Richard Sennet [G] (TraXy)

Post Reply
SORTERINGSHATTEN
Husalf
Husalf
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Richard Sennet [G] (TraXy)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Richard Aurelius Sennet
Didcot, Oxfordshire

Av alla idéer han någonsin haft så vore det väl synd att påstå att kasta ägg på lärarnas bilar varit en av de bästa. Okej, när han kom på den hade det verkat som en sjukt bra idé och kompisarna hade snabbt hängt på. Alla hade smugit med sig några ägg hemifrån på morgonen och så på lunchrasten hade de slagit till. För jäkla roligt! Åtminstone så länge det varade, vilket inte var särskilt länge alls. Typiskt Tyler att vara en så förbaskad skvallerbytta hela tiden! Den här gången hade Richie dessutom lyckats bli avstängd på kuppen, så hans föräldrar kommer ju knappast att ha överseende med honom.

Nu sitter han utanför rektorns kontor tillsammans med Pete och Steve och Ranjit. Den senare ser ut att förbereda sig på en avrättning, men så har de andra alltid tyckt att hans föräldrar är av det onödigt strikta slaget. Pete ser i alla fall ut som att han ångrar sig, vilket Richie inte gör, inte på riktigt. Mest av allt ångrar han att de åkt fast, eftersom han skulle behöva visa sig sååå ångerfull inför rektorn, när han i själva verket tycker att det var värt det. För att inte tala om att han inte får ge min av att det var de som låg bakom stinkbomben i lärarrummet i februari.

”Tjena, raring”, säger Richie med ett brett leende när en tjej i samma årskurs går förbi. ”Du och jag bakom cykelskjulet i eftermiddag, eller?”
”Ta dig i arslet, kräk!”

Att bli nobbad verkar inte vara ett problem för den elvaårige pojken – han ser lika glad ut som vanligt. Han stryker en ägg-kladdig, brun hårtest ur ansiktet och rycker på axlarna.

”Äsch, jag var ändå inte intresserad.”
”Var du visst”, säger Steve hjälpsamt. ”Kommer du inte ihåg hur du ritade hjärtan på arbetsboken i geografi?”
”Kunde du inte ha sagt det LITE högre? Jag tror inte att de hörde dig i LÄRARRUMMET.”
”Men du gjorde ju det! På riktigt!”
”Ja, på SKOJ, Steve! Vafan, ser jag ut som en tjej på något sätt?!”

Om det är något Richie är på det klara med så är det att han absolut inte är något fruntimmer. Han är en man - okej, pojke, men han kommer att bli en man så småningom, och inte den sortens man som klär sig i kvinnokläder och använder fuktighetsbevarande krämer i ansiktet. En RIKTIG man, en sådan som tjejer gillar. Nu är han bara elva år gammal och har lärt sig det där med tjejer genom att se på gamla Hollywood-filmer från 70-talet hos grannen, så hans metoder är inte direkt moderna. Dock tyckte han att filmerna var lite konstiga, för ingen av tjejerna i skolan som han prövat det på verkade gilla att bli daskade på rumpan, så han har förhoppningsvis börjat inse att filmerna inte representerar verkligheten.

Grannen är schysst i alla fall. När tre år äldre brodern Edward var hemma så brukade de två bröderna Sennet passas av grannen efter skolan, då föräldrarna är upptagna med tråkiga tjänstemannajobb på Ministeriet, och eftersom Mr Higgins alltid varit förtjust i filmer av alla de slag (okej, helst science-fiction) så har de fått se ganska många genom åren. Själva har de ju varken TV eller DVD-spelare hemma i vardagsrummet eftersom familjen är magiker sedan flera generationer tillbaka. Det råkar vara så att Mr och Mrs Sennet är av den åsikten att deras barn ska få se hur den andra hälften lever, som de uttrycker det, och därför låter dem gå i mugglarskola.

Eddie har redan hunnit gå upp i trean på Hogwarts nu, men som tur är så kommer det att vara Richies tur till hösten. Kompisarna kommer att gå på samma secondary school allihop säkert, utom Richie, som inte ens får avslöja att han ska till en skola för unga häxor och trollkarlar trots att det skulle göra kompisarna gröna av avund. Ibland har han god lust att bara "råka" försäga sig, bara för att se deras reaktioner, men han har alltid hejdat sig i sista sekunden. Säga vad man vill om Richard Sennet, men helt korkad är han faktiskt inte, även om hans lärare ibland undrar. Det där med att plugga är liksom inte hans grej. Det finns så mycket man kan ägna fritiden åt - som att gå på bio, cykla, sparka fotboll med kompisarna (quidditch kan han bara ägna sig åt hos farmor och farfar, tråkigt nog), eller på annat sätt inte bara sitta inne och uggla. Att behöva sitta still är nämligen inte heller hans grej. Att vara aktiv och röra på sig är bättre, särskilt om man kan ha sällskap av sina kompisar på kuppen, eftersom Richie älskar att ha människor omkring sig mest hela tiden.

Det lilla kompisgänget har egentligen ingen officiell ledare, men det är oftast Richie som står för förslagen ... på gott och ont. Det med äggen hade han snott från Eddie, till exempel, vilket rektorn också påminner honom om när de väl blivit inkallade på hennes kontor. Mrs Worcester är förmodligen lika gammal som skolan, hon har en vårta på näsan och hennes andedräkt stinker värre än de där stinkbomberna, men eftersom han ändå kommer att slippa ifrån henne snart är Richie inte rädd för konsekvenserna nu. Hans grå ögon glittrar okynnigt när han passar på att fråga sina kompisar om någon av dem har en mintkaramell åt rektorn. Att han blir avstängd på kuppen, tja, det är smällar man får ta. Ordentligt upprörande kan han ju vänta med att få kläm på när han väl kommit till Hogwarts. Förhoppningsvis hamnar han i samma elevhem som sin storebror, så då har han i alla fall någon som kan påminna honom att poängavdrag inte bara bestraffar just honom, utan hela elevhemmet. Äsch, den dagen den sorgen. Viktigare just nu är att komma på hur tusan han ska kunna förklara avstängningen för sina föräldrar.

Post Reply