Molly Carling [G] (Rebbi-Bebbi-Boo)

Locked
SORTERINGSHATTEN
Husalf
Husalf
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Molly Carling [G] (Rebbi-Bebbi-Boo)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Molly Carling, Leicester

Det är en sommarmorgon i augusti. Solen lyser över ett radhusområde i Leicester och får daggdropparna i de prydligt klippta gräsmattorna att glittra. Än är det inte speciellt varmt i luften, men det kommer bli en varm dag. Varmare än de flesta andra den här sommaren, men så har den också varit osedvanligt kall.

Ett av radhusen har ett rum med gulblommiga tapeter på övervåningen och i det ligger en elvaårig flicka vid namn Molly Jane Carling fortfarande och sover. I fotändan av sängen ligger en svart och vit katt och sover. Hon heter Bailey och är Mollys egen katt och lilla ögonsten. Hon fick henne när hon fyllde tio år i september, eller rättare sagt löftet om en egen katt.

Det är i särklass den finaste födelsedagspresent Molly någonsin har fått. Ända sedan hon var riktigt liten har hon älskat djur och ville alltid ha ett eget. Överst på önskelistan stod en katt, så när hon på morgonen på sin tioårsdag fick löftet om att en katt skulle köpas blev hon jätteglad. En av mammas arbetskamrater hade en katt som precis fått ungar och det blev bestämt att Molly skulle få en av dem. För visso var de för små för att hon skulle kunna få en direkt då, men hon fick ändå åka dit och välja ut en kattunge ungefär en vecka efter födelsedagen. Där träffade hon Bailey, förälskade sig i henne och fick hem ett svart och vitt litet pälsnystan ett par veckor senare. Det här är snart två år sedan nu och på onsdag fyller Bailey två år. Då ska Molly göra en tårta bestående av fiskpinnar och grädde, det har hon redan bestämt.

Att baka är något Molly tycker mycket om överhuvudtaget. Vad det är hon bakar spelar inte så stor roll, både bröd, bullar och kakor är roligt. Favoriten är nog dock cupcakes, mest för att de blir så goda och för att det är roligt att dekorera dem med strössel och saker. Molly älskar bakverk som är både fina och goda och vill gärna jobba som konditor när hon blir stor. Den drömmen föddes när hon var yngre och familjen bodde i London. Då brukade hon, mamma, pappa och systrarna Minnie och Marlene besöka Hummingbird Bakery och fika tillsammans sådär någon gång i halvåret. Det var där, bland vackert dekorerade cupcakes och pajer med olika fyllningar som viljan att baka själv och att få experimentera med olika recept föddes.

Det verkar så mycket roligare att jobba så än på trolldomsministeriet, som pappa gör eller på ett mugglarkontor för försäkringar, som mamma gör. Pappa brukar i och för sig säga att han inte bara vänder på papper, utan jobbar för en bättre värld och det kanske han gör, men i så fall tror Molly att han gör det mer genom den lilla, demokratiska organisation han är aktiv. I och för sig så verkar det inte som att det är så många som håller med den, så han kanske påverkar mer på ministeriet ändå. Molly tycker inte att det verkar så roligt, även om man får påverka.

Det här skulle kunna tolkas som att hon inte har så mycket egna åsikter, men det har faktiskt flickan. Hon tycker en himla massa saker, som att hennes mamma borde ses som lika mycket värd, även om hon är ynk, att alla egentligen borde få vara med och säga sitt och hur saker ska gå till, som pappa pratar om hela tiden och att hennes moster, som är homosexuell och tillsammans med en annan kvinna ska ha samma rätt som alla andra att få gifta sig. Hon vill påverka, men samtidigt så verkar det lite läskigt. Ma måste liksom stå och prata inför stora folkmassor och säga massor av bra saker och det kan inte Molly. Hon är bra på annat, typ att medla i bråk mellan sina systrar och baka kakor till folk, men inte att hålla bra tal, som till exempel pappa kan. Hon vågar inte.

