Liam Walton [G] (Ailue)

Post Reply
SORTERINGSHATTEN
Sorteringshatt
Sorteringshatt
Posts: 1325
Joined: 05 Feb 2009, 12:34

Liam Walton [G] (Ailue)

Post by SORTERINGSHATTEN »

Liam Ayden Walton: Taunton, Storbritannien

Han sluter ögonen, känner hur det blåser i det korta, mörkblonda håret. Under honom rullar skateboarden i hög fart ned för den långa backen mot parken. Ljudet av brädans lite slitna hjul mot asfalten får ett slags lugn att uppstå inom honom och han öppnar bara ögonen då han känner att det börjar gå så fort att balansen inte riktigt hänger med.

Liam bromsar inte, han älskar känslan av att inte riktigt ha kontroll. Tänja på gränserna. Detta gäller inte bara när trettonåringen åker skateboard, även hemma töjer han så mycket på reglerna som möjligt. Det finns liksom något inom honom som måste få testa allting, han måste få vara lite omöjlig mot sina föräldrar. Gräla lite, skrika lite och ha kepsen på vid matbordet. Oftast är det han och han året yngre syster, Beth som gaddar ihop sig mot föräldrarna. Ibland bråkar Liam så klart med sin lillasyster också, han grälar faktiskt med de flesta, men så fort Beth är den som hamnar i trubbel hos föräldrarna så står han på hennes sida. Innerst inne i den bråkiga pojken finns det ett väldigt gott hjärta som verkligen älskar Beth. Detta i kombination med ett stort behov av att visa sig stark och modig gör att han stundtals är nästan överbeskyddande mot henne, trots att Beth klarar sig alldeles utmärkt själv. En sak är i alla fall säker: Liam skulle aldrig låta någon skada hans lillasyster.

Den där överbeskyddande sidan har under det senaste skolåret dock orsakat en del problem för Liam. Han går på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom, där han tillhör elevhemmet gryffindor och under sitt andra skolår lyckades han förlora en hel del elevhemspoäng till följd av att han hamnade i slagsmål med diverse personer från Beths elevhem, Slytherin. De är inte speciellt accepterande mot halvblodsmagiker som han och systern och när de där idioterna sedan förolämpade dem rakt upp i ansiktet så kunde han ju knappast bara gå därifrån. Istället blev det slagsmål. Inte bara en gång, utan flera.

Utöver sitt temperament så råkade han dessutom förlora en hel del poäng genom att råka svära en del på lektionerna, komma försent, sova under astronomin och glömma bort sina läxor. Liam kan medge att vissa av de där sakerna var rätt onödiga, men samtidigt tycker han att lärarna är sjukt dryga. Liksom, en tolvåring kan inte komma ihåg allt hela tiden och vara helt perfekt! Dessutom kan han inte bara låta folk vara dryga mot både honom och Beth utan att få slå tillbaka. Han kom ju faktiskt hem med åtminstone A i allt utom trollkonsthistoria och örtlära där han hade B och D.

Året dessförinnan, hans första år på Hogwarts, var betydligt lugnare. Han höll sig rätt så mycket i bakgrunden. På den tiden var hans största idol den äldre kusinen Todd och han fattade snart att det var viktigt att skaffa mycket kompisar och att inte protestera för mycket mot sådant man tyckte var fel och ja, det gick bra. Då hade han ju inte Beth att försvara och att bara komma till Hogwarts var liksom lite överväldigande i sig.

För sitt kommande år har Liam dock inte större planer på att lugna ner sig igen. Han är trött på att man skall behöva stå ut med att bli trampad på och dessutom är han sjukt trött på vuxnas regler. Vuxna suger. Det enda som skall bli kul med att komma tillbaka till Hogwarts är att han skall få börja läsa skötsel och vård av magiska djur, samt spådomskonst. För en gångs skull har han själv fått en chans att välja vad han vill lära sig.

Liam önskar dock att skateboarding fanns på Hogwarts schema. Vid backens slut svänger han enkelt in i parken, sätter sin keps lite snett på huvudet och hittar snabbt sina kompisar från mugglarskolan som han gick i innan Hogwarts. Han gör high five med de tre kepsklädda killarna. Även de har sina skateboards med sig och snart har de fullt upp med att öva på nya tricks på parkens låga trappräcken.

Han trillar flera gånger. Det är lite svårt med tekniken just nu. Dels beror det på att det inte alls är lätt att hitta platser där man kan åka skateboard på Hogwarts och dessutom har han gjort ett rejält växtryck. Tidigare var Liam medellång, nu är han en bit över det normala och ser lite smal och gänglig ut till följd av det. Det är lite irriterande att kroppen inte vill lyda, speciellt eftersom han inte är världens mest tålmodiga människa. Dock tänker han inte lägga ner. Snart är det dags att åka tillbaka till Hogwarts igen och då kommer han inte kunna ägna hela dagarna åt att finslipa sina skateboardtricks. Det gäller att ta vara på de sista sommardagarna i friheten.

Post Reply