Alvin Caomhánach [G] (EmmisAbris)

Post Reply
SORTERINGSHATTEN
Sorteringshatt
Sorteringshatt
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Alvin Caomhánach [G] (EmmisAbris)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Alvin Caomhánach - Mullingar, Irland

Brunt, rufsigt, axellångt hår. Grå-gröna, ganska klara ögon. Smilgropar - check. Detta är vad som möter Alvin då han denna tisdagmorgon ser sig själv i spegeln. Klockan är inte mer än sex, ändå är Alvin redan klädd i ett par shorts och en t-shirt. Det är i slutet av juni, så det kommer vara ganska varmt ute. Därmed kommer han inte behöva någon tjockare tröja. Precis som i stort sett alla mornar har han vaknat tidigt och gjort sig i ordning för att gå ut och springa. På detta sätt kan han hålla upp konditionen. Ibland brukar han även köra styrka efter han har varit ute och sprungit, men det är inget han planerar att göra idag. Han har nämligen ganska bråttom. Idag ska han, tillsammans med de andra eleverna på Hogwarts, åka hem för sommarlov. Han har packat det mesta, men inte allt. Han vill hinna springa och packa. Därför måste han ut tidigt även denna dag.

Alvin går bort till sitt nattduksbord och greppar en hårsnodd innan han drar bak håret och sätter upp det i en knut. Därefter ser han sig i spegeln en sista gång innan han drar på sig sina löparskor och lämnar sovsalen. Tyst går han ner till sällskapsrummet, för att sedan gå igenom porträtthålet och därefter ner mot entrén. På vägen ner möter han ett par personer och hälsar glatt på dem. Han kanske inte känner dem, men han är väldigt social utav sig. Dessutom kan ett enkelt hej göra en persons dag, plus att det är trevligt. Dock stannar han inte och pratar med dem utan går direkt ut. Väl utanför slottet stretchar han lite innan han börjar jogga. Han har sin lilla runda som han alltid springer, och denna väljer han även idag.

Att gå på sommarlov är något som Alvin verkligen ser fram emot. Han är klar med GET-proven nu, och även om han inte fått sina betyg än så känns det bra och han kommer kunna slappna av under sommarlovet. De ska inte göra någonting, han och hans familj. Kanske åka till kusten och bada någon dag, men inte mer än så. Han har inte träffat sina syskon sedan jul, så det ska bli riktigt kul att få träffa alla och inte behöva resa någonstans. Han har två småsystrar och en storebror. Cash är i och för sig hans halvbror, men han räknar honom som en riktig bror även om de har olika mammor. Han är även en person som Alvin verkligen ser upp till. I Alvins familj är alla väldigt nära varandra. De hittar på olika aktiviteter och åker på olika småresor då och då. Dock är de oftast hemma på gården och tar hand om djuren de har där. De jobbar tillsammans, i alla fall Alvin, Cash – då han är hemma – och föräldrarna. Alvins systrar är bara nio och elva år gamla, så de får mest ta hand om katterna genom att leka med dem och ge dem mat och vatten.

Alvin ökar omedvetet på stegen efter han sprungit några minuter. Under denna sträcka har han passerat flera föremål som då och då får honom att himla med ögonen. Två minuter tidigare passerade han ett träd han trillat ner från och brutit armen då han var elva eller tolv. Även om han inte är riktigt lika dumdristig idag så kan han inte låta bli att fundera på att klättra upp även idag, även om han inte gjort det på jättelänge. Då han varit yngre hade han hittat på allt möjligt. Han hade klättrat i de träd som varit svårast att ta sig upp i, bara för att det var en utmaning. Han hade mer än en gång provat på att flyga upp och ner under kvastflygningslektionerna, något som inte alltid slutat bra och som inte varit så uppskattat av professorn. Hemma hade han provat på att rida på en av kossorna, även om hans föräldrar strikt sagt åt honom att han inte fick. Han kan minnas att det inte hade varit så roligt dock. Kon hade blivit irriterad och kastat av honom istället. Han hade klarat sig, men enligt hans föräldrar hade han haft tur och efter det hade han inte gjort om det, även om han då och då funderat på det.

Då Alvin kommer tillbaka till slottet igen skyndar han uppför trapporna och in till sin sovsal. Där har flera nu vaknat och är redan igång med att packa. Han ler mot en av sina bästa kompisar, Ben Arwood. Han och Ben har varit bra kompisar sedan någon gång i fyran. Innan dess hade de mest umgåtts tillsammans med andra. En dag då Alvin suttit i sovsalen och skrivit på en uppsats hade de andra killarna i sovsalen gått emot Ben för att han hade en pojkvän. Alvin hade tillslut rest huvudet och sagt åt killarna att lägga av, att de var idioter och att de inte skulle lägga sig i andras liv. Om Ben nu gjorde något som inte var bra så var det ju hans problem, inget som skulle straffa dem och därmed skulle de inte behöva bry sig. Alvin tror absolut inte på något om det där med att man kan bli straffad om man har en partner av samma kön, men om de andra trodde det så kunde han ju använda det som argument. Dessutom hade det känts som självklart att hjälpa killen. Alvin börjar alltid ställa upp för folk, även om det inte hjälper honom. Han kan minnas hur han en gång när han som liten fått se Cash stå och bråka med en kille. Alvin hade då gått fram och ställt sig med armarna i kors framför den andre killen och sagt åt honom att lämna Cash ifred, annars skulle han slå till honom. Killen hade bara skrattat, och Cash hade bett honom att gå, men Alvin hade vägrat. Han skulle se till att Cash inte blev ledsen. Än idag är det dessa egenskaper som Alvin värderar mest. Att han hjälper folk, att han vågar hjälpa folk. Han har inte svårt för att bry sig om folk och har mer svårt för att inte tycka om någon. De han inte tycker om är de som någon gång har betett sig illa mot någon han tycker om.