Det skulle också vara lätt att tro att Molly är feg, men det är inte heller sant. Hon är däremot rädd för väldigt mycket, men om situationen kräver det så kan hon vara modig. Till exempel skulle hon aldrig våga gå fram och prata med de äldsta, coolaste killarna i mugglarskolan, men gången de retade Minnie tvekade hon inte det minsta med att gå fram och ge den största en käftsmäll. Det trots att hon egentligen inte tycker att man ska slåss. Hade det varit någon annan som hade slagits så hade hon garanterat sagt att det var fel, men hon har den ovanan att även om hon själv tycker att hon är rättvis så är hennes moraliska kompass lite vinklad och hon anpassar den lite efter situationen. Just här ser hon det bara som modigt, även om alla skällde på henne efteråt. Hon skulle önska att hon kunde vara så modig jämt, men istället får hon ta det lite bit för bit. Hon försöker tänka att hon ska vara så modig som hon skulle önska och har vid det här laget faktiskt slutat vara rädd för både mörker och att gå ner i källaren själv, men än finns det mycket att jobba med.

Molly har ganska mycket saker på väggarna i sitt rum. Dels flera affischer på killar hon tycker är söta, något hon nyligen på allvar börjat upptäcka och med det även hur gärna hon skulle vilja ha en pojkvän. Hon har även foton, både med familjen, Bailey och ett gammalt med sina kompisar från mugglarskolan. I London så var hon en del av ett väldigt tätt sammansvetsat tjejgäng. De hade gått i samma klass sedan de var fyra och var bästa vänner. Molly trivdes jättebra. Hon är så som person, trivs bättre i gäng och är ofta lite den som blir kompisgängets ”mamma”. Hon håller koll på alla, ser till att alla får vara med och är väldigt bra på att medla i konflikter och hjälpa kompisar som har problem. Hon är aldrig den som märks mest, utan håller sig i bakgrunden, men det trivs hon med. Hemma är det likadant med systrarna. Det skiljer bara ungefär ett och ett halvt år mellan varje syster och de står varandra nära, om de är väldigt olika. Även här märks det att Molly är äldst, hon är den vårdande och den som håller ordning på de andra två.

Hur som helst flyttade familjen till Leicester eftersom mamma förlorade jobbet och fick ett nytt där. Eftersom hon är ynk blev hon satt i mugglarskola istället och har ett mugglarjobb, vilket betyder att hon inte bara kan flampulvra sig som pappa kan. Därför blev det tyvärr ett uppbrott och flickorna fick börja i en ny skola. Där har Molly inte alls haft lika lätt att få vänner. Inte så att hon är mobbad i skolan, men hon har ingen självklar bästis och umgås aldrig med någon på fritiden. Istället leker hon med sina systrar på helger och lov och ibland även med barnen till pappas magikerkompisar. Hon är rätt nöjd med det, även om hon önskar att hon också kunde ha en bästis.

Det är en av Mollys största förhoppningar på att börja Hogwarts, magiskolan där pappa gick, i höst. Kanske kan hon ha tur och hitta en bästa vän där. Det är lite nervöst att hon ska börja där, men samtidigt blir det nog roligt. De ska och handla skolsaker i helgen och det ser Molly fram emot. Äntligen ska hon få massor av skolböcker, skolklädnader och framförallt en egen trollstav. Just det har hon sett fram emot ända sedan hon var liten.

Solens strålar letar sig in i rummet och väcker den blonda tolvåringen som ligger hopkurad under täcket. Hon börjar blinka lite, sträcker på sig och gäspar. Sedan sätter hon sig upp och ett leende sprider sig över det ovala ansiktet när hon får syn på Bailey som genast reser sig upp och vill gosa. Hela Molly utstrålar nyvakenhet med det vågiga håret på ända och sömnklibb i de gröna ögonen, men samtidigt ser hon glad ut. Hon tar Bailey i famnen och tar sig ur sängen. Tyvärr måste hon sätta ner katten igen för att få på sig morgonrocken, men därefter får Bailey följa med ner och äta frukost.

Locked