Hael Owusu-Ansah [H] (wheevil)

Locked
SORTERINGSHATTEN
Husalf
Husalf
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Hael Owusu-Ansah [H] (wheevil)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Hael Yaw Píèsíe Owusu-Ansah; Craignure, Isle of Mull, Skottland

När Henrietta döpte sina barn efter änglar hoppades hon att ängeln just det barnet döptes efter skulle bli en ledstjärna i just det barnets liv. Bara ett namn gör inte mycket, utan det är i längden uppfostran som är avgörande. Hael är vänlighetens ängel och det visade sig passa pojken väldigt bra. Alla försök att uppfostra sina barn likadant gick kanske inte så bra, men på något sätt lyckades i alla fall lära alla pojkar samma värdegrund. Hael var kanske den som tog till sig mest av detta och blev mest definierad av sin mammas inflytande. Som resultat är han väldigt vänlig, omtänksam, bryr sig om andra och väldigt hjälpsam.

Haels familj är kanske inte den mest vanliga familjen. Hans mamma, Henrietta, gifte sig ungt med mannen hon skulle få Haels storebror med, Hadraniel. Strax efter den skilsmässan gifte hon sig med Haels pappa, George. Även det äktenskapet var ganska kort. Hael minns inte ens tiden då hans föräldrar var gifta. Mannen som kom efter har han inte mycket minnen av vad gäller tiden då han var gift med Haels mamma. De fick tillsammans Haels första lillebror, Haziel som är tre år yngre. Den person som kom efter det var Horatio, vilket är den person som Haels mamma fortfarande är gift med. De två fick tillsammans Hofniel. På sin mammas sida har Hael alltså tre stycken halvbröder. Haels pappa har även han gift om sig och fått två barn till, Alexandra och Andrew.

Det speciella med Haels familj är att alla fortfarande är väldigt aktiva och engagerade. Så Haels pappa och alla styvpappor är väldigt engagerade i alla pojkarnas liv. Framför allt jul kan bli väldigt speciellt och det är något som Hael verkligen tycker om. Det blir trångt med alla släktingar som kommer, eftersom det inte bara är släktingar från två håll som kommer till den lilla stugan i Craignure.

Ganska tidigt så blev det tydligt att Hael är en väldigt lojal person. Som en förlängning av att han är väldigt öppen och något naiv har han haft väldigt lätt för att låta halvbrödernas familj bli en del av hans egen familj och bli väldigt lojal mot dessa personer. Tidigt blev tydligt hur social han är och att han har lätt för att skaffa vänner. Som ganska ung hade han svårt för att separera vänner från familj. Som väldigt ung trodde han nämligen att alla var hans halvsyskon och det tog några år innan han lärde sig separera vänner och familj. Än idag sitter det kvar en hel del av att behandla sina vänner med samma respekt som om de vore familj och han är fortfarande väldigt lojal mot sina vänner.

Hael har fortfarande en tendens att vara något naiv och hela tiden tro det bästa om alla. Speciellt som liten hade han svårt för när personer han trodde bra om gjorde något dåligt. Framför allt blev han arg när orättvisor uppstod. När någon gjort något som Hael uppfattade som orättvist verkade han bli både arg och besviken, ibland till och med väldigt ledsen. Han har aldrig varit bra på att uttrycka sig i ord, vilket gjort att han haft svårt att uttrycka när han blir arg på orättvisor, vilket gör honom frustrerad.

Hael är en person som alltid känner väldigt starkt. Alla känslor han känner är väldigt intensiva. Han är en väldigt positiv människa, så oftast är han väldigt glad på ett sätt som smittar av sig på andra. Det betyder också att när han väl blir arg, sur eller ledsen så märks det lika tydligt. Han har svårt att dölja sina känslor för andra och ganska svårt att kontrollera sitt humör. Eftersom han inte är speciellt bortskämd så är det oftast inte att inte få som han vill som triggar hans dåliga humör. Istället är det sådant som orättvisor och när folk beter sig illa som triggar hans dåliga humör.

