Sarah Thompson [G] (BarnOwl98)

Locked
SORTERINGSHATTEN
Husalf
Husalf
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Sarah Thompson [G] (BarnOwl98)

Post by SORTERINGSHATTEN »

SARAH THOMPSON, UTKANTEN AV YORK

Sarah Thompsons satt i fönsterkarmen i det ljusa vindsrummet. Hon såg ut över staden York som bredde ut sig. Hennes blick svepte sedan åter in i det lilla rummet. Nog var rummet litet, men ändå hennes hem, det var hennes alldeles egna rum. Vita tapeter med små gröna löv och olika speglar och fotoramar prydde väggarna. Sängen såg ut som ett bombnedslag och skrivbordet fanns det ingen ordning på. Men så är det när sommarlovet börjat och allt bara kastas ner på det ljusa ekbordet. Högst upp på högen av papper, böcker och andra block och pennor låg ett brev, och en lista med saker som Sarah bara hört om i sin mammas godnatt-berättelser.

Sarahs mamma var häxa. Sarah visste det redan sedan innan, och hon visste att hennes äldre syster Sophie också var det. Sophie brukade inte vara hemma särskilt ofta, utan gick på en skola som hette Hogwarts. Där lärde hon sig saker som att förvandla möss till glas och brygga drycker som gav en lycka. Sarah förstod att Hogwarts var äkta och fanns, men samtidigt lät det som en fantastisk dröm mer än verklighet. Hennes pappa brukade ofta lyssna till både Sophies och mammas berättelser om Hogwarts, fast han tyckte också att det lät påhittat. Han är vad hennes mamma och syster kallar en mugglare, en människa med icke-magiska krafter. Sarah hade ofta försökt påpeka att hon också var mugglare men båda sa att hon var en häxa.
Hennes Pappa jobbar som meteorolog. Han skulle helst jobba med nyheter, men eftersom det enda jobb som fanns var som meteorolog och familjen hade lite ont om mugglarpengar fick han ta det. Hennes mamma jobbar som runolog inne i York och därför passade det bra att bosätta sig i utkanten av York.

Sarah ser vid första anblicken ut som en helt vanlig elvaåring. Hon är precis medellång och är bara lite smalare än medel. Hennes panna är aningen längre än hennes vänners och hennes kindben syns lite tydligare. Hennes ögon är fulla av liv, och har en lätt grön nyans som passar bra med hennes axelånga rostfärgade hår, hennes mun är lite väl stor och har naturligt en blodröd färg. Ja, vissa kallar Sarah snygg, vilket hon själv INTE håller med om. Hon är mer stolt över sin personlighet.

Sarah var redan som lite väldigt nyfiken av sig. Hon försökte alltid förstå allt och eftersom hon hatade att inte kunna läsa sina föräldrars brev och olika lappar lärde hon sig läsa. Hon fastnade snart för både böcker och skrivandet, just berättardelen var mest spännande. Men även om hon trivdes bra med böcker trivdes hon bäst när hon busade med kompisar.
Sarah är väldigt populär eftersom hon är väldigt social och trevlig mot alla, men hon kan snabbt ändra fattning och bli rätt så hård. Hennes bästisar är Eric och Dan, och de tre bildar en hjältegrupp. Eric och Sarah kände varandra redan som små, men blev bästisar när det träffade Dan. Dan var den nya killen i fyran, och ingen vågade riktigt börja prata med. Men eftersom han hoppade från skoltaket blev han snabbt intagen i den lilla gruppen på två. De blev skolans hjältar och stod upp för alla. Men när de blev äldre räckte inte skoltaket, utan det blev högre och farligare.
De tre gjorde farliga saker ihop, och innan sommarlovet, en vecka innan Sarah fyllde elva, bestämde Dan att de skulle upp på spåret. Tågspåret.
Sarah bestämde sig för att inte fega ur, vilket hon inte ångrade den första biten. De kom upp till spåret utan problem, gick där ett tag och skulle ner sen. Då var stegen borta, helt borta. Eric blev skräckslagen. Dan försökte hålla sig lugn men misslyckades och Sarah stod där och tänkte.
”Vi måste hoppa.” Hon bara sa det, rakt ut.
”Men Sarah, det är jätte högt, vi klarar det aldrig!” Dan kunde inte dölja rädslan i rösen längre.
”Vi måste Dan, jag hoppar först”, hennes röst lät stadig och säker. Och sen hoppade hon. På något sätt svävade hon nästan ner, landade het utan problem. Bredvid henne i gräset låg stegen, väl gömd uppifrån. Hon ställde upp den, Dan och Eric klättrade ner och sen sprang de. Bort, bort därifrån. Den dagen märkte hon att något konstigt hade hänt. Hon lyckades med något omöjligt. Hon hade fått ett bevis på att hon var en häxa.

Efteråt är hon stolt över de flesta av sina hjältedåd och ännu gladare över att kunna åka med Sophie till trollkarlsvärlden och utbilda sig som häxa.

Locked