Efter att Alvin sagt till killarna som bråkat med Ben hade han och Ben börjat prata mer och de hade blivit jättebra kompisar. De sitter nu alltid tillsammans på lektionerna, och Alvin hoppas att det kommer fortsätta så. Dock kommer de inte ha lika många lektioner tillsammans efter sommaren, men förhoppningsvis kommer de i alla fall ha någon lektion. Typ mugglarstudier. Alvin hoppas verkligen att han fick tillräckligt höga betyg för att han ska få läsa det nästa år. Han vill bli botare, så han behöver det egentligen inte, men han tycker att det är roligt och intressant. Det är även en av anledningarna till att han vill sitta bredvid Ben. Ben är mugglarfödd och då kan Alvin lära sig extra saker.

Alvin har dock inte alltid varit lika ambitiös. Då han gått i ettan hade han mest fokuserat på att vara med kompisar och vara social. Under året hade han lyckats skaffa många kompisar och han hade inte gått ut med speciellt höga betyg då han inte pluggat mer än nödvändigt. Han hade inte heller brytt sig så jättemycket om elevhemscupen. En natt hade han och två kompisar bestämt sig för att ge sig ut i slottet och leta upp en hemlig gång. Varför de skulle göra det just på natten vet han inte än idag, men tydligen var det något han och hans kompisar trott på som elvaåringar. Det hade dock inte gått så bra utan de hade alla förlorat mycket poäng. Det hade inte blivit uppskattat av resten av Gryffindorarna, och då Alvin inte är den som vill göra någon besviken eller få någon att tycka mindre om honom så hade han försökt skärpa till sig. Han behövde ju inte göra något som gjorde att fler straffades.

Alvins andra år hade gått bättre. Under höstterminen hade han skaffat sig en flickvän. Visst, det hade inte varat så länge, och även om han blivit förkrossad då hon gjort slut efter tre veckor så kan han minnas förhållandet som något bra. Det var även under andra året på Hogwarts som hans gammelmormor dött. Inte hade det varit någon jätteallvarlig död eller något, hon hade bara somnat in. När hon varit yngre hade hon jobbat som botare, och hennes död hade påmint Alvin om att det är ett yrke man kan fokusera på. Med den tanken i huvudet hade han börjat fokusera mer på skolan och då han börjat trean hade han börjat läsa Mugglarstudier och Skötsel och vård av magiska djur som tillvalsämnen. Han hade börjat plugga mer och snabbt märkt att han hade tid att vara med kompisar även om man ville att det skulle gå bra i skolan. Han hade dessutom märkt att det var ganska roligt och intressant att lära sig nya saker. Mugglarstudier hade snabbt blivit ett nytt favoritämne tillsammans med det tidigare favoritämnet Trollkonsthistoria. Detta troligtvis för att det rörde en grupp människor han tidigare inte vetat så mycket om. Dessutom var det spännande att se hur människor kunde leva utan magi, plus att han numer kunde prata om mer vardagliga saker med mugglarfödda.

Fyran var det året då Alvin börjat prata med Ben. Genom Ben hade han även börjat prata med Todd, Bens pojkvän. Innan detta år hade Alvin varit väldigt social med många personer men under kort tid med varje person, men under året började han mer umgås med vissa personer väldigt mycket. Detta var enligt honom ganska mysigt. Istället för att ha många kompisar fick han en bästa kompisar, och andra som var lite närmare kompisar än de förra. Under året hade han även fortsatt plugga, fortsatt vara fokuserad på lektionerna och höjt sina betyg ytterligare. Han hade även träffat en tjej, en tjej som han senare under femman blivit ihop med. Visst hade han haft ett par tjejer tidigare, men detta var första gången det blev mer seriöst. Dock hade han efter några månader börjat tröttna lite på henne. Hon hade visat sig vara ganska manipulativ, och Alvin hade självklart gått med på allt hon sagt. Självklart hade han inte gjort slut med henne, något han berättat för Ben en kväll då den bäste vännen frågat honom om det. Han ville inte såra henne, han ville inte att hon skulle må dåligt. Ben hade då bett honom att i alla fall berätta för henne vad han kände, vad han störde sig på och på så sätt skulle de kanske kunna lösa det. Alvin hade gjort detta, något som lett till att hon gjorde slut med honom istället.

Resten av femman har Alvin mest hängt med sina kompisar, speciellt Ben. De har festat en del, Alvin har mer än en gång hånglat lite med en kille i elevhemmet och på så sätt insett att han även gillar killar. Inte det att det spelar någon roll. Alvin har aldrig varit en sådan person som bryr sig så mycket om sådant. Han har alltid varit öppen och funderar inte speciellt mycket över saker och ting. Om en person är snäll så är det det viktiga, det spelar väl ingen roll hur personen är?

“Taggad på att få komma hem?” frågar Alvin Ben samtidigt som han plockar fram sina duschsaker.
“Kommer sakna Hogwarts”, svarar Ben och packar ner ännu ett föremål. Alvin nickar och lämnar sovsalen för duscharna. Han håller dock med Ben, han kommer också sakna skolan. Han tycker verkligen om Hogwarts.

Post Reply