Iona Carr [G] (Admanta)

Post Reply
SORTERINGSHATTEN
Sorteringshatt
Sorteringshatt
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Iona Carr [G] (Admanta)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Iona Carr; Tobermory, Mull. Skottland.

“Hon är vad, sa du?!?”
Ionas mamma satt i soffan i familjens lilla vardagsrum med ena armen beskyddande runt sin dotters axlar. Iona hade försökt skaka av sig armen men det var lönlöst, henne mor hade henne i ett järngrepp. Hennes mamma hade ett starkt skeptiskt ansiktsuttryck och det hade hon haft enda sedan den okände mannen hade knackat på och berättat att han var från något som hette Trolldomsministeriet och att han ville prata med dem om deras dotter Iona och hennes speciella talanger. Iona misstänkte att han inte ville prata om hennes fotbollsträning, dels för att hon var långt ifrån någon talang inom området men dels också för att mannen som klivit in i deras vardagsrum hade på sig något som liknade en kostym men den var ljusblå och av sammet och för att fullborda det hela hade han på sig en rysligt ful rosa kråsskjorta. Hade inte Iona vetat bättre hade hon trott att han hade klivit rakt ut ur en av hennes fars skivomslag från en av de många LP-skivor han ägde.
”Er dotter är en häxa” sa kråsskjortemannen som hade presenterat sig som en Mr Lawrence. Han tittade på Iona med sina blå ögon som märkligt nog matchade hans kostym på ett väldigt exakt vis. ”Du har säkert märkt att det ibland händer märkliga saker runt dig” sa han och log uppmuntrande mot Iona. Iona nickade långsamt med uppspärrade ögon. Så hon hade inte misstagit sig alla de gånger på fotbollsträningen som hon i frustration hade lyckats med att få fotbollen att göra de mest märkliga saker. Eller den gången hon hade råkat sätta fyr på Sally MacDougals väska när hon och de andra flickorna hade retat henne för hennes röda hår för femtielfte gången.
”Min dotter är fullständigt normal” sa Ionas mamma beskyddande.
”Ja, er dotter är fullständigt normal, och häxa” sa Mr Lawrence och tryckte på ordet häxa. Han hade förklarat att han var trollkarl och att det fanns ett hemligt ministerium för häxor och trollkarlar och att Iona hade beretts en plats på en magikerskola som hette Hogwarts. Iona hade genast börja fantisera om den nya skolan och kunde knappt vänta till dess att hon fick börja där och slippa den lilla skolan hon nu gick på. Att växa upp i ett litet samhälle på en liten ö var inte alltid helt lätt. Iona hade på något sätt alltid stuckit ut. Hon ville inte vara som alla andra och gjorde som hon själv tyckte. I det här fallet så var det att klä sig mer som en pojke, leka med pojkar och spela fotboll. Hon hade dessutom klippt sitt röda hår kort som en pojke och färgen stack inte ut på något sätt men det var en anledning för de andra flickorna att reta henne. Hon var inte som dem och på något sätt var inte det bra. Iona förstod bara inte varför. Hon tyckte så klart inte om att bli retad men hon hade sina bröder och sina vänner bland pojkarna så hon tyckte inte det var någon större förlust att hon inte hade några flickkompisar. Men det betydde inte att hon inte gärna velat ha några. Den nya skolan och det faktum att hon var häxa lät både spännande och läskigt men det hindrade inte Iona från att lägga det överst på sin önskelista direkt. Hon såg upp på sin mor som fortfarande såg väldigt skeptisk ut och ärligt talat, lite rädd också. Iona lade en hand på hennes lår och log uppmuntrande. Om hennes mamma såg att hon inte var rädd så kanske hon skulle sluta vara rädd.
Mr Lawrence hade börjat förklara hur det gick till med skolan och prata om en gränd i London där de kunde köpa allt hon behövde för skolstarten men Ionas mamma avbröt honom.
”Ni behöver inte förklara mer…Iona ska inte gå på den där skolan” sa hon. Iona såg förvånat på sin mor. Vad sa hon? Hade hon inte hört? Iona var ju häxa och nu fanns det en möjlighet för henne att få lära sig allt om magi.
”Men…” började Mr Lawrence och Iona samtidigt men Ionas mamma avbröt dem.
”Det kommer aldrig på frågan att min dotter ska åka iväg till nån hokuspokusskola och lära sig en massa kortrick, hon ska stanna här och gå i en normal skola” sa hon bestämt och reste sig upp för att visa att samtalet var avslutat.
Mr Lawrence började lugnt förklara riskerna med att inte låta Iona gå i magikerskola men hennes mamma hade bestämt sig och började vänligt men bestämt att fösa ut Mr Lawrence i hallen.
”Men JAG vill!” sa Iona högt och ställde sig upp. Ionas mamma och Mr Lawrence stannade båda upp och tittade på Iona. Ionas blå ögon mötte hennes mammas med en järnvilja.
”Jag vill, mamma” sa Iona lite mer bedjande. ”Lyssna på Mr Lawrence”. Ionas mamma tittade ner i golvet och sen upp igen på Mr Lawrence.
”Vill ni stanna på middag och förklara allt igen” sa hon lugnt och gav sin dotter en talande blick. Iona hade sett den förr. När hon inte ville ha klänning på sig på sin brors födelsedagskalas, när hon ville klippa av håret eller den där gången hon ville måla hela sitt rum gult. Hennes mor hade till slut följt sin dotters vilja och låtit henne ha finbyxor, klippa av håret och hon hade fått ett gult sängöverkast och en gul lampskärm. Någon måtta fick det ju ändå vara.
Det blev en trevlig middag med hela Ionas familj. Stämningen var något stel i början då hennes mor och far inte riktigt visste vad de skulle tycka om gästen men det blev mer avslappnat när Ionas lillebror började ställa nyfikna frågor och hennes storebror berättade det senaste skämtet han hört i skolan. Iona log brett. Hon skulle få börja på Hogwarts.

Post Reply