Caelie Swindlehurst-Hillam [H] (Ailue)

Locked
SORTERINGSHATTEN
Husalf
Husalf
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Caelie Swindlehurst-Hillam [H] (Ailue)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Caelie Fallon Swindlehurst-Hillam; Maidstone, England

I ett litet, pittoreskt hus i brittiska Maidstone knakar ett par sängfjädrar oroväckande då elvaåriga Caelie hoppar omkring som en total galning på sin sovplats. Ur en radio i flickans ganska tomma bokhylla strömmar hög musik signerad ett av magikervärldens mer kända rockband. Hon är ensam hemma den här eftermiddagen och tur är väl det, musiken hörs nog i hela huset och dessutom skriksjunger Caelie med i texten, helt inne i musiken. Det ljusbruna, axellånga och lite vågiga håret flänger åt alla håll och hela hennes gängliga kropp rör sig till tonerna av sångarens hesa röst.

Caelie föredrar att spendera sin tid ensam. Hon tycker om musik, speciellt lite tuffare rock och punk och gillar även att sjunga. Så länge ingen lyssnar. Bland människor hon inte känner väl är Caelie väldigt rädd för att synas och ta plats. Dels för att hon är rädd att säga något dumt eller göra fel så att andra kan skratta åt henne. Dels för att hon hatar sådana människor som alltid vill vara i centrum och få uppmärksamhet, Caelie har alltid varit mycket för rättvisa och att alla ska trivas. Ett litet problem med hennes känsla för just detta är att hon ofta är för blyg för att uttrycka sina åsikter och istället oftast drar sig tillbaka och förblir tyst.

Att det är mugglarskolans blygaste och tystaste flicka som hoppar omkring och sjunger sådär är svårt att tro, men så är det. Så fort hon är ensam försvinner allt det blyga och rädda. Samma sak sker då Caelie är i sällskap med människor som känner henne väl, som hon vet är snälla mot henne och inte kommer att döma ut henne för något hon gör. Hennes enda vän, Eleanor Shopmaker är en sådan person som får Caelie att sluta vara blyg. Eleanor och Caelie bor i samma kvarter och till hösten ska de båda börja på Hogwarts. Nu har Caelie dock sommarlov, innerligt tacksam över att slippa återvända till mugglarskolan, där hon ofta har behövt prata inför klassen och alltid blivit lika nervös, stakat sig och darrat på minsta lilla mening samtidigt som den ljusa hyn i ansiktet blivit oklädsamt rosa av nervositet och genans. Klasskamraterna har under alla år varit som främlingar för henne. När alla andra bildade kompisgäng i första klass var Caelie för blyg för att våga ta sig in i något av dem och blev således utanför.

I skolarbetet har hon dock alltid gjort bra ifrån sig, åtminstone på skriftliga uppgifter. Caelie är en flitig och ordentlig flicka, noggrann och läser alltid på en gång extra för att slippa risken att få tillbaka ett läxförhör fullt med fel och kanske till och med en missnöjd kommentar från läraren, som klasskamraterna eventuellt hade kunnat skratta åt… Nej, då är det bättre att vara flitig och sträva efter bra resultat. Caelie hatar att göra människor besvikna och ännu mer att ge dem en anledning att klaga eller skälla på henne. Hon vill vara till lags helt enkelt.

Caelie hoppas på att hon ska kunna sluta vara så blyg när hon kommer till Hogwarts, att det ska lossna och att hon får fler vänner, inte bara Eleanor. Att hon faktiskt blir en som syns lite, inte för mycket så klart, alla måste få komma till tals och synas lika mycket. Ingen ska vara mindre värd än någon annan.

Locked