Cherise O'Sullivan [G] (ibu)

Post Reply
SORTERINGSHATTEN
Sorteringshatt
Sorteringshatt
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Cherise O'Sullivan [G] (ibu)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Cherise O'Sullivan – Rosscarbery, Irland

Trots att den bastanta dörren är stängd kan man höra delar av den högljudda diskussionen utanför. Det är det de kallar det – inte bråk, utan diskussioner. Man hör inte så tydligt vad de säger härifrån, men Cherise gissar på att det har någonting med kitteln som kokade över i eftermiddags att göra. Diskussionen började nämligen när pappa blivit klar med att renskrubba golvet från middagssoppan. Mamma hade skickat upp Cherise till sitt rum med orden ”Vi åker tidigt i morgon Cherise, se till att du har packat allt. Det vore ju tråkigt om någonting blev kvar.” Och visst hade det varit tråkigt, men hon har packat klart för länge sedan. Det visste mamma, egentligen. Men Cherise har ingenting emot att vara ensam en stund. Hon hittar alltid någonting att sysselsätta sig med. Är det inte nya håruppsättningar kan det vara en vågad tur runt grannarnas tomt för att ta sig en titt på deras konstiga mugglarsaker. Utan att bli upptäckt så klart. Cherise är en fin flicka, och fina flickor snokar inte omkring i andras trädgårdar.

Med en suck petar Cherise in det blommiga bokmärket i sagoboken hon läst i framtill nu. Eller läst och läst, de bruna, allvarliga ögonen har mest beundrat de levande bilderna i boken. Hon vill också måla så bra. Kunna få till glittret i håret och de fina bakgrunderna. För att inte tala om klänningarna... Läsning och hårstyling är Cherises främsta intressen, men hon gillar också att sjunga och teckna. Det sistnämnda blir ibland lite krångligt när Cherise är vänsterhänt och försöker byta till höger, trots att hon inte vill. Det är hennes mamma som uppmanat henne till det, eftersom ”alla andra gör det.” Cherise bryr sig inte om vad andra gör. Vanligtvis brukar hon gladeligen anta utmaningar och nya saker, så länge det inte låter trist, men hittills går det inte vidare bra att byta hand. Kommer hon någonsin kunna rita lika fina bilder som de i sagoboken?

Men nu är det slutläst. Boken ger ifrån sig en svag duns när hon släpper den på kofferten innan hon kryper upp i sängen. Det blir till att just krypa upp i sängen då Cherise inte är så lång. Hon hoppas på att hon ska växa ikapp andra i sin ålder så småningom, för det är fruktansvärt opraktiskt att behöva balansera på tåspetsarna för att se sig i speglar eller kunna plocka ner någonting från en hylla. Desto bättre om man ska smyga ner och hämta pappas trollkarlsschack däremot. Det är svårare att lägga märke till korta personer.

I kväll blir sista kvällen hon behöver somna till en av diskussionerna på nedervåningen. I morgon ska Cherises föräldrar ta med henne till Diagongränden där de ska köpa det sista hon behöver till Hogwarts. Kanske också en ny klänning. Hon har redan packat ner en hel bunt, men det får nog plats en till. Är det någonting Cherise vill ha säger föräldrarna sällan nej. Delvis för att det är långt ifrån alltid hon hittar någonting hon vill ha, och när hon väl gör det är hon inte rädd för att begära det. Får hon inte sin vilja igenom krymper hennes fylliga läppar ihop till ett bistert streck, men det är inte ofta det händer. Hon är enda barnet i familjen och aningens bortskämd.

Cherise tror inte hon kommer kunna sova i natt, hon är så full av förväntningar. Men hon måste. Lyckas hon somna nu kommer tiden gå fortare och då är det plötsligt i morgon.

I samma stund hörs ett diskret jamande just nedanför sängen. Cherise kryper fram mot sängkanten för att lyfta upp familjen O'Sullivans katt. Hon har lärt sig vad det där jamandet betyder. Det kommer vara det enda dåliga med att bo på Hogwarts. Att inte få gosa med Thomas när hon vill. Cherise har försökt övertala sina föräldrar om att få ta med katten, men de säger att Thomas är för gammal för att klara av det. Hon lägger sig i sängen igen, med den gråspräckliga katten i sin famn och det långa, honungsblonda håret utspritt som en solfjäder över kudden och gör sitt bästa för att somna genom att räkna – inte får – utan ett fåtal formler hon hört mamma och pappa använda. Ska man till en trolldomsskola är det lika bra att vara väl förberedd.

Post Reply