Shun Yu [G] (Embli)

Post Reply
SORTERINGSHATTEN
Sorteringshatt
Sorteringshatt
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Shun Yu [G] (Embli)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Shun Yu
Shag Hole Bay

Familjen Yus husbåt var inte något palats men det var definitivt magi inblandad i konstruktionen. Man behövde kanske inte mycket men ett rymligt badrum och varsitt rum till döttrarna hade varit ett måste. Särskilt det där senare.
Det var inte att Shun och Hai inte älskade varandra – men det var helt klart syskonkärlek av den retsamma, ibland lätt våldsamma varianten. (Shuns favorittrick var att uttala lillasysterns namn fel så att det betydde våld istället för hav.) Ofta kunde flickorna synas jaga varandra runt på land eller försöka knuffa ner varandra i vattnet medan de skrattade och skrek i en blandning av kinesiska och engelska. De var födda här i Storbritannien, i just den walesiska bukt där husbåten för det mesta låg. Shun hade bara besökt Kina tre gånger, av vilka en hon inte kunde komma ihåg. Kontakt med mor- och farföräldrar och kusiner var oftare via brev.
Nu för tiden bråkade inte systrarna lika mycket med varandra. Inte sedan Shun åkte iväg till Hogwarts för första gången. Att inte träffas varje dag gjorde det viktigare att komma överens när de var tillsammans. Å andra sidan hade de också glidit ifrån varandra. Det gjorde ont bara att tänka på det men Shun hade förändrats så mycket och Hai… hade inte gjort det.
Det hade varit underbart på Hogwarts. Jobbigt med onödigt mycket läxor och lektioner, givetvis – men ändå underbart. Hon hade fått många nya vänner och upptäckt hur roligt det var att sminka sig och viska om killar. Kanske fick skolarbetet lida lite – att skvallra med kompisarna var ju så mycket mer intressant! – men i slutändan tyckte hon att hon klarade sig rätt bra. Hon hade ändå blivit godkänd i nästan allt till sist och örtlära var det ändå ingen som brydde sig om. (Okej, hennes föräldrar hade inte varit så nöjda… men hon kunde fixa det till nästa år, ingen fara.) Det var förstås den där gången när hon och hennes kompisar fick poängavdrag för att de fnittrade på lektionen, det var extremt pinsamt. Men skolan var så mycket mer än läxor, lektioner och onödigt stränga lärare. Det var kompisarna, skvallret, sminket, killarna, pussar i sanning och konka och ett äventyr långt borta.

Men sen kom hon hem. Hem till Hai som fortfarande ville leka kurragömma och började gråta när Shun stängde in sina dockor i garderoben. Som inte förstod att Shun hade växt upp medan hon var borta. Att hon nästan var tonåring nu och inte ville leka samma barnsliga lekar som förut. Som bara såg förvirrad ut när Shun fnittrade över namnet på den vik där de trots allt nästan alltid hade bott.
Just för tillfället sitter hon framför sitt nya sminkbord och övar på att sätta upp sitt svarta hår på olika tjusiga sätt. Det är ganska svårt att göra på sig själv men samtidigt roligt. Tycker Shun, i alla fall. Hai ligger på storasysterns säng och suckar alltmer högljutt för att demonstrera hur tråkigt hon har. Trots att Shun faktiskt brottade ner henne i leran igår och kallade henne fula ord, värdighet be damned. Inte ens det räcker tydligen.

”Du är så tråååkig” klagar Hai för hundrasjuttioelfte gången. På kinesiska, givetvis. Hon pratar allt mindre engelska nu när Shun använder det mer.

”Är jag inte alls” försvarar sig Shun, också på kinesiska. Hon övar på att höja på bara ett ögonbryn i spegeln. Det andra följer med. ”Det är bara du som är för liten för att förstå.” Hon skruvar av korken på mascaran. Nog för att hon redan har svarta ögonfransar men att sminka sig var ju så roligt. Hai sätter sig upp och blänger på systerns spegelbild.

”Hoppas du sticker ut ögonen med den där grejen.”

”Akta dig så att jag inte sticker ut ögonen på dig istället.”

Hai svär åt henne men Shun ignorerar det ståndaktigt. Koncentrerar sig på mascaran istället, så att hon inte faktiskt råkar peta sig själv i ögat. Shun är äldst och mycket mogen, hon kan låta bli att bli provocerad om hon vill.
”Flickor! Mat!”
”Kommer!” ropar Shun tillbaka, medan Hai genast rusar iväg. Skönt. Då var man av med henne. Merlin, snorungen kunde vara så irriterande. Shun var verkligen inte sådär barnslig när hon var nio. Hon fortsätter med ögonfransarna, för hon kan ju faktiskt inte sluta mitt i. Tänker på Hogwarts. Efter lunchen ska hon nog måla naglarna i rött och guld. Hon har redan en tröja med ett lejon på. Nu när skolkläderna hänger prydligt i garderoben måste hon ju visa vart hon hör hemma på något sätt. Att hon har ett elevhem, till skillnad från småungar som Hai.
Exakt varför sorteringshatten satte henne i Gryffindor är hon lite osäker på. Hon känner sig inte som den mest modiga i universum, även om hon inte är någon liten fegis för det. Att våga saker först var helt klart något hon tyckte om att göra, även om det handlade om att hoppa i kallt vatten eller klättra i ett träd eller räcka upp handen i skolan fast man inte var särskilt säker på svaret… Mer vardagliga saker än säg, att slåss med en drake. Oavsett vad hatten hade sett hos henne – och den hade uppenbarligen sett någonting, vilket hon är mycket nöjd med – är hon glad att hon hamnade där hon gjorde. De flesta av de andra Gryffindorarna är trevliga och hon kan inte tänka sig att det skulle ha varit hälften så bra någon annanstans.
Hon firar av ett leende mot sin spegelbild, som genast gratulerar henne till hur extremt snygg och framgångsrik hon är, innan hon följer efter sin lillasyster i riktning mot köket.

Post Reply