Lily Ravenscroft [G] (Emmz)

Post Reply
SORTERINGSHATTEN
Sorteringshatt
Sorteringshatt
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Lily Ravenscroft [G] (Emmz)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Lily Ravenscroft, Carlisle, England

Lily sätter sig upp i sängen med ett ryck och ser sig yrvaket omkring. Hon är helt säker på att något har väckt henne men hon kan inte komma på vad det är. Det är ljust i rummet trots att persiennerna är fördragna för fönstret och hon inser att det är morgon. Apropå fönstret så kommer hon plötsligt på vad det är som väckt henne för det knackar på fönstret. Försiktigt kliver hon ur sängen och smyger bort till fönstret men är osäker på om hon vågar öppna persiennen.
”Nej, vad är det jag håller på med? Jag som brukar vara så modig annars”, mumlar hon för sig själv för faktum är att hon brukar vara ganska modig annars.
Vanligtvis brukar hon vara den som provar nya saker först av det lilla kompisgänget hon umgås med och hon tycker dessutom om äventyr, att gå på upptäcktsfärder, klättra i träd och andra saker där man behöver vara modig fast hennes mamma brukar säga att hon är ganska dumdristig vilket hon inte alls håller med om. I vilket fall som helst så drar hon upp persiennen och får syn på en gråspräcklig uggla och hon öppnar genast fönstret för att släppa in den. Med sig har ugglan ett brev som är adresserat till henne med grönt bläck och hon känner genast igen sigillet med Hogwarts vapensköld.
”Mamma, mamma, jag har fått mitt antagningsbrev från Hogwarts!” ropar hon och skyndar sig från sitt rum och ner för trapporna till undervåningen och köket där resten av familjen redan äter frukost.
”Åh, vad roligt att höra. Läs det högt så får vi höra”, säger hennes mamma och Lily öppnar brevet för att kunna läsa det högt för sina föräldrar och sin lillasyster Iris.
”Kära miss Ravenscroft, vi har nöjet att meddela er att ni har tilldelats en plats vid Hogwarts skola för Häxkonster och Trolldom”, börjar hon sedan att läsa.

Att Lily skulle vara häxa och börja på Hogwarts som elvaåring har det egentligen aldrig varit någon tvekan om eftersom hennes föräldrar är magiker. Hennes föräldrar började på Hogwarts samtidigt och pappa Patrick sorterades in i Gryffindor medan mamma June hamnade i Hufflepuff. Efter att ha gjort ett grupparbete ihop under sista år på Hogwarts så började vänskapen att spira mellan dem och vänskapen övergick så småningom till kärlek. Några år senare gifte de sig, flyttade till Carlisle och fick döttrarna Lily och Iris som båda döptes efter blommor. Lily själv är en kopia av sin mamma med ovalt ansikte, smal näsa och tunna läppar. Hon har även ärvt sin mors blonda hår och smala kroppsbyggnad men sin fars blå ögon och längd för nog är hon längre än de flesta flickorna i sin ålder.

Trots att familjen är magiker fick båda barnen börja i en mugglarskola när de blev tillräckligt gamla för att gå i skolan eftersom Patrick och June inte hade möjlighet att undervisa dem själv och ändå inte hade något emot mugglare. Lily har aldrig varit en av de bästa eleverna i skolan, kanske mest på grund av att hon är lite av en pratkvarn och inte har världens bästa tålamod. Men hon är ganska envis och ger inte upp förrän hon har klarat av det hon har tagit sig för och tack vare det så har hon i alla fall klarat sig hittills utan allt för dåliga betyg.

Några timmar senare sitter Lily ute i trädgården i skuggan av ett träd. Det är väldigt fint väder ute, solen lyser från en molnfri himmel och det är varmt ute. Hon är glad för det eftersom det mest har regnat hittills den här sommaren, så typiskt England. Med sig ut har hon ett anteckningsblock och då och då skriver hon ner några ord i den. Hon tycker väldigt mycket om att skriva, speciellt berättelser, men låttexter är också roliga att skriva eftersom musik är ett annat intresse hon har. Med hjälp av sin farbror Adam har hon börjat lära sig spela gitarr och hon hoppas verkligen att hon kan ta med sig gitarren till Hogwarts så att hon kan fortsätta öva. Hon får helt enkelt fråga sin föräldrar om de tror att det går bra att ta med sig gitarren. Men just nu är det i vilket fall som helst en berättelse hon skriver på som handlar om en flicka som är jättemodig och lyckas rädda sin familj från en elak drake som planerar att äta upp dem. Hon har fått höra att hon har ganska livlig fantasi och det kan nog stämma, men det gör henne inget eftersom fantasin är bra att ha när hon skriver sina berättelser och en dag hoppas hon att hon också kan bli en hjälte som tjejen i berättelsen.

Post Reply