Kaelan Galloway [H] (Elliptical)

Locked
SORTERINGSHATTEN
Husalf
Husalf
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Kaelan Galloway [H] (Elliptical)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Kaelan Galloway ; Cushendun

En svag bris från havet drog in över den lilla byn Cushendun och en liten gestalt avtecknade sig på en enslig äng fylld med sensommarblommor. Det var inte vem som helst som satt där, det var nämligen Kaelan Galloway och han hade ett problem. Om man kände Kaelan visste man att ängen var hans favoritplats när han behövde tänka och hans nyaste problem hade vissa kanske viftat undan som en småsak men för honom var det något mycket mer. Hans storebror Bradford Anthony Galloway hade nämligen bett honom att ljuga , eller som han hade framlagt det ”att undanhålla sanningen”. Vanligen höll Kaelan alltid sitt ord och han hade behållit otaligt många hemligheter för sig sig , men att ljuga var en helt annan sak. Han lade undan sitt problem för en liten stund och studerade ett brev som han tog fram ur sin vänstra ficka. Dagen innan hade han blivit avbruten mitt i sitt ständiga läsande av en inflygande uggla som släppte brevet i hans knä och redan innan han öppnade kuvertet visste han vad det var.

Han hade bara hört bra saker om Hogwarts från sina föräldrar men han var fortfarande lite kluven inför skolstarten. Han var rädd att han inte skulle få samma utrymme och lugn som här hemma men han såg samtidigt fram emot att få träffa fler personer som var som honom och skaffa vänner som han kunde komma riktigt nära utan att behöva ha några hemligheter för varandra. Han styrde sitt askblonda hår åt sidan och tänkte på sin familj. Av hans föräldrar var han definitivt mest lik sin mamma, inte bara utseendemässigt utan de hade också samma värderingar och lugna sinnesstämning. Sophies bladgröna ögon utstrålade en lugn aura och hon fick verkligen personerna runtomkring henne att känna sig bekväma. Kaelan var nog gladast över att han hade ärvt hennes ögon och han var ganska så säker att han också skulle hamna i Hufflepuff, precis som Sophie. Han väcktes ur sina grubblerier av ett avlägset rop och han förstod att det var dags att gå hem och äta middag. Att äta middag hos familjen Galloway var ganska speciellt då det alltid brukade bli hetsiga diskussioner mellan hans pappa och hans storebror Bradford. Båda två hade väldigt starka åsikter och hans pappa Alfred hade en egen spalt i den lokala tidningen där han skrev allt han överhuvudtaget kom att tänka. Varje morgon läste Bradford tidningen och varje dag vid middagen började han diskutera med sin pappa, de tyckte aldrig ikadant. Bradford hade till skillnad från Kaelan ärvt sitt utseende från Alfred och det kastanjebruna håret och de nötbruna ögonen var inget undantag. Bradford hade alltid varit ganska lång och nu när han gick det femte året på Hogwarts så hade han nästan vuxit om sin pappa, något som han aldrig var sen att påpeka. Man såg redan nu att Kaelan aldrig skulle bli lika lång som Bradford och det bekymrade honom inte, han tyckte det var överskattat och förstod inte riktigt varför alla ville bli så långa.

Efter middagen gick Kaelan upp på sitt rum och ägnade sig till en av sina favoritsysselsättningar, att spela munspel. Året innan hade Kaelan blivit utmanad av sin storebror att lära sig spela och sen den dagen hade han blivit helt fast. Han hade köpt ett munspel på en gammal loppis för bara några pund och han spelade nästan varje dag, inte bara för att han tyckte att det var roligt utan också för att han alltid hade haft ett behov av att uttrycka sig och med hjälp av musiken kunde han få fram sina känslor utan att vara så utblottad. Man kunde säga att musiken var hans egna språk som bara han kunde förstå och med hjälp av sitt stora tålamod så hade han fortsatt att kämpa även fast han hade haft det lite svårt ibland.

Kaelans mamma Sophie Shelford jobbade som trolldryckstillverkare och hade en liten butik i hemmet där hon också satt hela dagarna och bryggde trolldrycker. Hon träffade Alfred på Hogwarts och trots att de var väldigt olika varandra hade de fastnat för varandra direkt. Sophie var lite obekväm över att hennes man hade ett mugglarjobb och hon hade inte samma acceptans över mugglarna som honom. En stor anledning till det är nog att hon kommer från en renblodig ”Slytherin” familj och hela hennes uppväxt hade hennes föräldrar berättat för henne vilka monster mugglarna var. Numera hade hon brutit kontakten med hela sin familj och familjen Galloway firade jul och andra högtider hemma hos Alfreds föräldrar. Kaelans storebror Bradford hade stora drömmar om att bli en auror i framtiden och han och Kaelan spenderade inte så mycket tid tillsammans. Bradford var helt galen i quidditch och hans favoritlag var Pride of Portree, även fast de hade så olika intressen och nästan aldrig var med varandra så var Bradford en väldigt överbeskyddande storebror och han hade gång efter gång sagt till Kaelan att om han träffade på några stöddiga typer från Slytherin så var det bara att säga till. Kaelan tyckte att det var skönt att ha den tryggheten, han var faktiskt lite orolig över att börja på Hogwarts. Han var inte särskilt blyg utav sig men han var inte van att träffa personer och han var rädd att det skulle vara svårt att skaffa kompisar.

Om man bortsåg från att han var lite orolig (vilket nog alla är när de ska börja en ny skola) så hade han hela sommaren räknat ner dagarna till den första september då han skulle befinna sig på perrong 9 ¾ och sätta sig på Hogwartsexpressen. Han såg fram emot att få åka till diagongränden och handla men han såg också fram emot småsaker som att få köpa godis från godisvagnen. Det skulle bli starten på ett nytt liv och och ingenting skulle vara sig likt.

Locked