Scarlett Lyons [G] (Raiining)

Post Reply
SORTERINGSHATTEN
Sorteringshatt
Sorteringshatt
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Scarlett Lyons [G] (Raiining)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Scarlett Lyons, Clonmel, Irland

Scarlett Lyons suckade tungt, och fortsatte att plocka kvistar ur håret. Dagen som hade startat alldeles perfekt hade övergått till sämre och till sist fruktansvärd. Vädret hade varit perfekt för att spendera hela dagen utomhus, och vad som var bättre var att båda föräldrarna och hennes yngre syster skulle mot staden, vilket betydde att hon äntligen kunde klättra upp i den enorma eken på baksidan utan att någon visste om det. Det gamla, grå tegelhuset låg i utkanten av staden Clonmel med endast ett fåtal grannar, vilket innebar att chansen att någon skulle se henne var liten.

Hon såg på sina kläder som utan tvekan var bortom räddning, men kände mest lättnad över att det var de fruktansvärda traditionella magikerkläderna och inte mugglarkläderna hon hade gömt undan.
Nu i efterhand kunde hon erkänna för sig själv att iden möjligtvis varit något dumdristig och ganska farlig. Men ännu en gång hade hon låtit sin egen viljestyrka och det ständiga behovet att vara modig och våga göra saker vinna över förnuftet.

Scarlett satte sig tungt på sängkanten och såg ut över rummet. Flickrummet var dekorerat med glada och ljusa färger, till skillnaden från resten av huset som gick i svart, silver och enstaka grönt. På väggarna satt det affischer av gymnaster, en mugglarsport hon så väldigt gärna hade velat utöva. Men med traditionella föräldrar hade den iden inte gått hem. Istället hade hon fått nöja sig med att bli självlärd, något som gick någorlunda bra med en stark vilja. Under sängen fanns en väl gömd trälåda fylld med diverse mugglarsaker hennes föräldrar aldrig skulle godkänna, tillsammans med fotografier av inflytelserika kvinnor som Amelia Earhart, även hon en mugglare, vilket inte heller passade en renblodig dotter.

Hon kunde höra sin familj röra sig på nedervåningen. Hennes mamma och pappa som var stela, stränga och perfekta, levde i ett arrangerat äktenskap som varit livlöst sedan flera år tillbaka. Hennes yngre syster, Meredith, var föräldrarnas ögonskatt och den perfekta dottern, hon var allt som Scarlett själv inte var. Inte för att hon direkt sörjde det faktum. Systrarna var som dag och natt både i personlighet och utseende, trots endast ett års skillnad.

Till skillnad från sin syster som ärvt faderns flammade röda hår och mörkbruna ögonen, var Scarlett som en yngre kopia av modern med kolsvart hår, stålgrå ögon, en något plutig mun, runda kinder och blek hud.
Medan moderns hår var i en stram orörlig knut i nacken, var hennes eget hår ett hav av otämjda lockar som räckte ner till skulderbladen. De grå ögonen som hade förlorat sin gnista hos den äldre, glittrade hos yngre med både ofog och snällhet. Precis som sin mamma var hon inte särskilt lång och skulle förmodligen aldrig räknas som en av dem längre.

Scarlett såg ner på sina händer som låg i knät, röda små sår som sved kunde urskiljas mot handflatorna och upp mot armen. Hon suckade ännu en gång och ställde sig upp för att smyga ut ur rummet och in i badrummet för att tvätta såren. Halvvägs ner i hallen mötte hon sin yngre syster. Den yngre smet tyst förbi utan att försöka fånga ögonkontakt eller se hur hennes äldre syster mådde. Trots att hon fallit ur ett träd för bara en kort stund sedan. Hon hade redan fått en utskällning av sin föräldrar, vilket Meredith utan tvekan hade hört.

Strax var hon tillbaka i rummet och låg i sängen, ögonen blickade ut i mörkret och hon kunde se stjärnorna genom fönstret och månen som svagt lyste upp rummet. Hon suckade tyst ännu än gång innan hon slöt ögonen. Snart skulle hon slippa den här familjen, bara några veckor till, sen skulle hon inte behöva se dem förens nästa år om hon hade tur.

Post Reply