Page 1 of 1

Felicia Carwin [G] (Jessikeria)

Posted: 13 May 2013, 17:28
by SORTERINGSHATTEN
Felicia Carwin – Sheringham

”Vi kan väl spela en gång till innan jag går och lägger mig?” frågar Felicia samtidigt som hon kommer in i vardagsrummet i hennes systers lägenhet, iförd en ljusblå pyjamas med vita hippogriffer på.
”Ja då, jag måste ju få revansch”, svarar Cecilia, som systern heter, och slår sig ner på mattan där brädspelet redan ligger sedan förra omgången. Felicia lägger sig ner på magen med armbågarna i mattan och stödjer hakan mot handflatorna.
”Äsch, du har inte en chans”, säger Felicia kaxigt men med skämtsam ton. Hon tycker om att vara hemma hos Cecilia och få sova över här, och den här gången är lite extra speciell eftersom det är sista gången hon kommer hinna vara här innan hon börjar Hogwarts. Hogwarts. Det känns lite läskigt och Felicia är en smula nervös, men mest ser hon fram emot att äntligen få åka till skolan som hon har hört så mycket om från hennes föräldrar och syskon. Cecilia, som är 21, och Alexander som är två år yngre, har till och med hunnit gå klart alla sju år på skolan, så Felicia har vuxit upp med att höra om häftiga saker som händer där borta på skolan. Victoria, Felicias andra syster, är däremot bara två år äldre än Felicia, så hon kommer att börja trean nu när Felicia börjar ettan.
Att växa upp med tre äldre syskon har gjort att Felicia har blivit ett ganska typiskt småsyskon. Hon har aldrig varit smartast, snabbast eller starkast, men det har hon kompenserat med att kunna höras och synas mest och på så sätt få sin del av uppmärksamheten. Hon är inte så fokuserad på vad andra tycker om henne och i största allmänhet är hon en ganska bekymmerslös elvaåring. Felicia har aldrig varit rädd att säga vad hon tycker om saker och ting och hon säger ifrån om hon tycker att något är fel.
Systrarna kommer igång med spelandet men Felicias ögonlock börjar bli tunga och det är inte riktigt lika roligt som det var förra gången de spelade nu när hon börjar bli trött. Förresten ligger Felicia under den här gången, vinnarskalle som hon är blir det inte lika roligt då. Det kan förstås vara roligt annars också, men det är klart att det är roligare när man vinner. Som tur är är spelet inte så viktigt för tjugoettåringen som för elvaåringen, så Cecilia gör ingen stor grej av att hon leder. Istället skämtar hon bort det lite, vilket får Felicia att bli på bättre humör även om hon fortfarande är trött. Cecilia är bra på det sättet och Felicia och hon bråkar nästan aldrig, i alla fall inte på samma sätt som Felicia och Victoria kan göra.
Förutom de tre syskonen består Felicias familj också av hennes mamma, som jobbar på trolldomsministeriet, och hennes pappa som är advokat. Hennes mamma är halvspanjorska, så från den sidan har Felicia fått lätt för att bli brun på sommaren. Hon har rätt så stora, bruna ögon och ett ganska runt ansikte, och hennes hår, som räcker henne strax nedanför axlarna, är tjockt och mörkbrunt med en del självfall.
Felicia bor i ett radhus i Sheringham, där har hon bott så länge hon kan minnas. Hennes rum har ljusgula väggar och i det stora hela ser det ut som vilken elvaårig flickas rum som helst. Vanligtvis är det inte så välstädat eftersom Felicia inte är så ordningsam av sig och inte har något problem med att till exempel kläderna ligger lite här och var på golvet. Både på garderobsdörren, insidan av dörren in till hennes rum och ovanför sängen sitter det uppe affischer av olika slag. De flesta föreställer quidditchspelare från lite olika lag men det finns också någon bild på något gulligt djur, eller på något fint landskap eller så. Felicia har inte spelat så mycket quidditch än, bara i trädgården med sina syskon och det kan knappast kallas för riktig quidditch, men hon tycker att sporten är väldigt cool och det räcker för att hon ska gilla den. Hon brukar ha gott om energi och föredrar att hitta på saker framför att sitta inne och läsa, så hon tror att hon kommer att gilla de mer praktiska ämnena i skolan även om det såklart är svårt att veta så här i förhand.
”Okej då, du vann väl den här gången, men det var bara tur”, säger Felicia lite småsurt när spelomgången är över. Systrarna plockar tillsammans undan spelplanen, pjäserna och korten, och sedan är det bara för Felicia att gå till badrummet för att gå på toa och borsta tänderna innan hon kan gå och lägga sig. När hon väl kryper ner under täcket på madrassen som ligger på vardagsrumsgolvet är förlusten i spelet som bortblåst och hon är mest trött. Hon och Cecilia har gjort en massa roliga saker idag, så det är inte så konstigt det.
”God natt Cecilia”, mumlar Felicia när hennes syster släcker och lämnar vardagsrummet för att gå in till sitt sovrum.
”God natt”, svarar Cecilia, men det är inte säkert att Felicia hör det för hon har redan somnat.