Anneliese De Klerk [G] (Skye)

Post Reply
SORTERINGSHATTEN
Sorteringshatt
Sorteringshatt
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Anneliese De Klerk [G] (Skye)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Anneliese Beth De Klerk,
Sheringham
 
Anneliese var uttråkad. Det var en regnig lördagsmorgon i juni och det fanns ingenting att göra. Eller snarare, det fanns ingenting Anneliese ville göra. Hon ville inte städa sin del av rummet, till exempel, även om det var något som behövde göras. Kläder låg i högar på golvet, skrivbordet var fyllt med böcker, pergament och målarsaker och vattenglas stod placerade lite varstans. En riktig röra, tänkte Anneliese för sig själv och slängde sig ned på sängen, men hon orkade inte fixa det. Om hon väntade länge nog skulle nog Margriet göra det åt henne. För Margriets, Annelieses lillasyster, sida av rummet var välstädad - inga kläder, böcker i bokhyllan och ett organiserat skrivbord. När någon ny träffade de båda systrarna samtidigt blev det ofta så att de trodde att Margriet var äldre - hon hade den där ansvarsfulla utstrålningen som Anneliese saknade och dessutom var de lika långa - Anneliese var något kortare än genomsnittet, och Margriet något längre. Det irriterade Anneliese något fruktansvärt att hon antogs vara den yngsta, och hon gillade inte när hennes föräldrar sa till andra att hon var ett år äldre än Margriet, för det stämde inte. Hon var faktiskt ett år, nio månader och tolv dagar äldre än Margriet, då hon var född den andra November och systern den 14 juli. De var lika som tvillingar dessutom, med bruna mandelögon, kort ljusbrunt hår och små uppnäsor.
 
Anneliese var hemskolad av sin mamma Paula, som var hemmamamma. Pappa Nikolaas, född och uppvuxen i Nederländerna, var botaniker, vilket Anneliese uppfattade som ett rätt tråkigt yrke. Anneliese ville ha ett häftigt yrke när hon blev äldre - typ drakskötare eller äventyrare eller något, och ju mindre böcker det involverade desto bättre. Anneliese var inte särskilt intresserad av skolan och behövde ofta påminnas om läxor och läsning. Hon föredrog att spendera sin tid utomhus, där hon utforskade. Klättra i träd, bygga kojor, flyga kvast, simma i havet och spionera på mugglarna som vandrade på vandringsleden som passerade inte långt från deras hus, som låg på en grässlätt precis vid stranden mellan Sheringham och Weybourne i Norfolk. Det var ett litet hus, slitet men hemtrevligt och även om Anneliese såg fram emot att börja på Hogwarts i höst så var hon rädd att hon skulle ha hemlängtan. Anneliese ville inte ha hemlängtan, och hon försökte glömma de tankarna genom att påminna sig själv att hon äntligen skulle få göra något som Margriet inte skulle få göra än på ett år - gå på Hogwarts! Anneliese fick finna sig i att dela mycket saker med sin syster och det störde henne ibland. Hon hade minsann fått vänta tills hon fyllde tio med att gå till stranden själv, men så fort hon hade fått tillåtelse att göra det så fick Margriet också, fast hon bara var åtta och ett halvt. Orättvist!
 
Men även om Anneliese var rätt energisk av sig så hade hon sina lugna stunder, då hon satte sig ned och målade. Vattenfärg och akvarell var det hon tyckte bäst om och väggarna i familjens hus täcktes av otaliga målningar, många av Norfolks kust. Anneliese gillade verkligen kusten - lukten av saltvatten och skräniga måsar och att leka i sanden.
 
En sak som Anneliese däremot inte gillade var hur ensamt det kunde vara ibland. Hon älskade att prata och leka med andra men för att göra det behövde hon ta sig ända in till någon av byarna och det var inte alltid det fanns barn på lekplatsen i hennes ålder. Hon hade dock några få nära vänner - Diana, Kathy och Hannah. Det var lite krångligt att få tag på dem ibland eftersom magikerfamiljen inte hade någon telefon så ibland fanns det inget annat val än att vänta utanför skolan tills någon av dem dök upp och hon kunde följa med dem hem. Deras föräldrar var inte överlyckliga över att få besök av ungen vars föräldrar inte ens kunde skaffa en telefon, så mycket hade Anneliese förstått, men det gjorde henne inget, för Diana och de andra brydde sig inte. Diana var gruppens ledare, men Anneliese - eller Annie som hon kallades av dem - hade inget problem med att säga emot henne. Anneliese tyckte ibland att Kathy och Hannah var rätt mesiga som alltid gav med sig och deras favorit-vad-som-helst var alltid samma som Dianas - färg, djur, mat… Annelieses favoritfärg var lila och hon skulle inte ändra den bara för att någon annan tyckte annorlunda.

Post Reply