En av hans lite sämre egenskaper är att han har en tendens att säga sanningen utan att försöka lägga fram den på ett bra sätt. Oftast säger han rakt ut vad han tycker och tänker kring saker utan att riktigt tänka på att vad han säger kan såra andra. Om någon skulle påpeka att han säger något sårande skulle han däremot inte vara sen att be om ursäkt och förmodligen känna sig lite dum över det hela. Han vill nämligen inte såra andra, han tänker bara inte alltid på vad han säger. Dessutom värderar han ärlighet. Så för honom ser han det som något svårt att vara helt ärlig utan att säga exakt vad han menar.

Precis som alla så har Hael även andra negativa egenskaper. Oftast är han inte speciellt modig, utan snarare tvärtom. Det krävs ganska speciellt situationer för att han faktiskt ska säga ifrån och försvara någon. Han må styras av sina känslor väldigt mycket, men det betyder inte att han får mod ifrån dessa känslorna. Ibland kan han även beskrivas som förhållandevis trög. Han har svårt för att förstå saker och det tar ofta ganska mycket tid för honom att lära sig saker. Eftersom han är väldigt envis av sig så ger han sällan upp, vilket gör att när han stöter på något han inte förstår ger han inte upp för det. Ibland är det kanske inte alltid så positivt att han inte ger upp, speciellt då han ibland behöver släppa saker och gå vidare. Vad gäller skolan så betyder det att han är ganska så flitig med studierna. Det går inte alltid så bra för honom, men han försöker väldigt mycket och gärna.

Hael är den typen av person som gärna har flera projekt igång samtidigt. Han verkar ha oändligt med energi och mår bra av att ha många saker igång samtidigt. När han väl håller på med ett projekt verkar han däremot ha oändligt med tålamod. De flesta av hans projekt rör lera. Hans största intresse råkar vara att göra saker i lera. Det är mest att göra olika skulpturer, men också att dreja. Eftersom han gärna har många projekt igång som han dessutom nästan alltid gör klart har hemmet en tendens att vara fullt av hans färdiga projekt.

Eftersom Haels pappas släkt är från Ghana ursprungligen betyder det att Hael inte har en speciellt ljus hudfärg. Istället har han en något brun hudfärg. Vad gäller hans hår är det helt snaggat. Det kan dock ses att han har väldigt mörkt brunt hår, speciellt eftersom det inte rakas bort varje dag. Ögonen är även de mörkt bruna. Ögonen är normalstora, men sitter hyfsat långt ifrån varandra. Han har även en fyrkantig ansiktsform. Näsan är något bred, lite böjd och nästippen är ganska rund. Munnen är väldigt balanserad och fyllig.

När Hael skulle åka till Hogwarts för första gången var han ganska nervös. Att storebror Hadraniel skulle påbörja sitt tredje år samtidigt som Hael påbörjade sitt första gjorde honom mer lugn. Under tågresan kunde han ändå knappt sitta still och under sorteringsceremonin var han olidligt nervös. Han hade hoppats på att sorteras in i Ravenclaw precis som Hadraniel. Någonstans visste han ändå att han inte skulle hamna där. Lite besviken över att hamna i Hufflepuff blev han, men det var samtidigt inte förvånande. Det visade sig ganska snabbt att han inte alls behövde oroa sig. Han kom väldigt snabbt in i hur saker och ting fungerade på skolan. Det visade sig även att han kom väldigt bra överens med de flesta och inte alls sågs som speciellt konstig, vilket var vad han var speciellt orolig för. Speciellt eftersom hans familj inte direkt är normal. Sedan upptäckte han att han själv kanske inte direkt är normal i jämförelse med andra då han kanske inte direkt bryr sig om typiskt killiga saker. Sport intresserar honom inte alls medan sådant som mode, smink och skvaller gör det. Med ett första år som ändå blev bra blev han mer motiverad att återvända för sitt andra år.

Locked