Page 1 of 1

Mathilda Ainsworth [G] (Emmz)

Posted: 15 Dec 2013, 13:21
by SORTERINGSHATTEN
Mathilda Ainsworth, Nottingham, England

Under ett träd i en trädgård någonstans i Nottingham ligger en blond flicka på mage i gräset. Ovanför henne lyser solen från en klarblå himmel och inte ett moln syns så långt ögat kan nå. En perfekt dag för att hitta på något roligt på, som att klättra i träd eller kanske leka någon rolig lek. Mathilda älskar att klättra i träd, synd bara att hennes föräldrar inte är lika förtjusta i att hon gör det. De tycker bara att hon är dumdristig men själv skulle hon nog själv kalla sig modig, för hur mycket mod krävs det inte att klättra högst upp i ett träd eller hoppa från den högsta avsatsen i hopptornet? Och coolt förstås?
"Mathilda, klättrar du i träden nu igen?" hörs plötsligt en kvinnas röst från det rödbruna tegelhuset.
"Nej, mamma", svarar hon med en suck.
"Vad bra. Kan du komma in och börja packa ner dina skolsaker i kofferten, så är du snäll", ropar kvinnan tillbaka.
"Måste jag? Det är ju flera dagar kvar", frågar hon.
"Ja, det måste du. Annars kommer du göra det i sista sekunden som vanligt."
"Men mamma..."
"Mathilda, sluta upp med det där och kom in nu", säger modern något irriterat.
"Ja, ja. Jag kommer", mumlar hon till slut till svar och reser sig upp för att gå bort mot huset.
Att göra saker i sista sekunden är ganska typiskt henne, och i kombination med att hon inte är särskilt ordningssam gör att saker och ting brukar sluta i ett slags ordnat kaos.

En stund senare sitter hon på sängen med kofferten öppnad på golvet nedanför. Böcker och kläder ligger utspridda i det lilla rummet med ljust gula tapeter som är hennes. Allt som ska med till Hogwarts måste placeras i kofferten med omsorg för att allt ska få plats, men sådant har hon inte tålamod till. Faktum är att hennes tålamod inte är det bästa. Så får hon plötsligt syn på fotot av sin familj som står på det lilla bordet intill sängen och kommer på att hon inte kommer få träffa sina föräldrar och yngre syskon förrän vid jul. Det är först nu som hon inser att hon kommer att sakna dem och sina vänner, för hon tycker väldigt mycket om dem. Hon får helt enkelt påminna sig själv att ta med det lilla, rörliga fotot till Hogwarts för något minne av dem vill hon ha med sig. Hon är i alla fall inte ett dugg nervös över att åka till Hogwarts utan ser det som ännu ett nytt äventyr, och några problem med att få vänner har hon aldrig haft tidigare eftersom hon för det mesta är trevlig och har ett leende på läpparna.

Mr och Mrs Ainsworth träffades redan under tiden de båda gick på Hogwarts och blev goda vänner tidigt. Det var först under deras sjunde och sista år som vänskapen övergick till kärlek, och några år senare gifte de sig. Några månader senare fick de sitt första barn av tre, Mathilda, som för övrigt var mycket lik sin far med sitt blonda hår, blågrå ögon och det lite avlånga ansiktet. Den korta längden, lockarna och den normalbyggda kroppsformen har hon dock ärvt från någon annan i släkten.