Sida 1 av 1

JAG HAR TAGIT EXAMEN, FLYTTA UPP MIG!

Postat: 11 feb 2008, 11:37
av SPELLEDARRÅDET
Har din karaktär gjort alla sina slutprov? Säg till här i så fall!

Säg till så snart du har fyllt i alla slutprov, så kommer din elev att flyttas upp till nästa årskurs så snart din karaktärs elevhemsföreståndare ser ditt inlägg här och är inloggad på hemsidan, eftersom uppflyttning till nästa inte sker automagiskt när man fyllt i alla betyg. OBS! Elevhemsföreståndare förväntas flytta upp elever inom sju dagar. Har EHF inte flyttat upp en elev efter tio dagar så kan skolans rektor flytta upp eleven istället, förutsatt att du som elevspelare hojtar till. Har det gått över en månad utan att varken EHF eller rektor flyttat upp eleven så kan du säga till en SL som i så fall kan flytta upp den åt dig.

Säg till vad eleven heter, vilket elevhem de tillhör och vilken årskurs de går i nu, och om du har någon kommentar, t.ex.:

a) Om din karaktär går från tvåan till trean måste du fylla i vilka 2-4 extraämnen den ska läsa mellan år 3-5, för annars kan karaktären inte flyttas upp en årskurs på hemsidan!

b) Om din karaktär går från femman till sexan måste du säga till vilka 2-6 ämnen den ska läsa i år 6-7, för annars kan karaktären inte flyttas upp en årskurs på hemsidan! Hör med karaktärens EHF så att eleven uppfyller betygskraven för att kunna läsa ämnena på FUTT-nivå. Din karaktär KAN läsa upp till åtta ämnen, men det är endast i specialfall och kräver en motivering, eftersom det innebär extremt mycket extrajobb för eleven i fråga.
SOS är obligatoriskt i sexan, så din elev måste välja det. Om din karaktär vill läsa STF i sexan (eller sjuan) får du säga till om det också. OBS! Varken SOS eller STF räknas in i antalet ämnen sexorna kan välja.

VÄNLIGEN NOTERA att alla karaktärer som går upp en årskurs har en veckas sommarlov. Under denna tid kan karaktären INTE gå med i nya lektioner! Du måste vänta med att gå med i nya lektioner tills en vecka från det att du skriver i den här tråden!

Exempel:
Ron Weasley, G2, ska läsa SMD och SDK
Michael Corner, G6
Draco Malfoy, S4
Zacharias Smith, H5, vill läsa SOS, STF, MAM, TDL, FMS och AST

OBS! Notera att elever som går upp i trean/sexan inte längre kan välja Reinkarnationslära eller Symbolmagi som tillvalsämnen. RIK är borttaget som alternativ och SYM är ihopslaget med FOR (Forntida Runor).