Rhea Keighley [G] (MissDea)

Locked
SORTERINGSHATTEN
Husalf
Husalf
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Rhea Keighley [G] (MissDea)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Rhea Eleonora Keighley; Fairlight, Storbritannien

Rhea Keighley, döpt efter en av Gaias döttrar inom den grekiska mytologin och äldst av två barn i trollkarksfamiljen Keighley. En mycket energisk flicka med lite för mycket spring i benen stundtals och ett mycket gott hjärta. För tillfället har hon precis blivit klar med att kamma håret inför hennes och den yngre broderns teaterföreställning.

Hon gör en elegant piruett framför helspegeln i hallen. Den ljusrosa klänningen fladdrar fint runt benen på henne när hon gör så. Med en snabb rörelse stryker hon det halvlånga, mörka håret ur ansiktet. Lägger det till rätta över axlarna och betraktar reflektionen av sina bruna ögon i spegeln. Rhea blinkar åt sig själv, gör en ful grimas åtföljd av en modellpose och snurrar sedan ett varv till i klänningen. Därefter vänder sig den nyblivna elvaåringen upp mot trappan, som leder till övervåningen i familjen Keighleys slitna hus på landsbygden utanför sävliga Fairlight.
”Tyler!” ropar hon. ”Det är dags!”
Ner för trappan kommer en pojke i nioårsåldern, han har samma mörka hår som Rhea, fast kortklippt. Pojkens ögon är dock blåa, men man ser tydligt att de två barnen är syskon. De har båda ganska rund ansiktsform och är normalbyggda rent kroppsligt.

Rhea tecknar åt sin lillebror att följa med henne ut på altanen, hon skjuter upp dörren och kliver ut med ett strålande leende. Publiken, bestående av Mr och Mrs Keighley, applåderar entusiastiskt. Rhea niger storslaget för applåderna, Tyler håller sig mer i bakgrunden. Hon har alltid varit en sådan som gillar att synas och ta plats, helt orädd för att stå inför publik eller skämma ut sig. Rhea är rent generellt orädd för det mesta, hon är nyfiken och väldigt äventyrslysten.

Då föräldrarnas applåder tystnat harklar sig Rhea.
”Vi ska nu framföra en pjäs om den modiga Krigar-Sophie och den fruktansvärda draken.” berättar Rhea. ”Det är jag som har skrivit den!” tillägger hon entusiastiskt och snurrar en hårlock runt fingret. Hon nickar åt Tyler.
”Nu börjar det.” säger hon till sina föräldrar.
Pjäsen går ut på att Tyler, som spelar draken, hoppar runt, vrålar och morrar hotfullt. Rhea vet inte om drakar brukar morra, men den här draken gör i alla fall det, för så står det i manuset som hon har skrivit.
”Jag har tagit Krigar-Sophies stora skatt!” ropar Tyler och morrar lite till innan Rhea hoppar fram med en träpinne i högsta hugg.
”An garde!” ropar hon dramatiskt och viftar med pinnen mot sin bror. De hoppar runt ett tag, skrikandes och ropandes innan Rhea till slut viftar lite extra med sin pinne och Tyler slänger sig på marken.
”Och så gick det till när den modiga och godhjärtade Krigar-Sophie tog tillbaka sin skatt! Slut!” avslutar Rhea entusiastiskt, föräldrarna applåderar och Rhea både bugar och niger med sin bror. Hon är väldigt nöjd med pjäsen, det blev mycket action i den och det gillar Rhea. I alla fall när det är de goda som vinner. Inte för att krig är bra, men om det skulle bli krig så hade Rhea utan tvekan velat vara med och kämpa. Hon hade kunnat bli en hjälte, precis som Krigar-Sophie! Rhea gillar tanken.

Men hjältedrömmarna överskuggas ändå av hennes ambitioner inom teater, Rhea älskar teater och ofta visar hon upp små stycken för sina föräldrar, tillsammans med Tyler. Dock får båda dessa idéer vänta, för först ska hon gå på Hogwarts, precis som hennes föräldrar gjorde.

Rhea ser verkligen fram emot att få sätta sig på Hogwartsexpressen, bli sorterad, träffa vänner, upptäcka slottet, lära sig att använda magi och allt annat man kan göra på Hogwarts. Hon tror att det kommer att gå bra, hon gillar att få ta vara på sig själv även att hon så klart kommer att sakna sin familj, i alla fall i början. Sedan kanske det inte verkar så jättekul med läxor heller, men dem kan man nog göra lite fort och lätt. Rhea hoppas det i alla fall.

Locked