Holly Parkes [H] (Eskimort)

Locked
SORTERINGSHATTEN
Husalf
Husalf
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Holly Parkes [H] (Eskimort)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Holly Parkes; Chulmleigh; Devon

Holly Parkes drog hårborsten genom håret. Omsorgsfullt, noga med att inte missa ett endaste hårstrå, satte hon upp de axellånga, blonda lockarna med ett band. Lockarna såg mycket ljusa ut i morgonsolen som sken in genom fönstret på andra våningen i det lantliga hus de råkade bo i, i utkanten av den lilla byn Chulmleigh. Hon lutade sig fram tills hon var så nära spegeln att hon nästan nuddade den och inspekterade sitt ansikte noga med sina gröna ögon, men nej, inga finnar. Hon hade varit livrädd för finnar sedan deras senaste släktmiddag: hennes något äldre kusin Sophia hade knappt sett ut som sig själv! Holly ville helst inte att en enda prick skulle dyka upp på hennes mjuka, släta, barnsliga ansikte. (Dock skulle hon själv nog inte över huvud taget hålla med om att det var barnsligt.)

Efter att ha valt ut sin allra bästa kofta gick hon ut i köket där hennes mor stod och bakade i ett stort mjölmoln.
”Mycket mjöl ska det vara!” sa Mrs. Parkes glatt, vänd till Hollys lillasyster Allison. Sexåriga Allison sprang fram till sin mamma och ställde sig bredvid henne.
”Får jag smaka på degen?” frågade hon och tittade på henne med sin allra snällaste blick. Holly förstod vad som var på väg att hända och på ett ögonblick stod hon bredvid sin syster.
”Om hon får smaka vill jag också smaka!” utbrast hon.
”Godmorgon, Holly”, skrattade Mrs. Parkes. ”Vet ni, det här är ingen söt deg. Vill ni inte hellre ha nybakta scones än kladdig, kall deg?” Flickorna skakade på huvudet, och deras mor suckade och gav dem var sin klick deg. Holly tvekade och sneglade på sin systers degklump, och knipsade sedan av en bit av sin egen och gav till henne.
”Min var större”, sa hon till Allison som log förtjust. Först efter att ha smaskat i sig sina degklumpar gick de och satte sig vid bordet, där också Mr. Parkes satt och läste tidningen. På tidningens framsida fanns en stor bild av en man som stod och talade. Han såg väldigt tråkig ut och Holly tänkte att han antagligen var någon slags politiker. Hennes föräldrar brukade prata om politiker ibland, men hon visste inte riktigt vad de gjorde eller vad de skulle vara bra för. Hennes föräldrar hade förklarat att politiker skapade ordning i samhället, men Holly tyckte att det lät lite onödigt. Det var väl bara för folk att vara snälla, så skulle de inte behövas! Innerst inne visste hon dock att det inte alltid var så enkelt; till exempel hade det funnits tillfällen då hennes syster inte lät Holly låna hennes leksaker trots att Holly hade lånat ut sina till henne. Likaväl sved det lika mycket varje gång när hennes mor hällde upp saft till höger och vänster, utan att tänka på att personer drack saft olika fort, och att detta ofta resulterade i att Holly i slutändan fick mindre saft än de andra. Kanske kunde de där politikerna vara bra att ha trots allt, tänkte hon och tittade på mannen på bilden, som tittade tillbaka på henne. Holly var van vid rörliga bilder; faktum var att hon inte kände till att det fanns fotografier som inte var rörliga. Mr. Parkes var trollkarl och Mrs. Parkes var häxa. Mugglare var de inte särskilt intresserade av och då de tyckte att de verkade rätt konstiga höll de sig ifrån dem så mycket som möjligt. Med två magiker till föräldrar var det aldrig tal om att Holly av någon anledning inte skulle visa prov på att vara en häxa, och Mr. och Mrs. Parkes hade tålmodigt väntat på dagen då magi skulle spraka ifrån Hollys fingrar. Det hade visserligen inte farit gnistor omkring henne, men ett stort, fult skrapsår som hon hade varit alldeles förkrossad över (hon hade varit så söt utan det!) hade försvunnit under en natt, och inga skrapsår skymtade när hon dagen efter skulle på sin mosters bröllop.

Holly kunde utan tvekan uppfattas som ganska självupptagen: hon tyckte om att ta hand om sitt utseende och att göra sitt bästa för att se söt ut var helt klart ett intresse för henne. Sin kropp var hon inte särskilt intresserad av – kroppsmässigt var hon varken stor eller liten och hon hade aldrig reflekterat över att den skulle vara ett objekt menat för förändring – men att sätta upp håret och välja ut kläder kunde hon allt spendera onödigt mycket tid på. Det betydde inte att det inte fanns tillfällen då utseendet inte var särskilt prioriterat för henne: annars hade hon aldrig fått ett skrapsår den där dagen innan bröllopet. Hon var trots allt en elva år gammal flicka som förutom lugna inomhuslekar faktiskt tyckte om att springa och hoppa och ha sig. Just den här dagen stod dock inga vilda utomhuslekar med på schemat. Efter att ha ätit upp sin del av de nybakta sconesen och druckit lite juice ställde hon sig upp och tittade på sin pappa.
”Är det dags nu?”, frågade hon och kände hur det pirrade till ordentligt i magen. Hon och hennes far skulle hälsa på sina vänner i utkanten av London, för att imorgon enkelt kunna ta sig till King's Cross station. Imorgon var nämligen den stora dagen! Allting var inköpt: trollstav, klädnader och böcker och den blivande lilla Hogwartsstudenten kunde knappt bärga sig. Det enda som fattades nu var ett djur; kanske en vacker uggla eller en gosig katt, men till hennes besvikelse hade hennes föräldrar sagt att det fick vänta tills hon var lite äldre och mogen nog att ta hand om ett eget husdjur. Just idag var besvikelsen i alla fall långt borta och hon nästan studsade där hon stod vid köksbordet.
”Har du alla dina saker?” frågade Mr. Parkes och tittade upp över tidningskanten. Holly nickade exalterat.
”Jag är alldeles redo!”

Locked