det mest inneburit att göra egna smycken eller sy om kläder till hennes dockor, men Halley hade med sig det när han blev mer teknikintresserad och var inte rädd för att öppna upp gamla apparater för att se hur de fungerade inuti. Han hade dessutom funnit ett stort intresse i att sjunga och spela musik efter att ha lekt TV-programmet X-Factor otaliga gånger med systern och hennes kompisar. Att han skulle ha hållit på med så tjejiga och barnsliga saker skulle han helst vilja förtränga för han vill absolut inte verka barnslig inför folk och har lite komplex över att hans namn har en feminin klang.

Halley ogillar allt som får honom att sticka ut som onormal. I skolan försöker Halley alltid anstränga sig för att passa in och för att ingen ska tycka illa om honom. De gäller både med främlingar och inom hans kompisgäng, och han brukar alltid hålla ögonen öppna för vad andra tycker och anpassa sina åsikter därefter. Han är mycket tacksam över att skoluniformerna låter honom slippa tänka på hur han ska klä sig åtminstone under skoltid. Han må vara väldigt orolig för vad folk tycker om honom men han kan trotsa sina rädslor ifall situationen kräver det.

Till exempel en gång på en skolredovisning råkade en klasskamrat göra bort sig, och en grupp i klassen som gärna ville framstå som det tuffa gänget tog såklart tillfället i akt och ropade ut några retsamma kommentarer. Läraren försökte stoppa processen men det var redan för sent. Hela klassen började skratta men Halley kunde inte ens le. En klump växte i hans mage för han visste precis hur han skulle känna ifall det var han som stod där framme. Han öppnade munnen och sa ifrån inför hela klassen som tystnade kvickt utan att han egentligen var medveten om vad han gjorde. De flesta hade väl inte tyckt det var väldigt roligt utan mer skrattat för att alla andra gjorde det så lektionen gick vidare och händelsen glömdes bort av de flesta, men inte av Halley och inte av den redovisande klasskamraten som därefter blev Halleys närmaste kompis. Inte heller det tuffa gänget verkade glömma bort det för därefter verkade de ha bestämt sig för att de ogillade Halley, och när de ogillade någon så visade de det tydligt.

De använde allt de kunde komma på att reta Halley för, till exempel hans korta kroppslängd, hans ojämna tandrad eller hans klumpighet på idrottslektionerna. Halley hade också fått för sig att hans öron var väldigt utstickande så han envisades med att ha långväxt hår för att dölja det. Det gjorde å andra sidan att han såg väldigt liten ut med sitt runda ansikte inramat av tjockt, flygigt hår i askblond färg som fick hans huvud att se extra stort ut i förhållande till hans kortväxta kropp. Trots att han blev plågad lite då och då av det gänget gillade Halley skolan. Han hade ändå sitt kompisgäng och med sin nyfunne bästa kompis kunde han slappna av mer och vara sig själv.

Halley är en ihärdig person som inte ger upp lätt. Han har därför fått goda kommentarer från sina lärare inte för att han är särskilt smart utan för att han inte begränsar sig till att tänka ”det här är inte min grej” till skillnad från hans syster som visade sådana tendenser. Ibland kunde han ana systerns avundsjuka. Kanske var det för att han var det yngsta barnet och fick mer uppmärksamhet eller för att hans goda resultat i skolan verkade göra föräldrarna gladare än Jennys framgångar inom konsten. Hon hade nämligen blivit antagen till en konstskola, och även om båda föräldrarna alltid stöttat hennes kreativa intressen hade de nog helst föredragit att de stannade som just intressen och inte blivit hennes karriärval. De hade efter misslyckade övertalningsförsök till slut accepterat att hon skulle flytta hemifrån för att satsa på konstskolan. De hade nog inte gett upp lika lätt om de vetat om det besked som skulle komma att ges till dem senare den sommaren.

Halley kunde inte låta bli att känna sig som att han svek sina föräldrar. Det var svårt för dem att ta in beskedet att han var en trollkarl och att han var antagen på en skola för häxkonster och trolldom, inte bara för att de var tvungna att ändra sin syn på världen utan också inse att båda deras barn skulle lämna huset till hösten. Halley ville å ena sidan inte tro på barnsliga saker som magi, men å andra sidan så skulle det förklara många märkliga situationer som inträffat. Det förklarades nämligen att han förmodligen råkat utföra magi utan att veta om det själv eller utan att kontrollera det medvetet. Det fick han att minnas till exempel den gången familjen var bjuden på middag och Halley var till sin stora förskräckelse tvungen att äta en äcklig, starkt kryddad indisk rätt som plötsligt smakade som pizza i hans mun. Han kom också att tänka på en incident på skolan där alla de som brukade reta honom blev hemma i en vecka med stora utslag på händerna efter att ha rört vid Halley. De var efter det mycket mer tveksamma till att ge sig på Halley.

Nackdelen med att vara trollkarl, insåg Halley snabbt, var att det inte skulle gå att inte sticka ut längre. Han inte kunde föreställa sig berätta detta för sina vänner. Skulle de hata honom ifall de fick reda på sanningen? Han hoppades att han det inte är ett misstag att åka till Hogwarts, att han någon dag kan berätta för de andra och att de inte ska tycka att han är ett monster, att han ska bli något stort någon dag även om det inte blir på det sättet hans föräldrar hade väntat sig när de döpte honom till Halley.

Locked