Studieperiod i Stora Salen?

Här ställer ni frågor om rollspelet och allt annat ni vill ha svar på, oavsett vad saken gäller. Allt ifrån hjälp med skolarbeten till datorsupportfrågor och filosofiska spörsmål. :)
Kategoriregler
TÄNK PÅ att döpa din tråd så informativt du kan efter vad du ställer för frågor. Ska du ställa frågor om vem som är elevhemsföreståndare så döp tråden exempelvis till "Vem är Elevhemsföreståndare?"
På det sättet är det enklare för andra att hitta om deras fråga redan ställts och besvarats istället för att starta en helt ny tråd. ADMIN har rätt att ändra topic i trådarna så de bättre passar frågorna i själva tråden.

Se om en liknande fråga den du vill ställa finns här, innan du ställer en fråga om rollspelet! Läs också FAQ, Regler samt Internetrollspelande för Newbies innan du ställer en fråga om något som rör SH. Det mesta finns nämligen besvarat där. Frågor om hemsidan/forumet/IRC ställs i Reparo! Frågor om Magivärlden och Utländska skolor ställs i det andra forumet.
monte
Elev
Elev
Inlägg: 263
Blev medlem: 29 dec 2011, 17:52

Studieperiod i Stora Salen?

Inlägg av monte » 13 aug 2016, 00:02

Ja, det ska tydligen finnas en studieperiod i Stora Salen där eleverna ska få studera och även träna på trollformler.
Jag undrar om denna studeperioden hålla varje dag, och isåfall runt vilken tid ungefär?
Är det även helt uteslutet att elever från olika elevhem studerar tillsammans här, eller är det okej?

Är inte helt säker på om detta står skriver nånstans, ber så mycket om ursäkt i så ifall :look

Embli
Lärare
Lärare
Inlägg: 2144
Blev medlem: 08 jul 2009, 16:04

Re: Studieperiod i Stora Salen?

Inlägg av Embli » 15 aug 2016, 22:14

Det finns ju alltid läxläsningarna. I olika klassrum under lärarens uppsyn men öppet för alla ur alla elevhem år årskurser. Ett utmärkt tillfälle för folk att umgås över de gränserna, plugga tillsammans och så kan de ju få en lektion rapporterad dessutom.

Angfiel
Spelledare & Admin
Spelledare & Admin
Inlägg: 5177
Blev medlem: 03 feb 2008, 19:59

Re: Studieperiod i Stora Salen?

Inlägg av Angfiel » 16 aug 2016, 10:40

Om man tittar på filmerna, där de har "study hall" så skulle jag säga att det handlar om att de bara ska sitta och plugga. Tror de inte får öva på trollformler där av enda anledning att det skulle bli för högt ljud om det satt 500 elever och övade på formler i samma rum. Så det verkar bara vara plugg. Skulle gissa att våra läxläsningstrådar minskar behovet av sådana träffar men det kan säkert vara några gånger i veckan i Stora Salen också om man vill spela på det.
Då lär det vara innan middag eller efter middag beroende på ens schema i övrigt. Efter middag verkar troligast.

Skriv svar